ارتباط کاهش بویایی با ۱۳۹ بیماری
یافتههای جدید پژوهشگران نشان میدهد کاهش بویایی با ۱۳۹ نوع بیماری مرتبط است.پژوهشگران دانشکده علوم زیستی چارلی دانلوپ با همکاری مرکز پژوهشی علوم انسانی آکسفورد در انگلیس پی بردند ارتباطی قوی میان کاهش بویایی و التهاب ناشی از ۱۳۹ نوع بیماری وجود دارد.این پژوهش بر نقش حس بویایی در حفظ سلامت جسمی و روانی افراد تأکید دارد.بر اساس این پژوهش، اختلال بویایی که معمولاً به عنوان یک ناراحتی جزئی محسوب و نادیده گرفته میشود، در واقع ممکن است نشانه اولیه بیماریهای عصبی و بدنی مختلف باشد. از دست دادن بویایی که معمولاً نشانه اولیه بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون است، احتمالاً بهعنوان یک شاخص اولیه شروع بیماری عمل و امکان یافتن روشهای درمانی پیشگیرانه را فراهم میکند.
مریخ قابل زیست بوده است
تحقیقات جدید مغناطیسشناسی نشان میدهد سابقه میدان مغناطیسی محافظتی و از این رو وجود حیات احتمالی در سیاره مریخ به ۳.۹ میلیارد سال پیش بر میگردد که چند صد میلیون سال جلوتر از برآوردهای قبلی است. شواهد و مدارک حاکی از آن است که سیاره مریخ به احتمال زیاد میلیاردها سال پیش دستی در کار حیات و زندگی داشته است. این سیاره سرخ که اکنون سرد و خشک شده و میدان مغناطیسی محافظتی که زمانی داشته را نیز از دست داده است، به نوعی صحنه آزمایشی برای دانشمندانی تبدیل شده که در این خصوص تحقیق میکنند. این نتایج با استفاده از یک میکروسکوپ الماسی نیرومند به دست آمده است.
ساخت باتری از آب و خاک رُس
یک نوع جدید از باتری پایدار با استفاده از آب و خاک رس ساخته شده است که به عقیده محققان میتواند گزینه مناسب برای ماموریتهای آینده به سیاره مریخ باشد.این باتری برای ساخت نیازی به بسیاری از مواد سنتی مورد نیاز برای ساخت باتریها ندارد و به جای آن بر اجزایی وابسته است که به سادگی در سیاره سرخ پیدا میشوند. باتریها معمولا با استفاده از فلز برای الکترود و یک محلول نمکی لیتیوم در بین دو الکترود ساخته میشوند. اما این باتری جدید با دو الکترود از جنس گرافن در محلولی از آب و خاک رس ساخته شده است. شگرد واقعی ساخت این باتری پایداری جدید در نحوه ساخته شدن آن است.