عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در رابطه با آلودگی هوا و بارشهای اخیر گفت: این بارشهای جزئی روی کاهش غلظت هوا تأثیر زیادی ندارد. بارش باید زیاد باشد تا بتواند آلودگی هوا را حذف کند. هر چند این بارش جزئی نیز بهطور تقریبی تغییری در شاخص هوای تهران در محدوده قابل قبولی قرار گرفته است. مهمترین مسئله برای کاهش آلاینده در هوا، باد است که اگر اتفاق بیافتد کمک کننده است. عضو هیئت علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اذعان کرد: طبق آماری که سازمان اورژانس منتشر کرده است در بازه زمانی ۱۱ تا ۲۰ آذر ماه ۱۳ درصد مراجعین اورژانس به علت بیماریهای تنفسی بوده است؛ طبق این آمار تعداد بیماران و مراجعین ما در آلودگی هوای امسال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است. بیماران تنفسی در شهرهای آلوده به طور میانگین ۲۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
تداوم مازوت سوزی
شاهسونی بیان کرد: دولت در بحث مازوت فقط نیروگاه شازند اراک، اصفهان و کرج را قطع کرد و این ابلاغیه برای تمام کشور و نیروگاهها نبوده است. یعنی کارگروه ملی آلودگی هوا تصویب کرد مازوت سوزی در سه نیروگاه متوقف شود و دولت در بقیه نیروگاهها با توجه به اینکه مردم کمتری در آن مناطق وجود داشته باشند طرح مازوت سوزی را قطع نکرده است.
تأثیر مازوت بر سلامت
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: مازوت دو آلودگی اعم از دی اکسید گوگرد و آلاینده گازی تولید میکند که برای سیستم تنفسی فوقانی مخرب و مشکل ساز است؛ به خصوص برای افرادی که آسم دارند. زیرا دی اکسید گوگرد در واکنش با آب یا بخار آب به اسید سولفوریک تبدیل شده و قسمت فوقانی سیستم تنفسی را درگیر خواهد کرد. مواجه با پی ام دو و نیم خطرات زیادی را برای سلامت سیستم تنفس، بیماران قلبی و بیماران تنفسی دارد؛ همچنین باعث خسخس سینه، سوزش چشمها و تولید کربن سیاه میکند که قطر کربن سیاه زیر دو و نیم میکرون است و برای سلامتی انسان خطرناک است.
تأثیر خودروها و کارخانهها روی آلودگی هوا
شاهسونی گفت: طبق آخرین سیاهه منتشر شده در سازمان محیط زیست در شهر تهران منبع اصلی آلودگی هوا منابع متحرک است، اما در استان اراک یا خوزستان منابع متحرک برای آلودگی به طور معمول ثابت است، اما در تهران منبع انتشار آلودگی به صورت عمده منابع متحرک هستند.
میزان ریزگرد در هویزه ۶۶ برابر حد مجاز رسید
اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان از تداوم پدیده گرد و غبار در اغلب شهرهای استان خبر داد و بیشترین میزان گرد و غبار را در هویزه با بیش از ۶۶ برابر حد مجاز اعلام کرد. به گزارش ایرنا براساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان میزان گرد و غبار در ساعت ۱۶ در شهرهای آبادان یک هزار و ۷۵۵، اهواز ۲ هزار و ۵۳۸، بهبهان یکهزار و ۲۲۰، حمیدیه یکهزار و ۹۲۶، رامشیر ۲هزار و ۶۸۷، رامهرمز یکهزار و ۵۹۳، شادگان ۲ هزار و ۶۵۷، شوشتر یکهزار و ۵۵۹، ماهشهر ۲ هزار و ۹۸۳، هندیجان ۲ هزار و ۶۶۸، هویزه ۹هزار و ۹۸۵، مسجدسلیمان ۳۹۴، شوش ۲۷۹ میکروگرم بر مترمکعب اعلام شده است. حد مجاز غبار در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است.
ابتلای ۹۴۵ نفر به تب دنگی
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای ۹۴۵ نفر مبتلا به تب دنگی در کشور خبر داد. قباد مرادی افزود: از مجموع ابتلای ۹۴۵ مورد ابتلا به تب دنگی، ۷۴۶ مورد انتقال محلی بوده و ۱۹۷ مورد نیز از سایر کشورها وارد شده است. وی ادامه داد: ۲ مورد تب دنگی از نوع ابتلا به چیکونگونیا نیز گزارش شده که سابقه سفر به خارج از کشور داشته و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده اند. وی تصریح کرد: تب دنگی یک بیماری تب دار ویروسی است که توسط گزش پشه روزگز به نام آئدس منتقل می شود و تشخیص قطعی این بیماری با آزمایش خون میسر است. مرادی یادآورشد: پشه آئدس می تواند در هر ظرف یا جایی که مقداری آب جمع شود مانند لاستیکهای مستعمل، قوطی کنسرو، قایق و گلدان شیشهای، تخمگذاری کند. وی ادامه داد: در صورتی که در محل زندگی شما پشه آئدس وجود دارد باید نکاتی را رعایت کنید. از جمله توری به در و پنجره ها نصب و در روز و شب زیر پشه بند استراحت کنید. دو بار در شبانه روز در نقاط تاریک و خنک خانه مانند کمد لباس و زیر تخت، حشره کش اسپری کرده و از تردد غیر ضروری خارج از منزل پرهیز کنید. فرد بیمار هنگام خروج از منزل از فرآوردههای دور کننده حشرات روی پوست استفاده کند. لباسهای رنگ روشن، آستین بلند و شلوار بلند و جوراب بپوشید و از تجمع آب راکد جلوگیری کنید. به گفته مرادی، در دوره نقاهت و پس از بهبودی از بیماری نباید بلافاصله فعالیتها و ورزش های سنگین آغاز شود بلکه استراحت کافی در دوران نقاهت بهتر است همراه با فعالیت بدنی سبک باشد.