جواد آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات نوشت: اگر به دلیل شرایط داخلی یا خارجی دولت، از حضور افراد شایسته در دولت جلوگیری شود، این خود ضایعهای بزرگ خواهد بود. وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، در واکنش به استعفای محمد جواد ظریف، در کانال تلگرامی خود نوشت: تعهد دولت به مردم، ناظر بر تحقق اهداف است، نه صرفاً حضور افراد؛ هرچند بدیهی است که دستیابی به برخی اهداف، وابسته به حضور افراد توانمند است. اگر به دلیل شرایط داخلی یا خارجی دولت، از حضور افراد شایسته در دولت جلوگیری شود، این خود ضایعهای بزرگ خواهد بود؛ اما در چنین شرایطی، نباید با خالی کردن پشت دولت، این خسارت را دوچندان کرد. در این وضعیت، مسئولیت دولت بیش از پیش سنگینتر خواهد شد. تلاش مضاعف برای حل مشکلات مردم و تقویت همبستگی ملی و وفاق با ملت، راهکار اساسی برای عبور از شرایط پیچیده کنونی است و انتظار میرود در این زمینه، اهتمامی جدی صورت گیرد.
افراد دیگری هم هستند که باید برکنار شوند!
امیرحسین ثابتی نماینده تهران در کانال تلگرامی خود در واکنش به استعفای محمدجواد ظریف نوشت: پس از چند ماه پیگیری و تذکرات پی در پی نمایندگان خطاب به سران سه قوه، محمدجواد ظریف معاون غیرقانونی رئیس جمهور مجبور شد از سمت خود استعفا دهد. نماینده تهران گفت: هنوز چند مسئول دیگر نیز در دولت حضور دارند که آنها نیز یا باید تابعیت دوم فرزندان شان را لغو کنند و یا از سمت خود برکنار شوند. البته هنوز چند مسئول دیگر نیز در دولت حضور دارند که آنها نیز یا باید تابعیت دوم فرزندان شان را لغو کنند و یا از سمت خود برکنار شوند. همچنان اجرای کامل این قانون را در مجلس پیگیری خواهیم کرد؛ حاکمیت قانون باید از مسئولان و اقویا آغاز شود تا در مردم نیز پذیرش داشته باشد.
آزادی محقق نمیشود مگر در سایه عدالت
علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: از هر زاویه ای بنگریم توحید ارتباط با آزادی و آزادگی دارد و آزادی و آزادگی را باید باهم ببینیم و آزادی محقق نمی شود مگر در سایه عدالت. آزادی تکوینی به وجود آدم مربوط می شود اینکه چه کارهایی را می تواند انجام داد اما در آزادی تشریعی به این توجه می شود که تشریعا انسان چه کاری میتواند انجام دهد. وی ادامه داد: آزادی تشریعی را می توان به دوقسمت آزادی درونی و آزادی برونی تقسیم کرد. آزادی درونی رهایی و آزادی انسان در کشش های درونی و جهات معنوی است که موضوع علم اخلاق و علم عرفان است. آیتالله رشاد گفت: آزادی برونی به کنش جوارحی و رفتار انسان مربوط می شود اینکه براساس چه ضوابطی انسان رفتار کند و این قسم از آزادی مربوط به علم حقوق است. یک اصل اساسی در آزادی این است که نمی توان آزادی را از آزادگی جدا کرد و هر یک بدون دیگری ناقص بوده و تحقق پیدا نمیکند. قاعده لاضرر یک قاعده پرکاربرد در آزادی و حقوق است. حتی وقتی خدا را عبادت می کنیم باید حرانه عبادت کنیم یعنی آزادی در عبادت هم مهم است. آزادی که بدون آزادگی درونی باشد قطعا به آزادی لطمه خواهد زد و از اضرار به خود تا اضرار به دیگران مرتکب خواهد شد. در اسلام آزادی و آزادگی دو روی یک سکه هستند.