دیابت بیماری است که باعث افزایش قند خون میشود. با گذشت زمان، قند خون بالا میتواند به رگ های خونی کوچک در سراسر بدن آسیب برساند. فهرست برخی مواد غذایی پایین آورنده قند خون را در پی می خوانید:
توت
توت حاوی ترکیباتی مانند DNJ است که میتواند آنزیمهایی را مهار کند که کربوهیدراتها را هضم میکنند؛ بنابراین جذب گلوکز را کندتر کرده و افزایش قند خون را کاهش میدهد. توتها سرشار از فیبر، ویتامین های C و K و آنتی اکسیدانهایی مانند آنتوسیانین هستند که از سلامت قلب و کنترل التهاب نیز حمایت میکنند.
غلات کامل
غلات کامل مانند جو، کینوا و جو دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند، به این معنی که گلوکز را به تدریج آزاد میکنند. محتوای بالای فیبر غلات به ویژه فیبر محلول، هضم و جذب را کند میکند. این موضوع از افزایش سریع قند خون جلوگیری میکند. غلات کامل نیز مملو از ویتامین های گروه B، آهن و منیزیم هستند.
عدس
عدس در لیست مواد غذایی پایین آورنده قند خون قرار دارد. این ماده غذایی منبع غنی فیبر و پروتئین است که با کاهش سرعت جذب غذا در جریان خون به مدیریت قند خون کمک میکند. عدس چربی کمی دارد و جایگزینی عالی برای پروتئین حیوانی است. همچنین حاوی کربوهیدراتهای پیچیدهای است که انرژی را به آرامی آزاد میکند.
سیب
سیب حاوی فیبر و پلی فنول است که با بهبود حساسیت به انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک میکند. محتوای فیبر سیب به ویژه پکتین، جذب گلوکز را کند کرده و احساس سیری را ایجاد میکند. سیب همچنین حاوی ویتامین C و پتاسیم است.
لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر محلول است که هضم کربوهیدراتها را کند کرده و به تثبیت سطح قند خون کمک میکند. لوبیا همچنین سرشار از پروتئین است و شاخص گلیسمی پایینی دارد که آن را به یک غذای عالی برای پایین آوردن قند خون تبدیل میکند. همچنین لوبیا آهن، منیزیم و پتاسیم را تامین میکند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی در لیست مواد غذایی پایین آورنده قند خون قرار دارد. این ماده غذایی حاوی ترکیبی به نام سولفورافان است که سطح قند خون را کاهش میدهد. کلم بروکلی همچنین سرشار از فیبر است که به کند کردن هضم و تثبیت قند خون کمک میکند. از طرفی، سرشار از ویتامینهای C، K و فولات است.
سبزیجات
سبزیجات غیر نشاستهای مانند سبزیجات برگدار، فلفل دلمهای و خیار، کالری و کربوهیدرات کمی دارند اما فیبر آنها بالاست. سبزیجات مملو از ویتامینها و مواد معدنی ضروری هستند و کمترین تاثیر را بر سطح قند خون دارند. مصرف منظم همچنین این مواد غذایی میتواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.
سیر
سیر دارای ترکیباتی است که میتواند به کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. آنتی اکسیدانهای سیر از سلامت قلب و عروق حمایت میکنند. این موضوع به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است. سیر همچنین در کاهش التهاب و کلسترول موثر است.
کدو تنبل
کدو تنبل در لیست مواد غذایی پایین آورنده قند خون قرار دارد. این ماده غذایی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدانهایی مانند بتاکاروتن است که به کاهش سطح قند خون کمک میکنند. محتوای فیبر موجود در کدو تنبل به کاهش سرعت جذب گلوکز کمک میکند و شاخص گلیسمی پایین آن منجر به مدیریت بهتر قند خون میشود.
دارچین
دارچین در لیست مواد غذایی پایین آورنده قند خون قرار دارد. این ادویه حاوی ترکیباتی است که انسولین را تقلید میکند، جذب گلوکز را در سلولها افزایش میدهد و سطح قند خون را کم میکند. آنتی اکسیدانهای دارچین ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و التهاب را کاهش دهد. روش استفاده از دارچین برای کاهش قند خون به این صورت است که مقداری دارچین را به بلغور جو دوسر، اسموتی، ماست یا قهوه اضافه کنید.
بامیه
بامیه حاوی فیبر، ویتامینها و آنتی اکسیدانهایی است که به تنظیم سطح قند خون کمک میکند. محتوای فیبر محلول بامیه باعث کاهش جذب گلوکز میشود و همچنین نقش حمایت کننده از سلامت گوارش دارد.