رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، رژیم اسراییل را «مستقیمترین تهدید» برای صلح منطقهای و جهانی ارزیابی و تاکید کرد کسانی که وظیفه حفظ صلح جهانی را دارند باید به این تهدید پایان دهند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان هشدار داد که رژیم اسرائیل نه تنها ثبات در فلسطین، بلکه ثبات و امنیت لبنان را نیز هدف قرار داده و «به دنبال گسترش ناآرامی در منطقه مجاور است».
رئیسجمهور ترکیه در پرواز بازگشت خود از صربستان و آلبانی، همچنین به خبرنگاران گفت که نسلکشی در غزه که در مقابل چشم همگان رخ داده است، در زمره یکی از شرمآورترین اتفاقات تاریخ بشریت قرار خواهد گرفت.
وی که پیشتر رژیم اسرائیل را «سازمان تروریستی اسراییل» و «هیولایی که مسئول خون دهها هزار کودک، زن و غیرنظامی فلسطینی است»، توصیف کرده بود، اظهار داشت: کسانی که در کنار سازمان تروریستی اسراییل به نام اسرائیل ایستادهاند، تا نسلها لکههای این ننگ را با خود خواهند داشت. اردوغان با بیان اینکه آنکارا اقدامات رژیم اسراییل و هرگونه اقدامات احتمالی در برابر ترکیه را از طریق آژانس اطلاعاتی خود رصد میکند، خاطرنشان کرد که تجاوزگری رژیم اسرائیل را نمیتوان نادیده گرفت. رئیسجمهور ترکیه با اشاره به اینکه «رویاهای نتانیاهو [نخستوزیر رژیم اسراییل] و دسته جنایتکارش، به یک کابوس تبدیل خواهد شد»، تاکید کرد: فلسطین آزاد خواهد شد و لبنان آزاد خواهد ماند.
هشدار غرب درباره ماجراجویی احتمالی تلآویو علیه ایران
رسانههای غربی درباره هرگونه ماجراجویی احتمالی رژیم اسراییل علیه تاسیسات نفتی ایران و پیامدهای آن برای اقتصاد بینالملل و بازار جهانی انرژی هشداردادند.
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به بالا رفتن قیمت نفت برنت تا ۸۱ دلار در هر بشکه، بعد از عملیات موشکی ایران علیه رژیم اسراییل، افزود: کارشناسان هشدار داده اند که حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران، ممکن است قیمت نفت را به بالای ۱۰۰ دلار ببرد و به رکود اقتصاد جهانی بیانجامد.
این رسانه آمریکایی، وضعیت بازارها را نامطمئن ارزیابی کرد و نوشت: در چنین شرایطی، تاجران حوزه انرژی، خطرات ژئوپلیتیک موجود علیه روند عرضه و تقاضای نفت در معاملات آتی را در نظر می گیرند. خبرگزاری «دویچهوله» آلمان نیز در گزارشی با اشاره به لفاظی مقامات رژیم اسراییل برای حمله به تاسیسات نفتی ایران، نوشت: نفت برنت بعد از عملیات موشکی ایران علیه اسرائیل، ۱۷ درصد افزایش یافت. در صورت حمله تل آویو به زیرساخت های نفتی ایران، قیمت نفت ممکن است حتی تا ۲۰۰ دلار افزایش یابد. این رسانه غربی نوشت: سطح تنش ها بالاست و هر گونه پاسخ اسرائیل به عملیات موشکی ایران، می تواند به زنجیره تامین نفت جهان آسیب بزند. دویچهوله، وضعیت کنونی بازار نفت را باوجود افزایش قیمت، باثبات ارزیابی کرد و نوشت: گسترش جنگ این ثبات را تهدید میکند؛ به ویژه اگر تنش ها در تنگه هرمز(به عنوان شاهراه عبور نفت جهان) افزایش یابد. این رسانه آلمانی درباره پیامدهای از بین رفتن ثبات بازار انرژی نوشت: افزایش قابل ملاحظه قیمت نفت می تواند نرخ بهره را افزایش دهد و به کاهش رشد اقتصادی و شکست تلاش ها برای کنترل تورم در جهان منجر شود.