مراسم نکوداشت جمشید کیانفر، محقق و مصحح عصر دوشنبه، ۱۹ آذر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد و در این مراسم از جشننامه جمشید کیانفر با عنوان «کیاننامه» رونمایی شد.
جمشید کیانفر، مصحح و پژوهشگر نیز در پایان مراسم با بیان اینکه بنا نبوده در مراسم سخن بگوید و سخنران خوبی هم نیست، از بانیان مراسم و بانیان تدوین «کیاننامه» و حاضران تشکر کرد.
این مصحح با بیان اینکه آذر، ماه خاصی برای اوست، گفت: همسرم در این ماه به دنیا آمد و بعد ما در این ماه تصمیم گرفتیم از منیت درآمده و ما شویم ولی یکی از ما، ما شد. گاهی ظلم بیش از حد در حق خانوادهام کردهام که بهخاطر منیت من بود. وقتی را که باید صرف همسر و فرزندان میکردم، صرف کتاب و پژوهش کردم اما همسرم شانه به شانه من بود. انصاف این بود که او حالا اینجا بود زیرا اگر او بیشتر از من کار نکرده باشد، کمتر از من کار نکرده است. او در نمونهخوانی و نوشتن فهرست اعلام پا به پای من کار کرد و فهرست اعلام کار اوست اما به نام من تمام شده است. جامعه مردانه همین است. من این ظلم را در حق همسرم کردم و به آن اعتراف میکنم و باید نام او، مقدم بر نام من بود.
کیانفر با یادآوری خاطرهای گفت: در ایامی که «تاریخ عثمانی» چاپ میشد، دیدم یک روز مهتاب دست مزدک را گرفته و در مقابل کتابخانه ایستاده و میگوید بیچاره بچههای این آقا، نه سینما رفتهاند و نه تئاتر و نه پارک. او داشت مجموعه یغما را به مزدک نشان میداد. همسرم این را که شنید دو روز کار را تعطیل کرد که بچهها را به پارک و سینما ببریم. معمولا بچهها به من میگفتند بریم پارک، میگفتم این کار تمام شود، بعد؛ اما کار که تمامی نداشت. همسرم حواسش بود تا کوتاهی من را هم جبران کند. او ما بود و من با منیت مردانه باقی ماندم.
او همچنین گفت: در نشستی که برای «مرآة الوقایع» در میراث مکتوب برگزار شد، مرحوم انوشه گفت: «فهرست اعلام بوی کیانفر را میدهد». جا خوردم زیرا فهرست کار همسرم بود. به او گفتم: «چرا نمیگویی، بوی خانم استخری را میدهد؟». از همسرم عذرخواهی میکنم که در حق او اجحاف کردم، از دخترم عذرخواهی میکنم و از پسرم هم همینطور. روزی که متوجه کاستیها شدم، نوهام به دنیا آمده بوده و شوقی به زندگی ما میداد، سعی کردم کاستیها را در حق او نکنم و جبران کنم. زمانی که پای مانلی وسط باشد، جمشید هیچجا نمیرود و به هیچقولی پایبند نیست و دراینجا منیت فرو میریزد. سپاسگزار مهر شما هستم.
از سخنرانان این برنامه احمد مسجد جامعی، اکبر ایرانی، علی بهرامیان، احمد کتابی بودند و پیام وزیر ارشاد نیز قرائت شد.