دانشمندان کشف کردند که موشها با یکدیگر همدلی میکنند و در صورت مشاهده یکی از همنوعانشان که بیهوش افتاده، با انجام اقداماتی که شبیه به احیای قلبیریوی انسانهاست، برای نجاتش تلاش میکنند.وبگاه گود نیوز نِتوُرک در گزارشی آورده است: دانشمندان گزارش کردهاند که موشها هنگامی که یکی از همنوعان خود را میبینند که بیهوش است، سعی میکنند با پنجهکشیدن و گاز گرفتن صورت آنها (با ملایمت) آنها را احیا کنند.رفتار دیگری نیز در چنین موقعیتی از موشها مشاهده شده است: آنها زبان موشی را که بیهوش شده است، بیرون میآورند؛ این کار آنها به «باز کردن راه هوایی» شباهت دارد که اولین گام در سیپیآر (احیای قلبیریوی) انسانها بهشمار میرود.
دیوار چین ۳۰۰ سال قدیمیتر از تصورهاست
باستانشناسان بهتازگی بخش پنهانی از دیوار بزرگ چین (طولانیترین و بزرگترین سازه مهندسی در جهان) را که قرنها مدفون بوده است، کشف کردهاند. شواهد جدید نشان میدهد که این دیوار ۳۰۰ سال زودتر از آنچه تصور میشد ساخته شده است و آنچه را باستانشناسان درباره راهبردهای دفاعی باستانی چین میدانستند تغییر میدهد. دیوار بزرگ چی (Qi Great Wall)، اولین دیوار بزرگ شناختهشده چین، به طول ۶۴۱ کیلومتر در مرکز استان شاندونگ امتداد دارد که برای سنگربندی ایالت چی در برابر پادشاهیهای رقیب ساخته شده است. استحکامات نظامی در چین بسیار پیشرفتهتر و از نظر راهبردی بسیار مهمتر بودهاند و همچنین بسیار زودتر از آنچه تصور میشد ساخته شدهاند.
مریخ زمانی اقیانوس داشت
پژوهشگران با تجزیهوتحلیل دادههای مریخنورد ژورانگ پی بردند مریخ زمانی دارای اقیانوس با سواحل شنی بود.وبگاه گاردیَن در گزارشی آورده است: مریخ با وجود چشمانداز خشک و سطح بالای تشعشعات مضرش، مکان مناسبی برای سفر در تعطیلات به نظر نمیرسد؛ اما پژوهشگران دریافتهاند که این سیاره هم روزی صاحب ساحل بود.اکتشافات قبلی در مریخ از جمله کشف سنگهای رسوبی بیانگر این بود که سیاره سرخ، روزی دارای رودخانههای جاری بود؛ اما دانشمندان میخواستند بدانند که آیا این سیاره دارای اقیانوس هم بود یا خیر. اکنون پس از کشف خطوط ساحلی مدفون در اعماق مریخ، پژوهشگران شواهدی جدید دارند که وجود اقیانوس در این سیاره را اثبات میکند.