با توجه به شرایط و امکانات موجود در زمان جنگ، غذاهای فوری و مقوی هستند که میتوان در این زمان تهیه کرد.
به گزارش همشهری آنلاین، در زمان جنگ، تهیه غذاهای فوری و مقوی که نیاز به مواد اولیه کمی داشته باشند و به سرعت آماده شوند، اهمیت زیادی دارد. در اینجا چند ایده و طرز تهیه غذاهای فوری که میتوان در شرایط جنگی در نظر گرفت، آورده شده است.
۱. املت یا نیمرو:
تخممرغها را شکسته و با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید.
در یک ماهیتابه کمی روغن یا کره بریزید و تخممرغها را در آن بپزید. میتوانید از سبزیجات خشک یا پودر شده مثل پیازچه، جعفری یا گوجه فرنگی خشک شده برای طعم بهتر استفاده کنید.
۲. سوپ فوری با نودل یا ماکارونی:
آب را جوش آورده و نودل یا ماکارونی را به آن اضافه کنید.
برای طعم بهتر میتوانید از عصاره مرغ یا سبزیجات فوری استفاده کنید. در صورت امکان، میتوانید کمی سبزیجات خشک یا کنسرو شده مانند نخود فرنگی، ذرت یا لوبیا به آن اضافه کنید.
۳. ساندویچ:
از نان ساندویچی، نان تست یا لواش استفاده کنید. مواد پرکننده ساندویچ میتواند شامل پنیر، تخممرغ آبپز، کنسرو ماهی، سوسیس یا کالباس (در صورت وجود)، خیارشور، گوجه فرنگی و کاهو باشد. برای طعم بهتر، میتوانید از سس مایونز، سس خردل یا سس فلفل استفاده کنید.
۴. حلیم فوری:
گندم پوستکنده یا بلغور را با آب و کمی نمک بپزید تا نرم شود. در صورت امکان، میتوانید از کمی گوشت یا مرغ پخته شده برای طعم بهتر استفاده کنید. پس از پخت، مواد را با گوشتکوب یا مخلوطکن دستی (در صورت وجود) به صورت پوره درآورید. در نهایت، میتوانید مقداری شکر، دارچین یا کره برای طعم بهتر به آن اضافه کنید.
۵. عدسی:
عدس را با آب و کمی نمک بپزید تا نرم شود. برای طعم بهتر، میتوانید از پیاز داغ، ادویه جات و رب گوجه فرنگی (در صورت وجود) استفاده کنید. عدسی یک غذای مقوی و سیر کننده است که به سرعت آماده میشود.
نکات:
در شرایط جنگی، مواد غذایی کنسرو شده مانند لوبیا، نخود، ذرت و ماهی تن میتوانند بسیار مفید باشند. استفاده از سبزیجات خشک یا پودر شده میتواند به افزایش ارزش غذایی غذا کمک کند. در صورت امکان، سعی کنید از مواد غذایی که نیاز به نگهداری طولانی مدت دارند، مانند حبوبات، برنج و غلات استفاده کنید. آب آشامیدنی سالم نیز از مهمترین نیازهای اولیه در شرایط جنگی است. اینها تنها چند نمونه از غذاهای فوری و مقوی هستند که میتوان در زمان جنگ تهیه کرد. با توجه به شرایط و امکانات موجود، میتوان از این ایدهها برای تهیه غذاهای دیگر نیز استفاده کرد.
چشم بیدار نیروهای مسلح
سامانههای الکترو-اپتیکی (Electro-Optical Systems) در صنایع نظامی، مجموعهای از تجهیزات و فناوریهایی هستند که با استفاده از ترکیب نور(اپتیک) و الکترونیک، برای کشف، شناسایی، ردگیری، هدفگیری، هدایت و جمعآوری اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. این سامانهها نقشی حیاتی در افزایش دقت، آگاهی محیطی و کارایی رزمی در میدان نبرد دارند. در چند روز گذشته اخبار متعددی درخصوص هدف قرارگرفتن پهپادهای مهم ارتش رژیم صهیونیستی همراه با فیلم آنها از دریچه سامانههای الکترو-اپتیکی منتشر شده است. یکی از این سامانهها با نام «طلوع» در خدمت نیروهای مسلح برای شناسایی اهداف پروازی قرار دارد.
کاربرد: نصبشده روی سکوهای پدافندی، قایقهای تندرو، برجکهای مرزی
اجزا: دوربین حرارتی نسل دوم، دوربین دید در روز، حسگر مادون قرمز با قابلیت تشخیص انسان و خودرو و نرمافزار تحلیل تصویر برای شناسایی تهدیدات
قابلیتها: شناسایی انسان تا برد ۴کیلومتر، کشف خودرو در فواصل بیش از ۷کیلومتر، قابلیت عملکرد در شرایط سخت محیطی (گرما، گردوغبار) و میدان دید گسترده و چرخش سریع
اجزای اصلی سامانههای الکترو-اپتیکی
دوربینهای دید در روز (CCD/CMOS)
دوربینهای حرارتی (Thermal Imagers): برای دید در شب یا شرایط دید محدود- حسگرهای مادون قرمز (IR Sensors): برای کشف منابع گرما، مانند موتورها یا بدن انسان- لیزر (Laser Rangefinder / Designator): برای اندازهگیری فاصله یا نشانهگذاری هدف جهت هدایت مهمات سیستمهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی: برای شناسایی خودکار اهداف، ردیابی و طبقهبندی