گروه سیاسی: لوایح FATF در مجلس دهم و دولت دوازدهم در سال 97 تصویب شد، اما بعد دو لایحه پالرمو (کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی) و CFT (مقابله با تامین مالی تروریسم) به سد مجمع تشخیص مصلحت نظام برخورد کرد و 7 سال است که در آنجا مانده است. دولت پزشکیان تلاش میکند همانطور که دولت اول روحانی ایران را از فهرست سیاه «گروه ویژه اقدام مالی» خارج کرد این دولت نیز کشور را از فهرست سیاه خارج کند. واکنش یک نماینده مجلس به تلاش وزارت اقتصاد خواندنی و معنادار است. او می گوید: اگر این لوایح را بپذیریم نخواهیم توانست به حزب الله، حماس و ... کمک مالی کنیم. این نماینده اصولگرای مجلس نگفت عدم پذیرش این لوایح چه پیامدی برای مردم، نظام بانکی و تجارت داشته است. پرسش از این نماینده این است که مسئولیت عدم پذیرش FATF و خسارت وارده به ملت چه می شود؟ شگفتا که این نماینده میگوید مجلس زیر بار این ننگ نمی رود در حالی که مجلس دهم که 62 درصد آرای واجد شرایط و همچنین دولتی که 73 درصد رای واجدین شرایط را داشت این لوایح را تصویب کردند. حال نماینده نجف آباد می گوید: ما زیر بار ننگ پذیرش پالرمو و FATF نمی رویم.
رییس جمهور، مسعود پزشکیان و وزیر اقتصاد و دارایی، عبد الناصر همتی در تلاشند تا مشکل اف ای تی اف را حل کنند تا تجارت و رشد اقتصادی رونق گیرد، اما پیوستن به اف ای تی اف همچنان مخالفانی دارد.
ابولفضل ابوترابی، نماینده مجلس درباره صحبتهای وزیر اقتصاد در خصوص دستور رئیسجمهور برای حل مسئله FATF به ایلنا گفت: دو موضوع پیوستن به پالرمو و FATF را مجلس باید تصویب کند؛ اگر ما به کنوانسیون پالرمو بپیوندیم کلیه جنبشهای آزادی بخش مثل حزب الله، حماس و غیره به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشوند، یعنی ما با دست خودمان داریم دستهای پرتوانمان را قطع میکنیم . یکی از الزمات FATF ، پالرمو است، تا وقتی که مجلس پالرمو را مصوب نکند، پیوستن به FATF امکانپذیر نیست و مجلس هم محال است این ننگ را برای خودش بگذارد و به پالرمو بپیوندیم. ما در دوره قبل که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم فرمودند بحث مبارزه با پولشویی که پایه و اساس FATF در جهان است و بر این مبنا ادعا میشود، خیلی خوب است اما چرا بیاییم با قوانین بینالمللی برای خودمان محدودیت ایجاد کنیم، در داخل بیاییم مبارزه با پولشویی را با قوانین خودمان آغاز کنیم. ما انتظارمان از آقای همتی، دولت و بقیه این است که به این موضوع بپردازند.
FATF یک ابزار و وسیله جنگی
این نماینده مجلس با بیان این که FATF یک ابزار و وسیله جنگی در دست دشمن برای فشار به ماست تا ما مجبور باشیم دادههای خودمان را به آنها بدهیم، تاکید کرد: امروز دادهها و اطلاعات ارزشمند هستند، میخواهند اطلاعات ما را بگیرند و از آن در جنگ علیه خود ما استفاده کنند. وی در پاسخ به این که دورههای قبل یک حق تحفظی برای ایران مطرح بود، با حق تحفظ میتوانیم به FATF بپیوندیم، گفت: حق تحفظ فایدهای ندارد، چون در بسیاری از معاهدههای بینالمللی شاید حق تحفظ صوری بیاوریم اما در بحث حقوقی قابل قبول نیست.