خوردن گل کلم برای کاهش وزن می تواند ایده خوبی باشد زیرا حاوی مواد مغذی مختلفی است و کالری کمی دارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، اگر میخواهید وزن کم کنید، حتماً گل کلم مصرف کنید. خوردن گل کلم برای کاهش وزن می تواند مفید باشد زیرا این سبزی چلیپایی سرشار از ویتامین های حیاتی، مواد معدنی و فیبر است و همچنین کالری کمی دارد که به شما کمک می کند بدون احساس گناه یک وعده غذایی بزرگ گل کلم بخورید. در این بخش فواید گل کلم برای کاهش وزن توضیح داده شده است:
1. گل کلم کم کالری است
گل کلم تقریباً 25 کالری در هر فنجان (100 گرم) دارد که بسیار کم است. این مقدار کالری به شما این امکان را می دهد که بدون افزایش قابل توجه کالری دریافتی روزانه خود، بخش های بزرگ تری مصرف کنید.
2. گل کلم فیبر بالایی دارد
طبق گفته انجمن غذا و داروی ایالات متحده، یک فنجان گل کلم حدود 2 گرم فیبر غذایی را فراهم می کند. فیبر با کاهش سرعت هضم و طولانی کردن زمان ماندن غذا در معده، احساس سیری را تقویت می کند که به کاهش کلی کالری دریافتی با مهار گرسنگی و جلوگیری از پرخوری کمک می کند.
3.گل کلم محتوای آب بالایی دارد
گل کلم از حدود 92 درصد آب تشکیل شده است که به هیدراتاسیون کمک می کند و بدون افزودن کالری اضافی، به وعده های غذایی حجم می دهد. محتوای آب بالا به شما کمک می کند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و احتمال مصرف میان وعده بین وعده های غذایی را کاهش دهید.
4. گل کلم جایگزین کربوهیدرات است
گل کلم یک جایگزین محبوب برای غذاهای پر کربوهیدرات مانند برنج، سیب زمینی و حتی پیتزا است. طبق گفته انجمن غذا و داروی ایالات متحده ، یک فنجان گل کلم حاوی حدود 4.9 گرم کربوهیدرات است، در حالی که در یک فنجان برنج سفید تقریباً 45 گرم کربوهیدرات وجود دارد.
5. گل کلم سرشار از مواد مغذی
و آنتی اکسیدان است
گل کلم سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین C، ویتامین K، فولات و پتاسیم است. این مواد مغذی از سلامت کلی و عملکردهای متابولیک حمایت می کنند که برای کاهش وزن موثر حیاتی هستند. همچنین نشان داده شده است که ترکیباتی مانند گلوکوزینولات ها و ایزوتیوسیانات های موجود در گل کلم باعث کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب می شوند که با چاقی و اختلالات متابولیک مرتبط هستند.
6. گل کلم از چربی سوزی پشتیبانی می کند
بدن انرژی را برای هضم، جذب و متابولیسم گل کلم مصرف می کند، پدیده ای که به عنوان اثر حرارتی غذا (TEF) شناخته می شود. اگرچه TEF درصد کمی از کل انرژی مصرفی را به خود اختصاص می دهد، اما ترکیب غذاهای پر فیبر و مواد مغذی مانند گل کلم می تواند کمی متابولیسم شما را افزایش دهد.
7. گل کلم همه کاره و رضایت بخش است
گل کلم را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد: بخارپز، برشته، له شده و پلو . این تطبیق پذیری به تنوع رژیم غذایی کمک می کند و باعث می شود به برنامه کاهش وزن پایبند باشید. طعم ملایم آن ادویهها را به خوبی جذب میکند و به شما این امکان را میدهد که بدون تکیه بر سسها یا افزودنیهای پرکالری، غذاهای خوش طعمی آماده کنید.
8. گل کلم میکروبیوم سالم روده را ارتقا می دهد
فیبر موجود در گل کلم به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند و باکتری های مفید روده شما را تغذیه می کند. یک میکروبیوم سالم روده با بهبود هضم، جذب بهتر مواد مغذی و حتی افزایش نرخ متابولیک مرتبط است که همگی از کاهش وزن حمایت می کنند. یک میکروبیوم متعادل روده به کاهش التهاب سیستمیک که با چاقی و سندرم متابولیک مرتبط است، کمک می کند.
9. گل کلم شاخص گلیسمی پایینی دارد
گل کلم دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است، به این معنی که باعث افزایش تدریجی سطح قند خون می شود. این ویژگی به مدیریت اشتها و جلوگیری از سقوط انرژی که می تواند منجر به پرخوری شود کمک می کند. مصرف مواد غذایی با GI پایین مانند گل کلم می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و استفاده موثر از گلوکز و ذخیره چربی کمتر را برای بدن آسان تر کند.