ستاره صبح- مصطفی فروغی: کارنامه،برنامه ها، سیاست ها، رویکردهای دولت ها در کشور های مدرن که شهروندان پرسش گر دارند سبب می شود رسانه ها حوادث و رویداد ها را دنبال کنند.
100 روز اول هز دولتی که برسر کار می اید مهم و حیاتی است.اگر 100 روز کسر شود. ترامپ 100 روز را سپری کرده و 1360 روز دیگر را پیش رو دارد. در فارسی ضرب المثل است که می گوید: سالی که نکوست از بهارش پیداست. در آمریکا هم اصطلاحی با عنوان FIRST HUNDRED DAYSبه معنای 100 روز اول وجود دارد.رسانه های آمریکا و بسیاری از کشور ها از جمله ایران عملکرد 100 روز اول دونالد ترامپ را زیر ذره بین قرار داده اند و به این جمع بندی رسیده اند که او در این 100 روز با سیاست مشت آهنین و سیاست هویچ و چماق به جنگ دنیا آمده و نظام بین المللی را دچار آشوب کرده است. ترامپ و اطرافیانش بر خلاف دموکرات ها در داخل پوپولیسم و ملی گرا هستند، در روابط خارجی به سیاست تهاجمی عقیده دارند و مهم تر اینکه این گروه انزوا طلب هستند و می خواهند آمریکا از حضور در قاره های دیگر فاصله بگیرند.
مذاکرات با ایران
هر چند در تیم ترامپ در خصوص چگونگی با جمهوری اسلامی اختلاف نظر و شکاف وجود دارد با این وجود همه طیف ها از دموکرات تا جمهوری خواه گرفته تا دیگران بر این عقیده اند که ایران نباید جزو کشور های اتمی جهان شود. سه دور مذاکرات که بین ایران و آمریکا صورت گرفته اسراییل بصورت پنهانی ضلع سوم مذاکرات بوده است.مهم تر اینکه در دور چهارم که قرار است بین دو کشور برگزار شود اروپا و آژانس بین المللی اتمی هم ضلع دیگر را تشکیل می دهند. طرف های مذاکره در قالب یک پنج ضلعی قرار خواهند گرفت.یعنی ایران یک طرف، آمریکا، اسراییل، اروپا و آژانس طرف دیگر قرار خواهند گرفت. به همین دلیل مذارکرات دور چهارم سخت و پیچیده خواهد بود زیرا تهران از چند طرف تحت فشار برای امتیاز دادن است. مایه نگرانی این است که رییس جمهور آمریکا دم دمی مزاج است و هر لحظه و هر ساعت نظراتش عوض می شود و درباره ایران گفته یا توافق یا بمباران! این مذاکره نیست بلکه تهدید و ارعاب است.ترامپ تمام سیاست ها و وعده های انتخاباتی که داده بود در 100 روز اول محقق نشد و او نتواسنت آن ها را بر آورده کند در نتیجه وی مثل شیر زخم خورده و خطرناک است. بر اساس نظر سنجی موسسه گالوپ محبوبیت ترامپ پولیست، ملی گرا، تهاجمی، انزوا طلب و ... به 45 درصد رسیده که پیش از این برای روسای جمهور آمریکا سابقه نداشته است بنابراین سیاست های ترامپ در همه حوزه ها شکست خورده است.
جنگ اقتصادی و تجاری
ترامپ از روز اول بهمن سال 1403 که پایش به کاخ سفید باز شد اقدام به بر هم زدن نظم جهانی کرد و اعلام کرد ساکنان غزه باید از آنجا خارج شوند،جنگ روسیه و اوکراین باید سریعا پایان یابد، کانال پانامه به تصرف آمریکا در آید و جزیره گرینلند به آمریکا ملحق شود. با روسیه از در دوستی در آمد و به اروپا پشت پا زد، برخورد زشت با زلنسکی کرد، اکنون منتقد پوتین شده و از همه مهم تر وضع تعرفه های سنگین برای کالاهای چینی، کانادایی و .. که به آمریکا وارد می شوند وضع کرد . در میانه 100 روز اول بعضی از تعرفه ها را به مدت سه ماه تعلیق کرد و برخی را هم کاهش داد.این ها نشان می دهد که ترامپ قواعد سیاسی بین المللی را زیر پا گذاشته و از همه مهم تر با خروج از معاهده آب و هوایی پاریس به محیط زیست لطمه زده و بدتر اینکه سیاست های دولت های دموکرات ها را که تقویت انرژی های تجدید پذیر و استفاده از انرژی برق در خودرو و جاهای دیگر بود را هدف قرار داده است. این اقدامات آشوب گرایانه اقتصادی و تجاری آمریکا باعث شده تا نرخ تورم و بیکاری در آمریکا نسبت به دوره بایدن افزایش پیدا کند.این ها پاشنه آشیل حزب جمهوری خواه در انتخابات میان دوره ای دو سال آینده خواهد بود.