12 اسفند سال 1377- آقاى سیدحسین موسويان، از شورای عالی امنیت ملی آمد و گفت، با آقاى ناطق نورى، رییس مجلس، ملاقات مفصلى داشتهاند. آقاى ناطق را مأيوس از تأثيرگذارى خود بر جريان امور دانسته و گفته، تنها كسى كه مىتواند كارى بكند، آقاى هاشمى است و اگر ايشان وارد صحنه شود، پشت مسير ايشان خواهم بود، با اينكه گلههايى از ايشان دارم. از عملكرد دوستانش از قبيل آقايان محمدرضا باهنر و علی موحدىساوجى و... ناراضى است و گفته، رهبرى هم نمىخواهند اقدام مؤثرى داشته باشند. درباره تشكيل حزب استقلال و انتخابات شوراها و مجلس آينده هم صحبت شد. گفت، مجموعه طرفداران دولت - جبهه دوم خرداد-كمتر از ۱۵ درصد آرا را داشتهاند كه براى آقاى خاتمى، خسران بزرگى است؛ چون محور تبليغات آنها بوده. شب، حسنآقا خمينى به منزل آمد و درخواست كرد، در مراسم سالگرد رحلت احمدآقا شركتكنم.
اعتراض مصدق به شوروي
دكتر مصدق نماينده تهران در مجلس شوراي ملي در جلسه 12 اسفند سال 1324 به شوروي كه حاضر به خارج ساختن نيروهايش از ايران نمي شد اعتراض كرد و سران مسكو را افرادي خواند كه به تعهد خود و ميثاقهاي جهاني و موازين بين المللي كه ضامن رعايت حقوق ملتهاست بي اعتنا هستند و بااين كار خود، حاكميت ملتها و صلح جهاني را به مخاطره مي افكنند و كره زمين را به صورت جنگلي كه قوي ضعيف را پاره مي كند در مي آورند و از اين راه، تمدن بشر راتضعيف و خارج از اخلاقيات مي سازند. وي گفت كه مماشات با رهبران مسكو بر ميزان توقعات آنان مي افزايد؛ جهان حساب و كتاب دارد بايد با سماجت قضيه را دنبال كرد.
تظاهرات برای ملي شدن صنعت نفت
اجتماعات تهران با هدف درخواست لغو قرارداد نفت با انگلستان و ملي كردن صنعت نفت در ۱۲ اسفند ۱۳۲۹ (سوم مارس ۱۹۵۱) بيش از روزهاي ديگر بود و چهار روز بعد رزم آرا نخست وزير كه مخالف ملي شدن نفت بود جان خود را بر سر اين مخالفت گذارد. در اين اجتماعات از هرگروهي ــ ملي گرا، مذهبيون و كمونيست ــ ديده مي شد.
انقلاب مجارستان عليه سلطه اتريش
مجارستان از جمله كشورهايى است كه از قديم الايام تحت سيطره امپراتوريهاي مختلف قرار داشته است. امپراتوري روم، عثماني و اتريش - مجارستان از جمله حكومتهايى هستند كه هر كدام مدت زماني بر اين سرزمين حاكميت داشتهاند. مجارستان در قرون شانزدهم و هفدهم ميلادي از ايالات عثماني بود و بخشي از آن در اختيار اتريش قرار داشت. اما از اوايل قرن نوزدهم نهضتهاي آزادي خواهي و استقلالطلبي در اين منطقه اوج گرفت در سال ۱۸۴۸م بيشتر كشورهاي اروپايى دچار انقلاب و هرج و مرج شدند كه عمدتاً ريشه اقتصادي داشت، اما در مسير سياسي ادامه يافت كه در اين ميان در سوم مارس ۱۸۴۸م قيام مردمي مجارستان نيز آغاز گرديد.
امضاي قرارداد صلح بين آلمان و شوروي
يكي از نخستين نتايج استقرار حكومت بلشويكي در روسيه، قطع عمليات نظامي در جبهه شرق و آغاز مذاكرات صلح بين حكومت جديد روسيه و آلمان و اتريش در شهر برستْ ليتوسك بود. دور اول مذاكرات در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۱۷م به علت شرايط سنگين و خفتآوري كه آلمانيها پيشنهاد ميكردند به نتيجه نرسيد و آلمانيها نيز حاضر به تعديل شرايط پيشنهادي خود نشدند.