رسانههای اسراییل با استناد به دادههای آماری اداره مرکزی آمار رژیم اسراییل اعلام کردند، شمار مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی پس از آغاز جنگ غزه و در ۷ ماه نخست سال جاری میلادی افزایش بیسابقهای نیست به دهه گذشته داشته است.
رژیم اسراییل در پی جنگ غزه و درگیریها با حزبالله لبنان با افزایش بیسابقه موارد مهاجرت مواجه است و طبق اعلام مراکز آماری و رسانههای رژیم اسراییل، در سال جاری میلادی، ۴۰ هزار و ۶۰۰ نفر از ساکنان اراضی اشغالی آن را ترک کردهاند.
روزنامه اسراییل «جروزالم پست» در این باره نوشت: «موارد مهاجرت ساکنان اراضی اشغالی به کشورهای خارجی به اندازهای بالا رفته که پیشتر سابقه نداشته است. آنها پول، تحصیلات و مهارتهای شغلی خود را به همراهشان میبرند. شمار بالای مهاجران، حتی از مناطقی دور از شمال و جنوب که درگیر جنگ هستند، در بلندمدت به اسرائیل آسیب خواهد زد.»
موارد مهاجرت معکوس ساکنان اراضی اشغالی به اندازهای بالا رفته که پیشتر سابقه نداشته استدر هفت ماه اول سال میلادی جاری، ۴۰ هزار و ۶۰۰ نفر اراضی اشغالی را ترک کردهاند که به طور میانگین، ۲ هزار و ۲۰۰ نفر بیشتر از تعداد مهاجران هر ماه در سال ۲۰۲۳ است. اداره مرکزی روشهای جدیدی را مطابق استانداردهای جهانی برای سنجش میزان مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی و بازگشت به آن اتخاذ کرده است.
سریلانکا خواستار عضویت در بریکس شد
وزیر امور خارجه سریلانکا در نشستی با دیپلماتهای مستقر در کلمبو اعلام کرد که کشورش تصمیم دارد برای عضویت در گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس و بانک توسعه جدید درخواست دهد. به گزارش روزنامه نیوز فرست، ویجیتا هرات وزیر امور خارجه سریلانکا در دیدار با دیپلماتهای خارجی مقیم در کلمبو اعلام کرد که کشورش تصمیم گرفته برای عضویت در گروه بریکس و بانک توسعه جدید (NDB) درخواست دهد. وی همچنین اعلام کرد که به دلیل انتخابات پیشرو، وی و رئیسجمهور سریلانکا قادر به حضور در اجلاس بریکس که در تاریخ ۲۳ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴ (سوم و چهارم آذر) که در کازان روسیه برگزار میشود، نخواهند بود و به جای آن، دبیر وزارت امور خارجه سریلانکا نمایندگی این کشور را در اجلاس بر عهده خواهد داشت و درخواست عضویت سریلانکا را به طور رسمی مطرح خواهد کرد. وزیر امور خارجه سریلانکا همچنین افزود که با همتایان خود در کشورهای عضو بریکس مکاتباتی انجام داده و از آنها برای حمایت از درخواست سریلانکا برای عضویت در این گروه کمک خواسته است. وی تاکید کرد که سریلانکا، بریکس را یک همکاری موثر برای تحقق اهداف مشترک در زمینه همکاریهای سودمند، صلح و توسعه، از طریق تقویت چندجانبهگرایی در چارچوب منشور سازمان ملل متحد میداند.
نگرانی اندیشکده آمریکایی از روابط ایران و روسیه
«بنیاد دفاع از دموکراسیها» با اشاره دیدار چند روز قبل روسای جمهوری ایران و روسیه، نسبت به تقویت روابط و نزدیکی دو کشور به غرب هشدار داد.
این اتاق فکر آمریکایی در گزارش تحلیلی خود نوشت: «ولادیمیر پوتین» و «مسعود پزشکیان» رئیسان جمهوری ایران و روسیه اولین دیدار حضوری خود را در روز ۱۱ اکتبر در ترکمنستان انجام دادند و در مورد روابط رو به رشد میان دو کشور گفت وگو کردند.
این گزارش بخش هایی از اظهارات رئیس جمهور کشورمان به پوتین را بازتاب داد که ضمن اشاره به زمینههای همکاری میان دو کشوری که به شدت تحت تحریم قرار دارند، گفته بود: «ارتباطات ما از نظر اقتصادی و فرهنگی، روز به روز تقویت و مستحکمتر میشود. مواضع ما در جهان به یکدیگر بسیار نزدیکتر از دیگران است».
این گزارش به نقل از خبرگزاری دولتی تاس روسیه عنوان داشت: پوتین نیز در پاسخ به پزشکیان گفت «ما بهطور فعال در عرصه بینالمللی همکاری میکنیم و ارزیابیهای ما از رویدادهای جاری در جهان غالباً بسیار نزدیک است.»
این اندیشکده ضدایرانی در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به وقوع جنگ اوکراین و تحریم های غرب علیه روسیه آورده است: در این دوره پوتین تلاش کرده است تا نظم جهانی چندقطبی را تقویت و روابط نزدیکتری را با کشورهایی در شرق جهان مانند چین، ایران و کره شمالی برقرار کند. رئیس جمهور روسیه همچنین به تحکیم سازمان بریکس می پردازد؛ سازمانی که خود را به عنوان یک گزینه جایگزین برای نهادهای به ظاهر تحت سلطه غرب مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول معرفی میکند.