فرزانه کابلی با بیان اینکه حرکات موزون محلی دستهجمعی نشانگر اتحاد و یکی بودن مردم کشور است، بر عشق و علاقهاش برای ماندن در ایران سخن میگوید و تاکید میکند که در این خاک ریشه دارد و تنها در این سرزمین میتواند نفس بکشد. فرزانه کابلی در گفت و گو با ایسنا درباره تلاشش برای گردآوری آیینها و لباسهای محلی هر استان و سفرهایش به خطههای مختلف می گوید. اجرای حرکات موزون هر استان توسط گروه کابلی، تنها به شناسایی رقصهای محلی آن محدود نمیشود بلکه کابلی با سفر به آن خطه، بر لباسها و دیگر آداب و رسوم آن منطقه نیز پژوهش میکند. او خود در این باره توضیح میدهد: دنبال جاهای شناخته نشده میگردم. همیشه با دستیارم به صورت زمینی و با ماشین شخصی به شهرهای گوناگون میرویم. گاهی از قبل با کسانی که میتوانند کمکمان کنند، هماهنگ میکنم.
معرفی هر استان در خلال اجرای حرکات موزون
کابلی با قدردانی از مردم این خطه میافزاید: همراهی آنان برایم خیلی مهم بود. میگفتند ما تلاشهای شما را میبینیم که به این وسیله، شهرهای مختلف کشور را روی صحنه معرفی میکنید. با حرکات موزون این خطه آشنایی داشتم و متوجه شدم برخی از کارهایی که در اجرای آن انجام میدهند، متعلق به آن نیست که گفتند برای جلب توجه تماشاگر این کار را میکنیم در حالیکه حفظ اصالت رقصهای محلی، بسیار مهم است.
کسی روسری قلاب بافی
سرش نمیکند!
او با تاکید بر ضرورت حفظ و نگهداری لباسهای محلی هر استان میگوید: برای یکی از اجراها، دنبال روسریهای منطقه گیلان و مازندران بودم و میخواستم به شکل اصیلی باشد یعنی قلابدوزی ولی هر کجا که میرفتم و پرس و جو میکردم، میگفتند الان دیگر همه دنبال برند هستند و مارک کریستین دیور و ... دیگر کسی قلاببافی سرش نمیکند. لباسها را داشتم ولی دنبال روسریهای اصیل بودم و در نهایت، پارچهای انتخاب کردم که با کمک ریشههای رنگی، آن را دوختیم. ولی باز هم رها نکردم چون در این امور خیلی سختم تا اینکه در رشت خانمی را دیدم که دکهای داشت و در آن مجسمههایی با لباسهای محلی گیلان و مازندران گذاشته بود. کلی ذوق کردم چون روسریهای قلاببافی را یافتم. همان جا سفارش دادم که ۲۰ روسری و چندین پیرهن و جلیقه برایم بدوزند و بچهها با همین لباسها روی صحنه رفتند.
فلسفه حرکات موزون جمعی
گفتگوی ما با فلسفه حرکات موزون دستهجمعی در ایران ادامه پیدا میکند و کابلی در پاسخ به اینکه حرکات موزون محلی ما که عموما دستهجمعی است، چقدر به ایجاد حس همدلی بیشتر میان مردم کمک میکند، توضیح میدهد: این حرکت جمعی، اتحاد و یکی بودن را نشان میدهد، فارغ از جنسیت. همه این حرکتها معنی دارد و این گونه نیست که تصادفی به ما رسیده باشد و امیدوارم از ما هم به نسلهای بعدی منتقل شود که البته کمی بعید میدانم و این ناراحتم میکند. کابلی اضافه میکند: مردم در حرکات موزون محلی، بیشتر در دایره حرکت میکنند که اگر خیلی به عقب بازگردیم، این حرکت دایره را از تصویر خورشید میگیرند ولی وقتی این حرکات را طراحی میکنم، غیر از حرکت دایرهای، طراحیهای بسیار مختلفی برای تنوع نگاه تماشاگر انجام میدهم که چشم او خسته نشود.