قدرت تصمیمگیری قارچها
پژوهشگران کشف کردند که قارچها با وجود نداشتن مغز، انواع هوش مانند حافظه و یادگیری و تصمیمگیری را از خود نشان میدهند.یو فوکاساوا پژوهشگر دانشگاه توهوکو میگوید: قارچها خاطره دارند، یاد میگیرند و قادرند تصمیم بگیرند. در یک کلام، تفاوت آنها با انسانها در نحوه حل مشکلات، شگفتانگیز است. آنها از راه این شبکه، که تا حدودی شبیه اتصالات عصبی مغز است، میتوانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند.فهم ما از دنیای اسرارآمیز قارچها محدود است، بهخصوص زمانی که با دانشمندان از گیاهان و حیوانات مقایسه شود. این پژوهش کمک میکند تا فهم بهتری از نحوه عملکرد اکوسیستمهای زیستی و چگونگی تکامل انواع مختلف شناخت در موجودات داشته باشیم.
کشف امکان حیات در مریخ
محققان اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) به این نتیجه رسیدند که برخی مناطق خاص در نیمکره جنوبی کره مریخ میتواند دارای شرایطی در زیر لایههای یخی برای میزبانی از حیات میکروبی با فرایند فتوسنتز باشد. ناسا همیشه در جست و جوی حیات روی مریخ است و اخیرا اعلام کرد حیات در یک مکان در مریخ ممکن است. اطلاعات جدید نشان میدهد یخهای خاکی ممکن است آب منجمد را نازک و امکان نفوذ نور تا حد ۹ فوت (حدود ۴ و نیم متر) در زیر سطح را فراهم کنند. برف متراکم روی زمین اغلب از سمت داخل به بیرون ذوب میشود.
استخراج فلزات سنگین به وسیله گیاهان
فیتوماینینگ یک فناوری زیستمحیطی نوین است که از گیاهان برای جذب و ذخیره فلزات سنگین مانند مس از خاک یا باطلههای معدنی استفاده میکند. ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته در تازهترین گزارش خود به موضوع فیتوماینینگ و بررسی اینکه آیا میتوان از گیاهان برای استخراج مس از باطله معدن استفاده کرد، پرداخته است. فیتوماینینگ، فناوری زیستمحیطی نوین است که از گیاهان برای جذب و ذخیره فلزات سنگین مانند مس از خاک یا باطلههای معدنی استفاده میکند. فرایند فیتوماینینگ به طور کلی به سه مرحله تقسیم میشود که نخست؛ جذب فلزات توسط گیاه که گیاهان بیش انباشتکننده، از طریق ریشههای خود، فلزات را از خاک جذب میکنند.