گزارشها حاکی از این هستند که مدل بعدی هوش مصنوعی منبع باز «لاما» شرکت «متا» ممکن است از ویژگیهای صوتی برخوردار شود.شرکت «متا»(Meta) در حال برنامهریزی برای آوردن ویژگیهای صوتی بهبودیافته به مدل «لاما ۴»(Llama 4) پرچمدار بعدی در خانواده مدلهای هوش مصنوعی لاما خود است که انتظار میرود چند هفته دیگر به بازار وارد شود.گزارشها حاکی از این هستند که متا به ویژه روی امکان قطع کردن گفتار مدل توسط کاربران متمرکز شده است. این ویژگی به حالت صوتی «چتجیپیتی»(ChatGPT) شرکت «اوپنایآی»(OpenAI) و «جمینای لایو»(Gemini Live) گوگل شباهت دارد.لاما ۴ یک مدل هوش مصنوعی موسوم به «مدل اومنی»(Omni Model) خواهد بود که قادر به تفسیر گفتار و متن و انواع دیگر دادههاست.
جویدن چوب برای تقویت مغز
دانشمندان میگویند جویدن مداد که رفتاری مرسوم میان بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان است، میتواند موجب تقویت مغز و حافظه شود. شاید سگهایی که چوب میجوند، چیزی میدانند. دانشمندان با خود فکر کردند که مفهوم جویدن ایمن برخی از مواد سخت و بادوام ممکن است ارزش بررسی را داشته باشد.بر اساس یک مطالعه جدید، جویدن یک ماده سخت مانند چوب میتواند سطح یک آنتی اکسیدان طبیعی را در مغز انسان افزایش دهد که به نوبه خود میتواند حافظه فرد را بهبود بخشد. تحقیقات قبلی نشان داده است که جویدن آدامس در واقع میتواند به طور قابل توجهی فعالیت مغز را افزایش دهد.
سیاهچاله هیولایی در همسایگی ما
کهکشان مجاور کهکشان راه شیری، ابر ماژلانی بزرگ (LMC)، ممکن است یک هیولا را در خود پنهان کرده باشد. این کهکشان کوتوله، ممکن است سیاهچاله بسیار پرجرمی را در دل خود جای داده باشد.شواهدی از این سیاهچاله کیهانی پنهان زمانی کشف شد که گروهی از محققان ۲۱ ستاره با سرعت زیاد را بررسی کردند که با چنان سرعتی حرکت میکردند که به نظر میرسید به زودی از کهکشان ما جدا میشوند.محققان با ردیابی مسیر این ستارگان با استفاده از ماهواره ردیابی ستاره گایا آژانس فضایی اروپا، دریافتند که حدود نیمی از آنها توسط سیاهچاله بسیار پرجرم کهکشان راه شیری، موسوم به کمانای* به این شتاب رسیدهاند.