مجید نامی، رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، گفت: ما یک بازار ۱۰ میلیارد دلاری در پوشاک داریم؛ اگر متوسطهای دنیا را درنظر بگیریم، مصرف سرانه حدود ۱۵۰ دلار در سال برای هر شخص بوده است. این عدد کاهش یافته است. در صورتیکه شرایط اقتصادی کشور، متناسب باشد، میتوان بازار بزرگی برای پوشاک در نظر گرفت.
نادری، نماینده مجلس با بیان اینکه برخی از طبقات محروم جامعه درگیر بازی بقا هستند، خاطرنشان کرد: حتماً ما به دولت در بحث دادن کمک هزینههای معیشتی و کالابرگ کمک و آن را تایید میکنیم، اما توصیه ما به دولت این است بین پروژههای توسعهای و زیرساختی و تولید و کمکهای معیشتی به مردم یک توازن داشته باشد.
نامی دربارهی کم رونق بودن بازار شب عید به «انتخاب» گفت: در رابطه با بازار شب عید و بازار اسفند که بزرگترین بازار فروش پوشاک بوده، شاهد کم رونقی هستیم. متأسفانه در سالهای اخیر یک روند نزولی را در بازار پوشاک تجربه کردهایم. سال گذشته و امسال بدتر از سال قبل است. دلیل کم رونق بودن بازار و کوچک شدن بازار پوشاک، تورم است که چندین سال است تداوم دارد. تورمی که در خوراکی و مسکن داشتیم، بیشترین درآمد خانوار را به خود اختصاص داده و از سهم پوشاک کم کرده است. هزینههای دیگری هم در کنار هزینهی مسکن قرار میگیرد و در نتیجه اکثر جمعیت کشور، مجبور به کم کردن سهم دیگر اقلام هستند.
وی در رابطه با نوسان قیمتی بازار شب عید بیان کرد: به دلیل تورم، افزایش قیمت پوشاک حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است. فروشگاهها با تخفیف بالا لباس میفروشند. بسیاری از فروشندگان نتوانستند کالاهای جدید برای فصل بهار بیاورند.
مشکلات تولید کنندگان
نامی افزود: علاوه بر تحریم و مشکلات ارزی، خرید مواد اولیه بالا رفته است. تورم هزینهی کالای تمام شده را بالا میبرد. صنایع بخش خصوصی با حداقل حقوق کار نمیکنند و کارگران با حقوقهای بیشتر از حداقل حقوق کار میکنند. در نتیجه افزایش حقوق به تنهایی نمیتواند قدرت خرید مردم را افزایش دهد. تورم ناشی از کسری بودجه دولت، باعث افزایش دستمزد میشود. بودجهریزی نادرست و افزایش بودجه کم بازده، بار تورم را بر دوش تولیدکننده و حقوق بگیران میگذارد. مجلس چرا به جای استیضاح وزیر به بودجهریزی نادرست اشاره نمیکند؟