نخستین جلسه شورای هنر در دولت چهاردهم، به ریاست سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز برگزار شد.به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس صالحی در این جلسه با بیان اینکه در زمان فعالیت دولت دوازدهم به این نتیجه رسیدیم که در فعالیت شورای هنر وقفه ایجاد شده، گفت: شورای هنر یکی از فرصت هایی است که میتوان در عرصه هنر از آن استفاده کرد؛ برخی از مصوبات خوب هم در همین شورا تصویب شده است و منشا پارهای از خدمات مهم در عرصه هنر کشور بوده است، به همین دلیل وقفهای که در آن زمان در فعالیت این شورا ایجاد شده بود به صلاح کشور نبود و موجب شد شورای هنر دوباره تشکیل شود. صالحی تصریح کرد: این شورا از سال ۱۳۹۹ تاکنون اقداماتی را انجام داده است، در مجموع شورای هنر پرتحرک بوده و جلسات پیوسته، کارگروههای منظم و مصوبات مشخصی داشته است؛ در همین راستا به سهم خودم از آقای اسماعیلی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای ایمانی خوشخو و سایر اعضا تشکر میکنم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تقویت مشارکت حداکثری ذینفعان در مصوبات باید مورد توجه قرار گیرد چراکه تجربه ثابت کرده اگر مشارکت حداکثری و اقناعی را در فرآیندها ایجاد نکنیم پس از مدتی در اجرا دچار وقفه میشویم. وی گفت: به همین دلیل به نظر میرسد درمورد موضوعی که در فرآیند کارگروهی قرار دارد باید پیوست گزارشی که به جلسه شورا ارسال میشود این باشد که چه میزان با صنوف، نخبگان و گروههای موثر در این موضوع مشورت شده است. البته باید توجه داشت این مشورتها جنبه اقناعی داشته باشد چراکه اگر نظام مشورتی به سمت اقناع ذینفعان پیش رود در مقام اجرا با وقفه روبه رو نمیشویم. صالحی افزود: تاکید زیادی بر مردمی سازی عرصه فرهنگ و هنر وجود دارد؛ دولت و حاکمیت در ایفای نقش حکمرانی جایگاه مهمی دارند (و نباید در این حوزه خلأ ایجاد شود) اما وضعیت اجرا، فضایی را ایجاد میکند که مردم در آن حضور دارند و به این مساله باید توجه شود؛ البته در نگاه مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی هم این مساله وجود دارد.
نباید از جریانهای اجتماعی هنر غافل شویم
وی تصریح کرد: اینکه در شورای هنر به چه میزان به جریانهای مردمی عرصه فرهنگ و هنر توجه کنیم (اعم از نهادهای صنفی، مدنی، تشکل های فرهنگی و هنری) اهمیت دارد چراکه گاهی اوقات به لحاظ طبیعی بعد از مدتی در مییابیم درصد قابل توجهی از موضوعاتِ ما برای دستگاههای دولتی است و از جریانهای اجتماعی هنر غافل میشویم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید در موضوعاتمان پیش آگاهی و پساآگاهی پیدا کنیم تا دریابیم چه میزان به مسائل مردمی عرصه هنر توجه کردهایم و صرفا بر شبکه داخلی دستگاههای دولتی متمرکز نشویم.
توجه شورای هنر بر موسسات پژوهشی عرصه هنر
صالحی با بیان اینکه سهم دانشجویان هنر از سالهای ۱۳۵۶، ۱۳۵۷ تاکنون افزایش درصدیِ قابل توجهی نسبت به کل دانشجویان داشته، تصریح کرد: دو بخش مصرف کننده و مولد منابع انسانی در عرصه هنر داریم که شامل دانشگاهها و موسسات آموزشی میشود، برهمین اساس در مسیر پیش روی ما مجموعه مراکز آموزشی اهمیت مییابد و باید به آنها توجه کرد.
در پیشآگاهیها و پساآگاهیها به گونهای برخورد کنیم که مسائل استانها در عرصه هنر مغفول نباشد
وی افزود: نکته بعدی این است که بعضا از اتفاقاتی که در عرصه هنر در شهرستانها و استانها رخ می دهد غافل می شویم و به مسائل بیشتر با نگاهی تهرانزده مواجه میشویم در حالی که خلاقیت های قابل توجهی در استانها شکل میگیرد برهمین اساس باید در پیشآگاهیها و پساآگاهیها به گونهای برخورد کنیم که مسائل استانها مغفول نباشد.
تاکید بر تعامل میان شورای هنر و کمیسیون فرهنگی دولت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ترکیبی از تعاملات میان شورای هنر و کمیسیون فرهنگی دولت لازم است که برای این مساله هم باید سازوکاری تعیین کرد.
توجه شورای هنر به نسل جوانِ مستعد در عرصه هنر
وی افزود: توجه به نسل جوانِ مستعد در عرصه هنر باید در دستور کار قرار گیرد، جریان نسل جوان عرصه هنر تحت تاثیر پنجره جمعیتی، انقلاب اسلامی و برخی مسائل دیگر جریانی شتابنده است که میتواند امید آفرین باشد البته در صورت بی توجهی یاس آفرین میشود.