سرپرست معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: سال گذشته ۷۳۰ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار در کشور فوت کردند و ۱۱۰ نفر نیز دچار نقص عضو کامل شده و شرایط بازگشت به کار از آنان سلب شد؛ به عبارتی ۸۴۰ نفر یعنی ۸۴۰ خانواده دچار آسیب شدند.
شهرام غفاری در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامتمحور و خانههای بهداشت کارگری با حضور وزیر تعاون، معاون فرهنگی وزیر تعاون، مسئولان حوزه مبارزه با مواد مخدر و منتخبان این جشنواره، افزود: بارها شنیدهایم که سلامتی مهمترین دارایی انسان است، اما درستتر این است که بگوییم این دارایی مهمترین دارایی فقرا است و فردی که پولدار است با بیماری حیاتش به خطر نمیافتد. سلامت و ایمنی کارگران و کارکنان، پایه توسعه هر کشوری است و هرقدر کشورها به این مسئله اهمیت بدهند، به همان میزان رضایت نیروی کار و بهرهوری در کار بالا میرود و توسعه در آن حاصل میشود.
غفاری تصریح کرد: اکنون یکمیلیون و ۲۳۰ هزار کارگاه در کشور وجود دارد که ۱۴ میلیون نیروی کار در آنها شاغل هستند. در عمده این کارگاهها کمتر از پنج نفر مشغول به کار هستند که ۸۷ درصد از کل کارگاهها را تشکیل میدهند.
وی اضافهمزد: در ساختار امروزی نظام سلامت، بهداشت و ایمنی، حرف زیادی برای گفتن نداریم. در کارگاههای بین ۵۰ تا ۵۰۰ نفر کارکن با تا سیس خانههای بهداشت، خوب عمل کردیم.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد: وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی شاغل را نیز بر عهده دارد. اکنون ۸۰۰ تا یک هزار نیروی بهداشت حرفهای را تربیت و روانه بازار کارشده است. سه هزار و ۲۰۰ بازرس بهداشت حرفهای در کارگاهها مستقر هستند و ۱۷ هزار خانه بهداشت روستایی داریم که در آن ۳۲ هزار بهورز مشغول بکار هستند.
مصرف روزانه ۴ نخ سیگار به ازای هر نفر
بازار دخانیات در اختیار قاچاقچیان
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی، میزان مصرف سیگار در کشور را چهارنخ سیگار به ازای هر نفر عنوان کرد و گفت: مافیا در صنعت دخانیات اجازه واردات قانونی و رسمی را نمیدهد بهطوریکه اکنون بازار دخانیات در اختیار قاچاقچیان است. محمدرضا تاجدار در نشست خبری گفت: آمار واردات دخانیات صفر است ولی در بازار نشانهای معروف سیگار و تنباکو و سیگارهای الکترونیک و حرارتی از کشورهای مختلف وجود دارد که از طریق قاچاق وارد کشور میشود. وی افزود: شرکتهای معتبر که نشانهای تجاری اصلی سیگار و تنباکو را در کشور تولید میکردند، به دلیل وضع مالیات تعطیل شدند و در کشورهای اطراف سرمایهگذاری کردند به همین دلیل اکنون برندهای معروف بهصورت جعلی در کارگاههای زیرزمینی بهصورت زیر پلهای باقیمت پایین تولید و عرضه میشود. وی با اشاره به رشد ۱۶ درصدی تولید سیگار در هشت ماه امسال گفت: امسال ۵۳ میلیارد و ۱۷۴ میلیون نخ تولیدشده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۵ میلیارد و ۹۹ میلیون نخ بود، رشد را نشان میدهد. وی، میزان تنباکوی تولیدشده از ابتدای امسال را ۷۴۱ تن برآورد کرد و افزود: این میزان در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۹۱۵ تن بوده است که کاهش حدود ۷۲ درصدی را نشان میدهد. تاجدار تعداد واحدهای فعال تولیدکننده سیگار را ۱۸ واحد اعلام کرد و افزود: تعداد تولیدکنندگان تنباکو نیز از ۵۱ واحد در سال گذشته به ۶۵ واحد رسیده است.