علی بیگدلی در رابطه با قدرت گرفتن جریان های راستگرا و افراطی در کشور های اروپایی هشدار داد و گفت: در یک دهه گذشته همواره ظرفیت مخرب جریان راست افراطی در فضای سیاسی کشور ها مورد بحث بود و این پیش بینی وجود داشت که راست افراطی می تواند در غرب و به ویژه در اروپا به بلا تبدیل شود، چرا که ظهور عقاید رادیکال و فاشیسم از درون این جریان متصور است. ولی حمایت از این تفكرات به ویژه در عرصه سیاست، خطرناک است و تبعات سنگینی دارد.
وی در این رابطه افزود: متاسفانه غرب نتوانست با تفکراتی که در عرصه سیاسی وجود داشت آن طور که باید آرزوهای مردم را برآورده کند، راست افراطی در چنین فضایی از خلاء موجود بهره گرفت و رشد کرد و امروز راست افراطی در عرصه سیاسی قدرت گرفته است.
این استاد علوم سیاسی با اشاره به نقش آمریکا در گسترش نگاه راستگرایان در عرصه سیاسی جهان یادآور شد: آمریکا با نفوذی که در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور های جهان و به ویژه سرزمین های اروپایی هم پیمانش دارد، به روند رشد تمایلات راست افراطی شتاب می دهد، همانطور که بسیاری از تحلیلگران پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و شکل گرفتن حلقه یاران تندرو و راستگرای او در كاخ سفید را به معنی فراهم آمدن بستر رشد راست افراطی در دولت ها می دانند.
وی تاکید کرد: حمایت سیاسی آمریکا در سطح دولتی از تفكرات افراطی راستگرایان پیامد های خطرناكی چون رشد این جریان در دیگر کشور ها، اسلام هراسی، تبعیض نژادی، بیگانه ستیزی، برخورد با مهاجران و تنزل سیاست های حمایتی در عرصه جهانی را به دنبال خواهد داشت.
این پژوهشگر سیاست خارجی با اشاره به تبعات قدرت گرفتن راست گرایان افراطی در غرب گفت: در وهله بعد این مسائل به عامل مهم تهدید كننده برای غرب تبدیل می شود، زیرا گروه های مختلف اجتماعی در برابر هم قرار می گیرند و فضای تقابل شکل می گیرد. رفتار های مخل آرامش و امنیت اجتماعی از جمله حملات و درگیری ها در افراط گرایی ریشه دارد.
وی در پااین سخنان خود متذکر شد: رشد تروریست و حملات آنها در غرب، انتقام جویی و گسترش فعالیت گروه های افراطی از عواقب قدرت گرفتن جریان های راست افراطی است. حضور راست افراطی و شخصیت های حامی آن ها در قدرت موجب تصمیماتی می شود که شرایط هم زیستی جهانی را به خطر می اندازد.