«محمدجواد ظریف» امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ در ویژه برنامه تصویری «نصر ماندگار» استودیو ایرنا، با تسلیت شهادت مجاهد بزرگ و سید مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله و همراهانش، اظهار داشت: این سعادت را داشتم که از حدود ۱۳۷۰ و هنگامی که مرحوم شهید سیدحسن نصرالله معاون مرحوم شهید سیدعباس موسوی بود، با ایشان و رهبران حزب الله آشنا شوم؛ درمراحل مختلف چه در زمانی که معاون نمایندگی دائم در سازمان ملل متحد بودم، چه در زمانی که معاون وزیر امورخارجه بودم، چه در جریان جنگ ۳۳ روزه که سفیر ایران در سازمان ملل متحد بودم و در زمان پیگیری قطعنامه ۱۷۰۱ و چه در دوران وزارت امور خارجه، بیش از دهها بار با مرحوم سیدحسن نصرالله دیدارهای طولانی و کاری مشترک داشتیم.
معاون راهبردی رئیسجمهور تاکید کرد: سید حسن نصرالله فردی به غایت، عقلانی، منطقی و اهل تعامل بود؛ شهید نصرالله از افرادی بود که منافع مردم لبنان، مردم فلسطین و منافع جهان اسلام را به خوبی میشناخت.
وی افزود: نصرالله به هیچ وجه فرد غیرعقلانی و تندرو نبود؛ بسیار با برنامه و دقت، منافع مردم لبنان، جهان عرب و اسلام را دنبال میکرد. نمونههای زیادی از عقلانیت سیدحسن را دیدهام که البته این عقلانیت در کنار شجاعت بود. شهید نصرالله هرگز در مقابل فشار و زورگویی سرخم نمیکرد و همواره عقلانیترین روش را انتخاب میکرد؛ عقلانیترین روش هنگام گفتگو و در زمان های دیگر، معامله سیاسی در داخل لبنان، که دیدید در طول این سالها حزب الله چگونه با گروههای مختلف داخل لبنان تعامل کرد و توانست به عنوان یک حزب موفق عمل کند. ظریف ادامه داد: اقشار مختلف مردم لبنان به دلیل احترامی که برای این رهبر واقعی قائل بودند، در مراسم باشکوه تشییع این شهید بزرگوار حضور یافتند و دیدید که برغم حضور هواپیماهای اشغالگران صهیونیست در فاصله پایین، چگونه جمعیت کم نظیری گرد هم آمدند که این نشان از توانمندی مرحوم سیدحسن نصرالله است.
وزیر امور خارجه اسبق ایران تاکید کرد: از ابتدای تعامل با شهید نصرالله، در هر موردی ایشان راه میانه و عاقلانه را انتخاب میکرد. حمایت ایشان از برجام معروف شد و صحبتهایی که در محبت به بنده ابراز کردند، گزارش شده است. همچنین در جریان جنگ ۳۳ روزه و قطعنامه ۱۷۰۱ که بنده نماینده ایران در سازمان ملل متحد بودم، با توجه به اینکه دولت وقت لبنان تمایل بسیاری به نابودی مقاومت و حزبالله داشت و لذا ما در نمایندگی ایران و سفیر ما درلبنان که اکنون نماینده وزارت خارجه در منطقه است، ارتباطی با «سیدحسن» و «نبیه بری» ایجاد کردیم و نمایندگی ما جنگ و مذاکرات را دنبال میکرد. پایان دادن به جنگ حتما با رضایت و مشورت مرحوم سیدحسن نصرالله بود تا حدی که پس از پایان جنگ از وزرات خارجه خواستند که نمایندگی نیویورک را به دلیل نقش پررنگ در پایان جنگ تشویق کند که این نشان از توجه ایشان به مذاکره و دیپلماسی بود.
ظریف در ادامه تاکید کرد: شاخه سیاسی حزب الله به صورت مرتب با سفرای خارجی دیدار میکرد، نه فقط با یک فرد بلکه افراد مختلفی در داخل حزب الله با دیپلماتها در بیروت دیدار داشتند که بسیار تاثیرگذار بودند.
معاون راهبردی رئیسجمهور با تمجید از توانمندی حزب الله در بسیج افکار عمومی چه در داخل و چه در خارج از لبنان، گفت: میبینید که تلویزیون المنار توان بسیار خوبی در جذب مخاطب در جهان عرب دارد لذا حزب الله به عوامل غیرنظامی قدرت، توجه ویژهای داشته و دارد. حتماً قدرت نظامی حزب الله قدرت بسیار مهمی است ولی توان بسیج عمومی حزب الله از طریق تأثیرگذاری بر قلبها و مغزها بسیار توان قابل توجهی بود که شما میبینید فلان خواننده مسیحی لبنانی نسبت به سید حسن نصرالله و حزب الله عاشقانه صحبت میکنند و نمونه هم یکی دوتا نیست.
تلاش شهید نصرالله برای حفظ
وحدت شیعه و سنی
معاون راهبردی رئیسجمهور با اشاره به حضور افراد با گرایشهای مختلف مذهبی و اعتقادی در آیین بزرگداشت شهید سید حسن نصرالله در بیروت، تاکید کرد: افراد با گرایشهای مختلف از تفکر حزب الله و سید حسن حمایت می کنند که این یک توفیق قابل توجه است.
وی با بیان خاطرهای از سید مقاومت، اظهار داشت: زمانی که برای آزادی گروگانهای آمریکایی در لبنان مذاکره میکردیم، در واقع خود گروگانها که در اختیار حزب الله و مرحوم سید حسن و مرحوم سید عباس موسوی نبود، گروگانها در اختیار گروههای کوچک لبنانی بودند و قرار بود در برابر آزادی گروگانها، زندانیان لبنانی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شوند که خود این موضوع یک قصه طولانی دارد که چقدر رژیم صهیونیستی به بزرگترین حامی خود که آمریکا باشد در این قضیه خیانت کرد و چقدر منافع آمریکا را برای منافع خود فدا کرد.