یک متخصص مغز و اعصاب، ژنتیک را مؤثرترین عامل در ابتلا به آلزایمر میداند و میگوید: مفیدترین کار برای پیشگیری از آلزایمر ورزش است زیراکسانی که در معرض این بیماری قرار دارند، دچار درجاتی از افسردگی میشوند.سید فرهنگ مرشد جراح و متخصص مغز و اعصاب به تحقیقات متعددی درباره سلامت بدن استناد میکند که نشان میدهد ورزش میتواند مانع از آلزایمر شود. وی به یکی از این تحقیقات اشاره دارد که محققان دو گروه افراد ۶۰ ساله را در شرایط یکسان در نظر گرفتند؛ یک گروه ورزش میکردند و گروه دیگر این کار را انجام نمیدادند؛ درنهایت بعد از ۵ سال به این نتیجه رسیدند که هیچکدام از افراد گروه اول آلزایمر نگرفتند درحالیکه چند نفر از گروه دوم به این بیماری مبتلا شدهاند.
گیاهخواری
وی رژیم گیاهخواری را در پیشگیری از این بیماری مؤثر میداند و میگوید: گیاهخواری به این معنی نیست که اصلاً گوشت نخوریم بلکه کم کردن مصرف گوشت و استفاده بیشتر از پروتئین گیاهی مدنظر است؛ مصرف ماهی قزلآلا، استفاده بیشتر از زردچوبه، افزایش مصرف اسیدفولیک، استفاده از زنجبیل و بهخصوص مصرف جینسینگ در پیشگیری از این بیماری مؤثر است.
آلزایمر چیست؟
آلزایمر یا دمانس یک بیماریشناختی است. یعنی بیماران اختلال شعور و شناخت پیدا میکنند. آنها کارهای عجیبوغریب میکنند، حرفهای نامتعارف میزنند و رفتارهای عجیبوغریب از آنها سر میزند. در انتهای بیماری نیز دچار از دست دادن کل حافظه میشوند. آلزایمر درواقع یک بیماری است که ما براثر آن، مهارتهایی را که به دست آوردهایم، از دست میدهیم. مهارتی چون صحبت کردن، خوابیدن، راه رفتن و امثال آن؛ اگر یک خودکار و کاغذ را به بزرگترین نویسنده جهان که آلزایمر گرفته است بدهید، شاهد خواهید بود که هم خطش عوضشده است هم قادر به نوشتن صحیح نیست.
آلزایمر یک بیماری پیشرونده
بیماری تخریب عصبی مانند پارکینسون هنگامیکه پروتئینی به نام بتاآمیلوئید روی سلولهای مغزی بهویژه در سلولهای قسمت پیشانی و گیجگاهی مغز رسوب میکند، این بیماری به وجود میآید. هر چه سن بالاتر میرود احتمال وقوع آلزایمر بیشتر میشود. اما مهمترین عامل تهدیدکننده آلزایمر، ژنتیک است. اگر پدر یا مادرتان مبتلابه آلزایمر شده باشد احتمال اینکه شما هم در پیری آلزایمر بگیرید زیاد است. از عوامل مهم دیگر فشارخون بالا، سیگار کشیدن و مصرف قرص خواب است. مصرف داروهای خوابآور بیشترین ارتباط را با ایجاد بیماری آلزایمر دارد.
مصرف دوغ و ماست
مصرف دوغ ممکن است باعث آلزایمر شود، چراکه نمک بسیاری در آن است و فشارخون را افزایش میدهد و یکی از عوامل اصلی ابتلا به آلزایمر همفشار خون بالاست. ولی ماست و شیر و خامه و سایر لبنیات کمنمک در ایجاد بیماری نقشی ندارند.
توصیه
خانوادهها تغییر خلقوخو و رفتار بیماران مسنشان را با متخصصان در میان بگذارند. خوراکیهایی که در طب سنتی به نام گرمی جات شناخته میشوند برای در امان ماندن از این بیماری خوب است. حل جدول، حفظ کردن شماره تلفنها، یادگرفتن مطالب جدید، کتاب خواندن و غیره میتواند تا حد قابلتوجهی ما را در مقابل آلزایمر بیمه کند.