مذاکرهکننده ارشد آمریکا بار دیگر گفت که توافق مدنظر واشنگتن با ایران، توقف غنیسازی تهران است. «استیو ویتکاف» مذاکرهکننده ارشد آمریکا ادعا کرد توافقی با ایران که غنیسازی اورانیوم را در این کشور متوقف کند، قابل دستیابی است. ویتکاف همچنین مدعی شد که کارزار تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، موفقیتآمیز بوده است. ادعاهای ویتکاف درحالی است که ایران تاکید کرده موضوع غنیسازی قابل مذاکره نیست و خط قرمز این کشور در گفتوگوهاست.این مقام آمریکایی که در جمع یک جامعه یهودی در همپتونز صحبت میکرد، ابراز امیدواری کرد که توافق با حماس هر چه زودتر نهایی شود. او با ادعای اینکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا «خاورمیانه را بازآراییخواهد کرد»، بر حمایت بیچونوچرای ترامپ از رژیم صهیونیستی تاکید و به این نکته اشاره کرد که او، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم را سه بار به کاخ سفید دعوت کرده است. نتانیاهو قرار است برای سومین بار پس از حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید، روز دوشنبه با او دیدار کند. ویتکاف با اشاره به مذاکرات جاری بر سر آتشبس و تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین، گفت که امکان جدی برای بازگرداندن اجساد صهیونیستها در هر توافق جدید وجود دارد.
تهدید بریکس توسط ترامپ
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد کشورهایی که خود را با «سیاستهای ضد آمریکایی» بریکس هماهنگ کنند، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی اضافی خواهند شد.به گزارش خبرآنلاین، به دنبال نشست سران بریکس در برزیل، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی سوشال تروث این گروه و کشورهای همسو با بریکس را به جنگ تعرفهای تهدید کرد. رئیسجمهور آمریکا گفت: «هر کشوری که خود را با سیاستهای ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی اضافی خواهد شد.»تهدید تعرفهای ترامپ در شرایطی انجام شده که نشست سران بریکس در برزیل برگزار شد.
گروه بریکس در بیانیهای مشترک، حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران را به شدت محکوم کرد و آن را نقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل خواند.در آن بیانیه آمده بود: «هرگونه اقدام نظامی یکجانبه، برخلاف حقوق بینالملل و تهدیدی برای ثبات منطقهای است. اعضای بریکس بر ضرورت محافظت از تأسیسات صلحآمیز هستهای و حفظ خاورمیانهای عاری از سلاحهای هستهای تأکید کردند.» ۱۰ کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی (اعضای موسس)، ایران، مصر، امارات، اندونزی و اتیوپی در بریکس عضویت دارند و چندین کشور جهان از قارههای مختلف، خواستار الحاق به این گروه هستند.رئیسجمهور آمریکا در تهدید جنگ تعرفهای خود علیه کشورهای همسو با بریکس افزود: «هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت. از توجه شما به این موضوع متشکریم!»
روسیه به هند سوخو ۳۵ و ۵۷ میدهد
روسیه اخیراً تلاشهای خود را برای دستیابی به یک قرارداد دفاعی قابل توجه با هند تشدید کرده و بستهای جامع با محوریت تأمین و تولید مشترک جتهای جنگنده پیشرفته را پیشنهاد داده است. این پیشنهاد که توسط شرکت دولتی Rostec و Sukhoi روسیه ارائه شده است، شامل پیشنهاد بیسابقهای برای انتقال کامل فناوری برای Su-۵۷E است که به هند اجازه میدهد این هواپیما را در داخل کشور در تأسیسات ناشیک شرکت Hindustan Aeronautics Limited (HAL) تولید کند. این تأسیسات سابقه درخشانی دارد و بیش از ۲۲۰ جنگنده Su-۳۰MKI را مونتاژ کرده است، که از دهه ۱۹۹۰ ستون فقرات نیروی هوایی هند بوده است. این قرارداد همچنین شامل تحویل فوری ۲۰ تا ۳۰ جت Su-۵۷E برای رفع نیاز فوری نیروی هوایی هند به تکمیل اسکادرانهای رو به کاهش خود است که از قدرت مجاز ۴۲ به تنها ۳۱ فروند کاهش یافته است.