بازیگر نقش شهید علی هاشمی با بیان اینکه فیلم «اسفند» برای نسل جدید اثرگذار است، گفت: «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید هاشمی میتواند برای مسئولان یک تلنگر باشد چرا که تصمیمهای این شهید همواره برای مردم بود.
رضا مسعودی که برای بازی در نقش شهید علی هاشمی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر سال قبل شده بود، درباره فیلم «اسفند» به ایسنا گفت: «اسفند» در مقایسه با فیلمهای جنگی سالهای اخیر متفاوت است چون ما در این قصه خیلی به جنگ ورود نکردیم و این رویکرد میتواند برای تماشاگران بسیار جذاب باشد.در این قصه یک عملیات از صفر تا صد طراحی میشود و ما این دست طراحیها را در قصههای سینمایی بسیار کم داریم و این میتواند نکته جذابی برای مخاطب باشد که پشت صحنه جنگ را ببیند.
او با بیان اینکه این گونه فیلمها میتوانند برای نسل جدید بسیار اثرگذار باشند، افزود:نسل زد از جنگ چیزهایی شنیده اما با جزئیات نمیداند چه اتفاقاتی رقم خورده است. «اسفند» شبیه قصههای هالیوودی است که احتمالا نسل جدید میتواند با آن ارتباط برقرار کند.
وی یاداور شد: امروزه برخی فیلمسازان به دلایل مختلف همچون تکراری بودن موضوع یا نداشتن نگاه نو سراغ فیلمهای جنگی نمیروند، این در حالی است که فیلم «اسفند» به دلیل قصه و مضمون متفاوت میتواند برای مخاطب جذاب باشد. این فیلم قصه دوستانی را روایت میکند که توسط شهید هاشمی به هم نزدیک شدند و قرارگاه سری نصرت را راه انداختند و پیش رفتند تا عملیاتی به نام «خیبر» را طراحی کردند.
تبلیغات فیلم باید مناسب با سن جوانان باشد
مسعودی با تاکید بر این که لازم است نوجوانان و جوانان «اسفند» را تماشا کنند، گفت: باید تبلیغات درستی برای این رده سنی متناسب با شیوه متفاوت و به زبان خودشان در فضای مجازی تولید شود. بخش تبلیغات بسیار مهم است. علاوه براینها جامعهشناسی بر اساس فیلم اهمیت دارد از جمله اینکه فیلم را در دانشگاهها و فضاهای این چنینی نمایش داد و با دانشجویان نشستی برای صحبت برگزار کرد تا فضای گفتوگو شکل بگیرد و حقایق به درستی تشریح شود.
این بازیگر گفت: شهید علی هاشمی مانند هر آدمی که برای مملکتش دغدغه دارد انسانی دغدغهمند بود و برای حفظ خاکش تلاش میکرد. «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید علی هاشمی فارغ از مردم میتواند برای مسئولان تلنگری باشد چراکه تصمیمهای او همواره برای مردم بود و این موضوع میتواند در نگاه مسئولان راهگشا باشد. علی هاشمی با جمع کردن همه طوایف کنار هم، اتحادی را رقم زد که در بحبوحه جنگ کار سختی بود و این جزو دستاوردهای بزرگ اوست.
مسعودی در پاسخ به این پرسش که چطور طوایف عرب زبان به حرف علی هاشمی به رغم جوانیاش گوش دادند گفت: عرب زبان بودن او بسیار کمک کننده بود و دیگر این که او از جنس خود آن مردم و بسیار قابل اعتمادشان بود. مثل همان سکانسی که دغدغه آب مردم را دارد و به فرمانداری میرود و با فرماندار مجادله میکند. او دغدغههای مردم را درک میکرد، میشنید و دنبال برطرف کردن مشکلات بود و به همین دلیل اعتماد مردم را داشت که کمکش میکرد تا آدمها را بیدغدغه به هم نزدیک کند.
وی در مورد نقش خود در فیلم سینمایی «اسفند» یادآور شد: شهید علی هاشمی فرمانده قرارگاه سِری نصرت بود که کارش را از سپاه سوسنگرد شروع کرد و جلو آمد. او بچه حصیرآباد اهواز بود و ماجرای قرارگاه سری نصرت را رقم زد چون راههای زمینی ایران به عراق در زمان جنگ به بن بست رسیده بود، پس تصمیم گرفت که از راه آبی و هورالعظیم عملیاتی را طرح ریزی کند. این یکی از سختترین راهها بود ولی با تدبیری که داشت و قرارگاهی که راه انداخت توانست عملیاتی را با همه دوستانش طرح ریزی کند که در آخر به عملیات خیبر و فتح جزیره مجنون منجر شد.
حرف و حدیثهایی که درباره شهید هاشمی زیاد بود
مسعودی در توضیح چرایی شناخته نشدن شهید هاشمی تصریح کرد: پیکر ایشان بعد از این که شهید و مفقود شد، پیدا نشد و سالها گذشت و هزار حرف و حدیث دربارهاش زیاد بود تا زمانی که شکر خدا استخوان هایش پیدا و دی ان ای او کشف شد. او در خوزستان شناخته شده و یک قهرمان ملی است و امروز دارد در کل ایران شناخته میشود و «اسفند» میتواند بیشتر او را به مردم بشناسد.