یدالله اسلامی- دبیر کل مجمع نمایندگان ادوار مجلس
این سخن پزشکیان دررابطه با گفتگو با آمریکاست. او میگوید نظرش گفتگو بوده است و پس از اظهارات مقام رهبری که گفتند با آمریکا گفتگو نمیکنیم موضوع مذاکره تمام شد و رفت .
برخلاف سخن پزشکیان نه تمام شد و نه رفت. آنچه از دست می رود فرصتها وسرمایه های انسانی ومادی است. آنچه تمام شد زندگی هایی است که درپیچ وخم دشواری ها درهم شکسته است ، هنگامی که کشورها گفتگو می کنند ایران را تافته جدا بافته از دنیا خواستن سودی برای کشور به ارمغان نخواهد آورد.
تحریم های کمرشکن با گفتگو نکردن از میان برداشته نخواهد شد. می گویید قطر، عراق، ترکیه و…پول ما را نمی دهند و کشتی های نفت ما روی آب مانده است،(پزشکیان در مجلس) برای شش میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران درقطر دارد که مقامات درخواست می کنند. مبلغی که معادل یک ماه واردات کشور است(سخن آقای همتی درجلسه استیضاح) . سالیانه بیش از 110 میلیارد دلار هزینه تحریم هاست. (سخن آقای روحانی ) آیا این مشکلات ونارسائی ها بدون گفتگو با امریکا حل می شود؟ اگر حل می شود گفتگو نکنید.!ما چند سال است در کش و قوس گرفتن 6 میلیارد دلار هستیم. این در حالی است که عراق رابطه اش با آمریکا عادی است و هر ماه 10 میلیارد دلار نفت می فروشد و پولش را هم می گیرد برای ملتش خرج می کند.
چرا برای پوتین گفتگو و بهبود روابط دیپلماتیک با امریکا اولویت است و برای ایران نه ؟!
گفتگو به معنای تسلیم شدن و وادادن نیست، بلکه به معنای امتیاز گرفتن وامتیاز دادن و منافع ملی را بر هر برنامه و اولویت دیگری برتری بخشیدن است. حتی برای گفتگو با امریکا نیز بایستی در داخل جامعه ایرانی وکارشناسان گفتگو صورت گیرد و مبانی علمی و تخصصی مبنای هرتصمیمی قرارداده شود.
گفتگوی تند وچالشی زلنسکی وترامپ وجی دی ونس معاون ترامپ در عصر جمعه برای برخی دلیلی برای گفتگو نکردن است. دراین گفتگوی تند وخارج از عرف دیپلماسی پاسخ منفی به درخواست زلنسکی برای تامین مالی جنگ با روسیه است که ترامپ بخشیدن پول را بدون گرفتن امتیاز و یا برنامه بازگشت پول رد می کند ومی گوید اروپا پول را به صورت وام می دهد وامریکا بدون تعهد باز پرداخت پول را پرداخته است. نکته مهم تر آنکه زلنسکی پس از این گفتگو تند وچالشی از آمادگی خود برای واگذاری امتیاز بهره برداری از معادن کمیاب اوکراین به امریکا گفته است و بر مقوله تضمین های امنیتی تاکید کرده است .دبیرکل ناتو هم خواستار بهبود رابطه زلنسکی وترامپ شده است .هیجان پس از جدال لفظی تند کم کم فرو خواهد نشست و واقعیت های میدان سیاست آشکارتر خواهد شد. شگفت آن که زلنسکی اعلام کرده دوباره حاضر است با ترامپ مذاکره کند.
اینکه دعوای زلنسکی وترامپ مبنایی برای درستی گفتگو نکردن با امریکا دانسته شود مبنای کارشناسی وعلمی ندارد.
داستان اوکراین داستان دیگری است وداستان ایران داستانی دیگر .
برای منافع ملی نباید ازگفتگو دریغ ورزید، بلکه هر جا منفعت باشد باید به آنجا رفت و هر جا ضرر باشد نباید رفت.