ساعت هفت و نیم صبح به فرودگاه [مهرآباد] رسیدیم و بلافاصله به سوی بیرجند پرواز کردیم. مهدی و یاسر و حسین [مرعشی] و آقای نعمتزاده و چند نفر از نمایندگان مجلس هم همراه بودند. هواپیمای حامل خبرنگاران که قبل از ما پرواز کرده بود، به خاطر اینکه پس از پرواز چرخهایش جمع نشده بود، به تهران بازگشت و با تأخیر با هواپیمای دیگری دیرتر رسیدند. در راه، آقای نعمتزاده، [وزیر صنایع]، دربارة طرحهای سیمان در دست احداث توضیح داد و به طرح کامل با ظرفیت ۱۲ میلیون تن سیمان، با ارزبری نزدیک به یک میلیارد دلار و هزینه ریالی صدو بیست و پنج میلیارد تومان که تا نیمه اول سال ۱۳۷۶ همه آنها به تولید میرسند و کل تولید سیمان کشور، از سی میلیون تُن تجاوز خواهد کرد و به صادرات خواهیم رسید، اشاره کرد. [آقای سیدمحمدحسین زینلی]، نماینده بیرجند، توضیحاتی دربارة کارخانه تایرسازی در دست احداث بیرجند داد. کمبود ریال دارند و استمداد کرد.
گشتاسپ به آیین زرتشت گروید
در نیمه مارس (یک هفته به آغاز بهار) گشتاسپ، شاه کیانی، به آیین زرتشت گروید. در آن زمان، هنوز ایران به صورت یک دولت واحد در نیامده بود و قلمرو گشتاسب عبارت بود از: سیستان (ایران و افغانستان)، آریا، و مناطقی که امروز کرمان و قسمت هایی از فارس، یزد و اصفهان را تشکیل می دهند و پایتختش زابل بود که رستم و یعقوب لیث هم از همین خطه برخاسته اند. گشتاسپ پس از نزدیک به دو سال مذاکره و بحث با فرستادگان زرتشت، قانع شد و پذیرفت که از پیروان آموزشهای او باشد. برخی از مورخان، زمان آن را سال ۷۲۵ پیش از میلاد نوشته اند که نمی تواند دقیق باشد. زرتشت تنها پیامبری است که از میان قوم آرین (ایران و اروپا) برخاست.
افتتاح کلیسای معروف نتردام در پاریس
کلیسای نُتْرْدام، کلیسایی است که در قدیم، محل دو زیارتگاه بود. در سال ۱۱۳۶م اسقف وقت پاریس تصمیم گرفت به جای دو زیارتگاه قدیمی، بنایی بزرگ بسازد. از این رو، در ۲۲ ژوئن ۱۱۳۶م نخستین سنگ این بنا گذاشته شد و پس از آن که ساختمان اصلی آن در سال ۱۱۷۷م به پایان رسید، نمای ظاهری و نیز صحن کلیسا در سال ۱۱۹۶م خاتمه یافت. با این حال دراوایل قرن سیزدهم تعمیرات دیگری در آن انجام شد و سرانجام پس از ۱۱۴ سال که از زمان شروع ساخت آن گذشت، در نهایت در نهم مارس ۱۲۵۰م با شکوه و جلال خاصی افتتاح شد. کلیسای نُتْرْدام در زمینی به طول ۱۳۰ متر و عرض ۱۰۸ متر قرار دارد که ارتفاع ساختمان آن ۳۵ متر و تا نوک این بنا، ۶۹ متر میباشد. این کلیسا سه در به نامهای سِنْتْ آن، قیامت و حضرت مریم(س) دارد.
تاجگذاری نادرشاه افشار
پس از آرام شدن اوضاع داخلی ایران که به دنبال شورش افغانها و سقوط صفویه در کشور ایجاد شده بود نادر قلی افشار با درایت و جنگجویی خود توانست یکی پس از دیگری بر مشکلات فائق آید و اوضاع را کنترل کند. وی در سال ۱۷۳۶م کلیه معتمدان محلی و کشوری را در صحرای مُغان جمع کرد و شرحی از خدمات خود و بیکفایتی آخرین شاه صفوی خواند. سپس نادر از این افراد خواست که درباره سلطنت تعیین تکلیف کنند و در این میان، حاضرین او را نامزد سلطنت کردند. نادر در ابتدا با سیاست کاری سعی کرد از پذیرش سلطنت خودداری نماید. اما سرانجام پس از یک ماه تامل به شرط اینکه کسی از خاندان صفوی حمایت نکند و تمامی شرکت کنندگان باید نسبت به نادر و فرزندان او وفادار باشند، سلطنت را پذیرفت. وقتی این شرایط مورد پذیرش حضار قرار گرفت نادرقلی افشار در نهم مارس ۱۷۳۶م به نام نادرشاه افشار در دشت مغان تاجگذاری کرد..