بعد از نماز صبح اخبار رادیوهای آمریکا و انگلیس را گرفتم. موذیانه میخواهند ابتکار عمل را به دست عراق معرفی کنند و از پیروزی های جبهه چیزی نمیگویند. دیشب پس از مشورت با فرماندهان سپاه تصمیم گرفتیم نام عملیات را والفجر 10 بگذاریم و فردا اعلام کنیم در یادداشتهای خاطرات تاکنون برای مراعات حفاظت اطلاعات به صورت اشاره از این عملیات نام بردهام. حدود دو ماه است که آن را تصویب کردهام و تهیه مقدمات و انتقال نیرو با سرعت انجام شده است. عصر آماده حرکت به سوی تهران شدیم. مهدی رسید. همراه انصاری فرمانده هوانیروز به منطقه ماؤوت رفته بود. گزارش مختصری داد و با آقای رحمانی به سوی خط مقدم رفتند. گفت یاسر هم همراه لشکر است. گفتم تأکید کنید با مادرش تلفنی تماس بگیرد که مدتی است از او بی خبر است.
کيفرخواست اعدام امير عباس هويدا
نيمه شب 24 اسفند 1357 محاكمه امير عباس هويدا كه 13 سال نخست وزير ايران بود در دادگاه اسلامي انقلاب كه در زندان قصر به رياست صادق خلخالي تشكيل جلسه مي داد آغاز شد و پس از چهار ساعت، ادامه آن به بعد موكول گرديد. اين جلسه دو روز پس از اعدام 12 نفر از جمله سپهبد نادر جهانباني، سرلشكر ولي زند، محمود جعفريان (دبيركل سابق حزب رستاخيز، معاون پيشين سازمان راديو ـ تلويزيون در امور اخبار، و مدير عامل خبرگزاري پارس) و پرويز نيكخواه مشاور سياسي سابق مدير عامل سازمان راديو ـ تلويزيون انجام شد.
نخستين موشك با سوخت مايع
در شانزدهم مارس 1929م، اولين موشك، كه عامل اصلي نفوذ بشر در فضا براي تحقيق درباره سيارات بود، توسط دكتر رابرت گدارد، فيزيكدان بزرگ امريكايى باموفقيت آزمايش شد. اين موشك با سوخت مايع كار ميكرد. در اين موشك، سوخت، قبل از رفتن به اتاق احتراق، به حالت مايع است و در اين اتاق با يكديگر مخلوط و محترق ميشوند. دكتر رابرت گدارد پس از اين آزمايش، به عنوان پدر موشك لقب گرفت. وي در راه تكميل اين وسيله سريعالسير براي تسخير فضا، زحمات زيادي متحمل شده است.
بمباران شیمیایی شهر حلبچه
با پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات والفجر ۱۰ و آزادسازی بسیاری از مناطق کردنشین از جمله شهر استراتژیک حلبچه، و استقبال مردم شهرها و روستاها از طلیعه سپاهیان نور و آزادی، رژیم بعثی عراق در یک اقدام غیرانسانی، به قصد انتقامگیری از این شکست فاحش و دشمنی با مردم، شهر حلبچه و اطراف آن را هدف بمبهای شیمیایی قرارداد. آن رژیم با ارتکاب به این عمل ضد بشری، هیروشیمای دیگری آفرید و برگ سیاه دیگری بر پرونده سراسر ننگ خود افزود. در این فاجعه بزرگ، حدود پنج هزار کرد عراقی به شهادت رسیده و هفت هزار تن دیگر مصدوم شدند. فاجعه حلبچه علاوه بر جنبههای انسانی و اخلاقی، زیانهایی در روابط خارجی رژیم بعثی عراق در پی داشت و حتی بسیاری از حامیان آن را برآشفته کرد.
رسمیت تاریخ هجری خورشیدی
از ۱۶ مارس سال ۱۰۷۹ میلادی به دستور شاه وقت «ملکشاه سلجوقی» مقرر شد که در ایران، تاریخ اسناد به هر دو تقویم هجری قمری و هجری شمسی نوشته شود. این روال از چهار قرن بعد به تدریج فراموش شد که در دوران معاصر ازسرگرفته شده است. تقویم هجری شمسی را عمر خیام نیشابوری تنظیم کرده بود.