لوگو
1404 يکشنبه 11 خرداد
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/03/03 - شماره 2512
نسخه چاپی

ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک

ارکستر سمفونیک تهران «فلک الافلاک» را در فلک‌الافلاک روی صحنه برد. شامگاه پنجشنبه ـ یکم خردادماه ـ ارکستر سمفونیک تهران با رهبری نصیر حیدریان، سمفونی «فلک الافلاک» را در قلعه تاریخی فلک‌ الافلاک به اجرا درآورد. این اجرا با حضور مسئولان فرهنگی و هنری تهران و مسئولان استانی همراه بود. 
ارکستر سمفونیک تهران با توجه به تفاهم‌نامه امضا شده میان بنیاد رودکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان و شهرداری خرم‌آباد و همزمان با روز ملی لرستان در این قلعه روی صحنه رفت. این کنسرت درحالی برگزار شد که از ساعت‌ها قبل از شروع اجرای ارکستر، جمعیتی بسیار، مشتاقانه در محوطه تاریخی فلک الافلاک برای به تماشا نشستن این برنامه دور هم جمع شده بودند تا برای نخستین بار شاهد به اجرا درآمدن یک ارکستر بزرگ در خرم آباد باشند. 
جمعیتی نزدیک به ۲۰۰۰ نفر در محوطه قلعه جمع شده بودند تا از نزدیک شاهد اجرای سمفونی «فلک الافلاک» از ساخته‌های کامبیز روشن روان باشند.
این اثر در چهار موومان و توصیفی از هشت سال جنگ تحمیلی با زبان موسیقایی بود.
یکی دیگر از بخش‌های این برنامه یک اجرای با کلام فارسی و لری با عنوان «زندگی» بود که با خوانندگی فاضل جمشیدی و حشمت رجب‌زاده به اجرا درآمد. «زندگی» از قطعات قدیمی لری است که پیش از این با صدای رضا سقایی شنیده شده بود و سال‌ها بعد عبدالوهاب شهیدی با همراهی فرامرز پایور این کار را اجرا کردند.

امیدوارم روزی لرستان هم ارکستر سمفونیک داشته باشد 
نصیر حیدریان (رهبر ارکستر سمفونیک تهران) در پایان این اجرا گفت: سال‌های بسیاری است که مسئولان فرهنگی برای بهتر شدن ارکستر سمفونیک تهران و شرایط مطلوب نوازندگان تلاش می‌کنند. تلاشی برای فرهنگ و هنر سرزمین‌مان که همیشه ماندگار است و می‌تواند یک جامعه را به اوج برساند. امیدوارم با حضور دلگرم کننده مسئولان فرهنگی در معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و بنیاد رودکی، شرایط هنری هر روز ارتقاء یابد تا آنجا که روزی در استان لرستان شاهد یک ارکستر سمفونیک باشیم.

روایتی موسیقایی از شکوه فرهنگی لرستان 
سیدسعید شاهرخی (استاندار لرستان) هم گفت: سرزمین لرستان، یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‌های بشر محسوب می‌شود و براساس تحقیقات دقیق باستان‌شناسی از غار کلدر، بیش از ۶۰ هزار سال قدمت زندگی انسان هوشمند در این غار ثبت و ضبط شده است و این سابقه، سندی روشن بر تاریخ و تمدن اصیل و تاریخی لرستان است. بنابراین روز لرستان و هفته خرم آباد فرصت مغتنمی است تا از ریشه‌های قوی نشأت گرفته از تاریخ و تمدن مردم این دیار صحبت شود. 
او درباره ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک گفت: نام لرستان جهانی بوده و با ثبت قلعه فلک الافلاک در یونسکو رسما جهانی خواهد شد. با همت هوشنگ بازوند (معاون وزیرراه و شهرسازی)، حریم قلعه فلک‌الافلاک با همکاری ارتش ایران و دانشگاه لرستان تخلیه شد. با توجه به نقش و جایگاه مهم پادگان امام حسین (ع) و تامین اعتبارات صورت گرفته، از سوی سپاه پاسداران اقداماتی انجام گرفت و قرار است این پادگان در اختیار مردم عزیز لرستان و شهر خرم آباد قرار بگیرد. به گزارش ایسنا، او جهانی‌شدن قلعه فلک‌الافلاک را نه‌ فقط افتخاری برای لرستان، بلکه برای ملت ایران برشمرد و افزود: تحقق این هدف ملی، نیازمند همدلی، پیگیری مستمر و حمایت نهادهای مسئول در سطح ملی است.

موسیقی با مردم لرستان عجین است 
نادره رضایی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز گفت: خوشحالم این توفیق نصیب بنده شد تا در یکم خردادماه و در روز ملی لرستان در قلعه فلک الافلاک، در زادگاه مادری و در خانه پدری برای اولین بار ارکستر سمفونیک تهران سمفونی «فلک الافلاک» را روی صحنه ببرد. 
او ادامه داد: جمعیت حاضر در این مکان تاریخی بیانگر این است که موسیقی با زندگی مردم لرستان عجین بوده و هست. امیدوارم در سال‌های آتی یکم خرداد تجلی مطالبات مردم در حوزه فرهنگ و هنر در برگزاری این‌گونه برنامه‌ها به همت مدیران استان و مدیران مرتبط در دستگاه‌های ملی تحقق پیدا کند. ارکستر سمفونیک تهران، سمفونی فلک الافلاک را با رهبری نصیر حیدریان یکشنبه چهارم خرداد ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت تهران اجرا می‌کند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • آمار فروش ویژه کتابفروشان
  • ترکیه آماده همکاری با ناشران ایرانی
  • روایت ابن بطوطه
  • ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک
  • قصه های پرکشش شرلوک هلمز
  • علی مصفا، صابر ابر و شمس لنگرودی در «چشم‌هایش»
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.