افزایش قیمت سکه
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید دیروز (دوشنبه، ۳۰ مهر) در بازار طلای تهران با افزایش یک میلیون و ۵۷۳ هزار تومانی نسبت به روز یکشنبه به ۵۶ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید.
*هر قطعه سکه طرح قدیم دیروز با رشد یک میلیون و ۱۹ هزار تومانی، ۴۹ میلیون تومان داد و ستد شد.
*قیمت نیمسکه دیروز با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی به ۲۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.
*ربع سکه با رشد ۳۱۱ هزار تومانی نسبت به روز یکشنبه، ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی با ۲۸۶ هزار تومان افزایش، ۹ میلیون تومان داد و ستد شد.
*دیروز قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار تهران با رشد ۵۶ هزار تومانی نسبت به یکشنبه به چهار میلیون و ۳۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
*بهای هر انس طلا در بازارهای جهانی با هفت دلار افزایش به ۲ هزار و ۷۲۹ دلار رسید.
افت شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در معاملات آخرین روز از مهرماه با ۱۳ هزار و ۸۳۳ واحد کاهش در ارتفاع ۲ میلیون و ۷هزار و ۲۸۸ واحد قرار گرفت. شاخص هموزن در جریان معاملات با سههزار و ۸۴۲ واحد افت به ۶۶۵ هزار و ۹۳۷ واحد و شاخص قیمت هموزن با ۲ هزار و ۴۷ واحد کاهش به ۳۵۴ هزار و ۷۶۴ واحد رسید. شاخص کل فرابورس نیز دیروز با ۱۳۵ واحد افت به ۲۱ میلیون و ۱۹۹ هزارو ۳۲ واحد رسید.
سیاست کنترل بازار غلط است
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: اگر بانک مرکزی و مرکز مبادله ارز و طلا به دنبال تخلیه حباب سکه هستند، باید رویکردها را تغییر دهند و قیمتهای پایینتری را اعلام کنند. این روش فعلی نمیتواند نه التهاب بازار را کاهش دهد و نه حباب را تخلیه کند. نادر بذرافشان، درباره وضعیت بازار سکه با قیمت 56 میلیون تومان به ایلنا گفت: قیمت سکه از 56 میلیون تومان هم عبور کرده و قیمتها تحت تاثیر افزیش نرخ انس جهانی، افزایش نرخ ارز، مسائل سیاسی و تنشهای منطقهای است. وی با بیان اینکه آخرین قیمت انس جهانی 2722 دلار بوده، گفت: متاسفانه حباب سکه به بیش از 13 میلیون تومان رسیده است.
افزایش حباب سکه
بذرافشان با تاکید بر اینکه حباب سکه در 10 روز گذشته حدود 3 میلیون تومان افزایش پیدا کرد، ادامه داد: حباب سکه بیش از 13 میلیون تومان توجیه اقتصادی ندارد و در این باره ابهاماتی وجود دارد که بانک مرکزی باید در این باره پاسخگو باشد. عملیات حراج سکه تاثیری در کنترل حباب سکه نداشت. وی گفت: اینکه در حراجها به هر نفر 5 قطعه سکه ارایه میشود، اقدام خوبی است تا باب دلالی باز نشود اما از آنجایی که قیمتها به صورت حراج تعیین میشود و بعضا قیمتهایی که مردم در نظر گرفتند و با آن قیمت خرید را انجام میدهند، بسیار نزدیک به بازار داخلی است و این روند نمیتواند در کنترلها موثر باشد. این حراجها میتوانند بر قیمتها اثرگذار باشند که دولت ورود خود به این حراجها را تغییر و قیمتی ارایه دهد که با بازار داخلی تفاوت داشته باشد، در حراجها قیمتگذاری به این روش است، قیمت پایه اعلام میشود و مردم هم براساس رقابتها بعضا قیمتهای غیراقتصادی اعلام میکنند که با بازار داخلی تفاوتی ندارد و در نهایت هم کسانی که بالاترین قیمتها را اعلام کرده باشند، برنده حراج هستند. بنابراین این روش قیمتگذاری درست نیست. اگر بانک مرکزی و مرکز مبادله ارز و طلا به دنبال تخلیه حباب سکه هستند، باید رویکردها را تغییر دهند و قیمتهای پایینتری را اعلام کنند. روش فعلی نمیتواند نه التهاب بازار را کاهش دهد و نه حباب را تخلیه کند.