کارشناسان صنعت برق ایران معتقدند رعایت ۲۰ درصد صرفهجویی در مصرف برق، امکان تأمین برق پایدار و بدون خاموشی را برای همه فراهم میکند.
به اعتقاد اکثر کارشناسان شدت مصرف انرژی در کشورمان از اکثر کشورهای جهان بالاتر است؛ بر همین اساس تلاش برای کاهش از این شدت مصرف ادامه دارد.
سید سعید میر شریفی ناظر عالی شرکتهای توزیع برق بهتازگی بهضرورت صرفهجویی در مصرف برق در فصل سرد سال اشاره کرد و افزود: در فصل سرد سال به دلیل افزایش تقاضای مصرف انرژی گاز در بخش خانگی، تأمین سوخت کافی در بخش نیروگاهی با مشکل مواجه میشود، این در حالی است که در صورت صرفهجویی ۱۰ درصدی مشترکان خانگی در مصرف گاز، مشکل تأمین گاز نیروگاهی حل خواهد شد. با توجه به کاهش محسوس دما در کشور و محدودیت موجود در تأمین گاز نیروگاهی، شایسته است مشترکان بخش خانگی با استفاده درست از انرژی گاز و برق و رعایت نکات مربوط به صرفهجویی، نسبت به تأمین حداکثری انرژی بخشهای مختلف بهویژه انرژی برق مساعدت لازم را به عملآورند.
همچنین «طهماسب داودی» کارشناس برق در گفتوگو با ایرنا گفت: شدت مصرف بالای انرژی در کشور، ضرورت اعمال مدیریت مصرف را جدیتر کرده است.
وی، یکی از راهها مدیریت مصرف بهینه در ساختمان را استفاده از دستگاههای هوشمند مدیریت ساختمان دانست و افزود: این سیستم میتواند تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی ایجاد کند. از طریق صرفهجویی اعمالشده توسط این سیستم هزینههای آن دوساله برگشت داده خواهد شد.
وزیر نیرو با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی مصرف آب و برق در کشور، خاطرنشان کرد: امروز در کشور با مصالح بدمصرفی منابع آب و برق مواجه هستیم که این امر نتیجه سیاستگذاریها و اقداماتی است که طی سالهای گذشته انجامشده است.
وی همچنین بر ضرورت گفتمان سازی درست بهمنظور تغییر و بهبود رفتار مصرفی مردم در همه بخشها تأکید کرد و گفت: شدت بالای انرژی در ایران در این زمینه یک شاهد و علامت مصرف بالای انرژی و آب در کشور محسوب میشود؛ مقدار برق مصرفشده درشدت انرژی بهاندازه هر واحد GDP نشان میدهد که یا GDP خیلی کم است یا اینکه در کشور برق بیشتری مصرف میشود.علیآبادی ادامه داد: قیاس مصرف برق در ایران با کشورهایی چون کویت و عربستان سعودی که فقط در بخش خانگی برق مصرف میکنند، اشتباه است.
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: امسال رشد تقاضای برق ۲ برابر متوسط رشد مصرف در ۱۰ سال گذشته شد.