وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دیدار با بزرگان نوشت: «حضور پیوسته رئیس جمهور پزشکیان در دیدارها و محافل فرهنگی - هنری از هفته کتاب تاکنون، شروع یک دور تازه از مراودات دولتمرد علویمرام است.» سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار نوشتهای در فضای مجازی درباره دیدار با بزرگان نوشت: «حضور پیوسته رییسجمهور پزشکیان در دیدارها و محافل فرهنگی - هنری از هفته کتاب تاکنون، شروع یک دور تازه از مراودات دولتمرد علویمرام است که میکوشد اهل فرهنگ و دانش را قدر بشناسد و انقلاب فرهنگی- تبار را به جایگاه خویش برگرداند. فرهنگ و هنر نگین ایران است. فراموش نکنیم.»
انتشار کتاب «فروغ فرخزاد و فرهنگ ایران»
کتاب «فروغ فرخزاد و فرهنگ ایران» به کوشش مایکل هیلمن با ترجمه سهراب طاووسی منتشر شد. فروغ فرخزاد کیست و شعر و زندگی و هنرش چه تأثیری در قلمرو ادب فارسی و جامعه ایران بر جای گذاشته است. عدهای از ایرانشناسان، پژوهشگران و صاحبنظران ادبی در طی یک همایش ادبی در ایالات متحده آمریکا در ضمن مقالههای خود کوشیدهاند به صورت علمی و تحقیقی مستند به این پرسشها پاسخ دهند: «فروغ فرخزاد و نیروهای سرکوبگر در فرهنگ ایران» نوشته حمید دباشی، «تغییر تا یک نقطه: شعر زنان ایران تا دهه ۱۹۵۰» از ریوان سندلر، «زندگینامهنویسی و فروغ فرخزاد» از ویلیام ل. هاناوی، «زندگینامه شاعران و فمینیستی: آه مردان! آه زنان!» نوشته دیانا سینس، «گفتوگو با فروغ» از گردهاری تیکو، «خوانش شاعر از "تولدی دیگر"» از کریم امامی، «خوانشی دیگر از "تولدیدیگر"» از محمدرضا قانونپرور، «عریانی بازیافته بهشت عدن فرخزاد» نوشته فرزانه میلانی، «فروغ فرخزاد و زمین وانهاده» از لئوناردو پ.آلیشان و «خاطرات و پیاندیشیها» از کریم امامی. به گزارش ایسنا، «فروغ فرخزاد و فرهنگ ایران» به کوشش مایکل هیلمن با ترجمه سهراب طاووسی در ۱۸۸ صفحه با شمارگان ۳۳۰ با قیمت ۲۱۰ هزار تومان در انتشارت مروارید راهی بازار کتاب شد.
تجلیل پزشکیان از فرهاد فخرالدینی
رئیس جمهور با حضور در یکی از اجراهای استاد فخرالدینی، از این استاد پیشکسوت موسیقی تجلیل کرد.مسعود پزشکیان سهشنبه شب به محل اجرای کنسرت قاف (منظومه سیمرغ) به رهبری استاد فرهاد فخرالدینی در تالار وحدت رفت و به تماشای اجرای این استاد موسیقی نشست.این کنسرت با همکاری ارکستر سمفونیک تهران برگزار میشود. رئیس جمهور در پایان این مراسم هنری با اهدای دسته گل و لوح تقدیر از استاد فخرالدینی تجلیل کرد.
انتخاب ده فیلم برتر توسط کایه دو سینما
۱۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۴ به انتخاب کایه دو سینما معرفی شدند.به گزارش مهر به نقل از ورلد آف ریل، کایه دو سینما که هرگز به «تفکر گروهی» اهمیت نداده با منتقدانش نشان داد هنوز در دنیای پرشور خود از فیلمسازی مولف زندگی میکند.
با انتشار فهرست سالانه بهترینهای سال این نشریه بیش از ۳۰ نفر از کارکنان مجله، «بخشش» یا «میزریکوردیا» ساخته آلن گیرودی را در صدر فهرست جای دادند. این پنجمین باری است که گیرودی در این فهرست جای میگیرد. این کارگردان با فیلم «غریبهای کنار دریاچه» در سال ۲۰۱۳ در رتبه دوم قرار گرفته بود. فیلم امسال وی یکی از بهترین فیلمهای جشنواره فیلم کن ۲۰۲۴ بود و قرار است اوایل ۲۰۲۵ در آمریکا اکران شود.
ام نایت شیامالان هم با فیلم «تله» جایگاه ۹ فهرست را اشغال کرده و برای چهارمین بار به فهرست بهترینهای کایه دو سینما راه یافته است. این کارگردان پیش از این با فیلمهای «دهکده»، «بانویی در آب» و «شکاف» در این فهرست جای داشت و «پیر» هم جایگاه ۱۱ فهرست سال ۲۰۲۱ را مال خود کرده بود.
۱۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۴ چنین انتخاب شدهاند:
۱.«بخشش» ساخته آلن گیرودی
۲.«می دسامبر» ساخته تاد هیینز
۳.«در آب» ساخته هنگ سانگ سو
۴.«منطقه مورد علاقه» ساخته جاناتان گلیزر
۵.«همه آنچه به عنوان نور تصور میکنیم» ساخته کایال کاپادیا
۶.«بزهکاران» ساخته رودریگو مورنو
۷.«شیطان وجود ندارد» ساخته ریوسکه هاماگوچی
۸.«زندگی من دهان من» ساخته سوفی فیلیرس
۹.«تله» ساخته ام.نایت شیامالان
۱۰.«راه دیگر» ساخته خناس تروبا