شب میهمان رهبرى بودم. دربارة مسأله آیتالله منتظرىگفتند، اگر بپذيرد اشتباه كرده، رفع محدوديت مىشود. از صحبتهاى آقاى [سیدیحیی] رحيم صفوى، [فرماندهکل سپاه] دفاع كردند. روزنامهها، حملات وسيعى به او دارند. از من توقع دارند كه اين روزها بيشتر سخنرانيكنم و در صحنه باشم. بخشي دیگر از خاطرات سال 1360 من را خوانده بودند و تحسين كردند. گفتند به آقاى [عطاءالله] مهاجرانى، [وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی]، به خاطر بازديد از روزنامه جامعه اعتراضكردهاند. احتمال تحريك آقاى [سید جلالالدین] طاهرى، امامجمعه اصفهان را در حوادث، جدى مىگيرند. در مورد آیتالله منتظرى، نظرشان را به آقاى [ابراهیم] امينى گفتهاند.
انعقاد قرارداد فینکنشتاین بین ایران و فرانسه
به دنبال حملات پیدرپی قوای روسیه به مناطق شمالی ایران، دولت ایران برای دفع این حملات، ابتدا از انگلستان تقاضای کمک کرد. لیکن انگلیسیها به علت اتحاد با روسیه بر ضد فرانسه، حاضر به همکاری با ایران نشدند. ناچار دولت ایران به ناپلئون بناپارت امپراتور فرانسه توسل جست و ناپلئون نیز که برای مقابله با انگلستان به یک متحد در منطقه نیاز داشت درخواست ایران را پذیرفت. از این رو بین طرفین، عهدنامهای به نام فین کن اشتاین منعقد شد. به موجب این قرارداد، فرانسه تعهد کرد که با ارسال اسلحه و کارشناس نظامی، ایران را در باز پسگیری گرجستان و دیگر متصرفات روسیه در خاک ایران یاری کند.
ورود جت به خطوط مسافری
سوم ماه می سال ۱۹۵۲ یک جت مسافربر انگلیسی ساخت کارخانه «دهاویلاند» از لندن به یوهانسبورگ (آفریقای جنوبی) مسافر حمل کرد و با این پرواز فصل تازه ای در صنعت هواپیمایی باز شد.دهاویلاند در ژوئیه ۱۹۴۹ جت مسافربر ساخته بود که این هواپیما به صورت «جت لاینر» از سوم ماه می ۱۹۵۲ کار خود را آغاز کرد.