رئیس پلیس راهور فراجا با اعلام پایان طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ پس از ۲۱ روز، گفت: در این مدت یک میلیون و ۱۶ هزار و ۳۴۳ فقره تصادف ثبت شد و ۸۸۰ نفر بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند. سردار سید تیمور حسینی از ثبت بیش از ۵۵۸ میلیون تردد جادهای در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: این آمار نسبت به سال گذشته حدود 3 درصد افزایش داشته است.
توقیف ۶ هزار و ۷۹۱ گواهینامه
به مدت ۳ ماه
سردار حسینی درباره نظارتهای ویژهای که در این ایام از سوی پلیس راهور بهمنظور کاهش تصادفات و جانباختگان انجام شد، گفت: رانندگان متخلفی که مرتکب ۲ تخلف حادثهساز همزمان میشدند، علاوه بر اعمال قانون، خودروهای آنها به مدت ۷۲ ساعت توقیف میشد. خودروهایی که خلافی بالای ۵ میلیون تومان داشتند یا معاینه فنی نداشتند، توقیف و از ادامه تردد آنها جلوگیری شد. رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: از ۱۳ فروردین تا ۱۶ فروردین، طرح ویژهای به اجرا درآمد که در آن هر رانندهای که مرتکب یک تخلف حادثهساز میشد، علاوه بر اعمال قانون و ثبت نمره منفی در گواهینامه، گواهینامه آنها به مدت سه ماه ضبط میشد. تا روز پایانی این طرح، حدود ۶۷۹۱ جلد گواهینامه از رانندگان متخلف به مدت سه ماه توقیف شده است.
صدرنشینی کرمان با ۷۹ جانباخته
سردار حسینی گفت: در طول ۲۱ روز اجرای طرح، شاهد ۷۳۸ فقره تصادف منجر به فوت بودیم که در مجموع ۸۸۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.در این مدت ۱۵ هزار و ۸۳۳ فقره تصادف جرحی ثبت شد که طی آن ۲۰ هزار و ۱۰۹ نفر مجروح شدند و هشت هزار و ۵۷۲ فقره تصادف خسارتی نیز به وقوع پیوست. مجموع تصادفات درونشهری و برونشهری در این بازه به یک میلیون و ۱۶ هزار و ۳۴۳ فقره رسید. استان کرمان با ۷۹ فوتی در صدر استانهای پرتصادف قرار گرفت و پس از آن به ترتیب استانهای فارس با ۷۶ نفر، خراسان رضوی با ۶۰ نفر، سیستان و بلوچستان با ۵۶ نفر و خوزستان با ۵۱ نفر در رتبههای بعدی قرار دارند.
علت تصادفات
سردار حسینی به تحلیل دلایل اصلی تصادفات فوتی پرداخت و اعلام کرد: ۴۴ درصد از تصادفات مرگبار به علت عدم توجه به جلو، ۱۵ درصد به دلیل ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴ درصد بهخاطر تغییر مسیر ناگهانی بودهاند همچنین بیشترین زمان وقوع تصادفات فوتی در بازه ساعت ۱۶ تا ۲۰ ثبت شده است.
نا امنی خودروها
وی بر ضرورت ارتقای ایمنی خودروهای تولید داخل تأکید کرد و گفت: سالهاست درباره ضعف بدنه خودروها هشدار میدهیم. امیدواریم امسال با حمایت دولت، رئیسجمهور و وزیر صمت، شاهد افزایش فشار بر خودروسازان داخلی برای ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات آنها باشیم.
لزوم راه اندازی مرکز تست تصادف
سردار حسینی به برنامهریزی برای راهاندازی مرکز تست تصادف (کرش تست) اشاره کرد و افزود: در صورت راهاندازی این مرکز، خودروها پیش از ورود به بازار مورد آزمونهای ایمنی قرار خواهند گرفت که این اقدام میتواند گامی بزرگ در کاهش تلفات جادهای باشد.
تجهیز جاده ها
وی با تاکید بر لزوم همکاری نزدیکتر با وزارت راه و شهرسازی، خواستار تجهیز بیشتر جادهها به علائم ترافیکی، نوسازی دوربینها، نصب جداکنندههای ایمن و اصلاح روکش آسفالت شد و گفت: پلیس راهور نیز متعهد است همراستا با این اقدامات، نقاط حادثهخیز را شناسایی و نسبت به اصلاح آنها هشدارهای لازم را ارائه دهد.
چهار عامل کلیدی در کاهش تصادفات
سخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!» از کاهش ۸.۵ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: اجرای این پویش گامی مؤثر در راستای کاهش تلفات جادهای بوده و توجه به چهار عامل کلیدی کیفیت خودروها، ایمنی جادهها، خطای انسانی و اصلاح قوانین، ضرورتی اجتنابناپذیر است. علیرضا رییسی با اشاره به تازهترین آمارهای مربوط به پویش ملی «نه به تصادف!» اعلام کرد: از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال با اجرای این پویش، تعداد جانباختگان ناشی از تصادفات رانندگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۸.۵ درصد کاهش یافته است. از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال، ۸۲۸ نفر از هموطنان در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که از این تعداد، ۲۱۳ نفر پس از انتقال به مراکز درمانی و به دلیل شدت جراحات وارده، فوت کردند. ۶۱۵ نفر از هموطنانمان نیز در صحنه تصادفات جان خود را از دست دادهاند؛ از این تعداد، ۶۶ نفر در حوادث رانندگی درونشهری و ۵۴۹ نفر دیگر در تصادفات جادهای سرصحنه تصادف، جان باختهاند. هدف از اجرای این پویش، اطلاعرسانی به شهروندان و جلب توجه مسئولان نسبت به جانباختن سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در حوادث رانندگی در کشور است. در جریان تصادفات رانندگی در کشور، ۸۵ هزار و ۳۲۳ نفر مجروح شدهاند که از این تعداد، بیش از ۲۰ هزار نفر به دلیل شدت جراحات وارده در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت درمان قرار دارند.