درمان علمی و روانشناختی بی حجابی
پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران اعلام کرد: به همت اداره زنان و خانواده ستاد امربهمعروف، برای نخستین بار در کشور به همت اداره زنان و خانواده ستاد امربهمعروف کلینیک ترک بی حجابی در تهران باهدف درمان علمی و روانشناختی بی حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح میشود.
اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب
مهری طالبی لارستانی، رییس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران دراینباره میگوید: بر اساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از سوی خانوادهها و بانوان و دختران تهرانی مبنی بر وجود فشارهای محیطی و سایر عوامل که منجر بهاجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی شده که پس از بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی بهعملآمده تصمیم بر آن شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» در تهران راهاندازی شود. این مرکز بهعنوان بخشی از نقشه جامع راهبردی «زیستبوم غیرت، حیا، عفت، حجاب» با رویکرد فرهنگی نوین و باهدف ارائه خدمات روانشناختی، مشاورهای و مددکاری به افرادی که تمایل به رعایت حجاب دارند و ممکن است به دلیل فشارهای اجتماعی یا تأثیرات محیطی در این زمینه دچار چالش شده باشند، طراحی و به مرحلهی اجرا رسیده است. خدمات این مرکز شامل مشاورههای فردی، جلسات گروهی، و کارگاههای مهارتآموزی در حوزه خودشناسی، تقویت هویت انسانی، و مدیریت فشارهای اجتماعی است.
وی مطرح کرد: در این کلینیک تلاش میشود با ارائه آگاهی و پشتیبانی فکری، به افرادی که تصمیم به رعایت حجاب گرفتهاند یا از تطبیق با محیطهای خاص تحتفشار بودهاند، کمک کند تا بتوانند انگیزه و اعتمادبهنفس بیشتری پوشش سالم خود را آزادانه انتخاب کنند.
حضور اساتید مجرب
طالبی دارستانی اظهار کرد: در این مسیر تأکید بر حفظ شان و شخصیت بانوان گرامی است، بنابراین جلسات مشاوره و حمایت روانشناختی در این کلینیک بهصورت کامل محرمانه، با لحاظ تصمیم مراجع و در محیطی غیرقضاوتی برگزار میشود تا بانوان مراجعهکننده با اطمینان خاطر و امنیت روانی کامل بتوانند دغدغهها و مسائل خود را بیان کنند. برنامههای این کلینیک شامل دورههای آموزشی با حضور اساتید مجرب در زمینه فلسفه و ارزشهای حجاب، نقش آن در تقویت هویت فردی و مهارتهای روانی برای مقابله با فشارهای پنهان اجتماعی است که این دورهها بهمنظور افزایش آگاهی و تقویت توانایی تصمیمگیری افراد برگزار میشوند و به افراد کمک میکنند تا با تکیه بر ارزشهای انسانی خود، با چالشهای پیرامون حفظ حجاب در محیطهای مختلف اجتماعی مواجه شوند و از سوی دیگر، این مرکز باهدف بهبود سلامت روان افرادی که به دلیل عدم انطباق با محیطهای اجتماعی دچار استرس یا تناقض درونی شدهاند، برنامههای کارگاهی با رویکرد تقویت خودباوری و پذیرش تفاوتها را در دستور کار دارد.
انتخاب آگاهانه پوشش
طالبی دارستانی گفت: در این راستا خانوادهها نیز میتوانند از خدمات مشاوره این کلینیک بهرهمند شوند تا با ایجاد همدلی و حمایت، به عزیزان خود کمک کنند تا در مسیر تصمیمات فرهنگی و شخصی خود، از نظر روانی و محیط تربیتی پشتیبانی شوند و این کلینیک با همکاری سازمانهای فرهنگی و اجتماعی شروع به کار خواهد کرد و در نظر دارد تا با تمرکز بر ارزشهای اسلامی و ایرانی، فضایی برای آگاهیبخشی و حمایت از انتخاب آگاهانه پوشش سالم فراهم آورد.