گروه اقتصاد: مردم سرمایه های کوچک و خرد خود را برای حمایت از تولید و به امید کسب سود به بازار سرمایه آوردند اما سوء مدیریت باعث شده تا خروج سرمایه از بورس صورت گیرد. متاسفانه در سال های گذشته بورس با افت و خیز مواجه شده و با دخالت دولت و برداشت منابع از آن سرمایه گذاران دچار خسارت شده اند به همین دلیل گاه مالباختگان در مقابل ساختمان شیشه ای بورس اجتماع میکردند و فریاد میزدند «دارایی مان بر باد رفت!» در تازه ترین اتفاق در بورس مشخص شده که رییس و اعضای هیئت مدیره این سازمان در روزهای انتقال دولت سیزدهم به چهاردهم در یک اقدام غیر قانونی و سود جویانه، وام 10 میلیارد و 500 میلیون تومان نا قابل باسود 4 درصد و باز پرداخت 10 ساله دریافت کرده اند. خسته نباشید! نکته قابل تامل اینکه پرداخت این وام جایگاه قانونی نداشته است. به همین دلیل برخی از اعضای بورس به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اند تا پول های پرداخت شده عودت داده شود. جزییات بیشتر را در ادامه می خوانید.
افشای وام های میلیاردی
نامهای مبنی بر دریافت وام 10.5 میلیارد تومانی اعضای هیاتمدیره سازمان بورس کشور منتشر شدکه این وام با سود 4 درصد و بازپرداخت 10 ساله به اعضای شورای عالی بورس و اوراق بهادار از محل منابع داخلی این سازمان پرداخت میشود. تصویر این نامه که از سازمان بازرسی به وزیر اقتصاد ارسال شده است، نشان میدهد که بیشترین مبلغ این وام به مجید عشقی رییس بودو وام به مبلغ 2.7 میلیارد تومان پرداخت شده است. اعضای هیات مدیره 1)علیرضا ناصرپور 1.9 میلیارد تومان، 2)رضا عیوضلو 1.9 میلیارد تومان، 3)مهرداد مسعودی فر 1.9 میلیارد تومان و 4)حسن فرج زاده دهکردی نیز 1.9 میلیارد دریافت کردهاند.
وزیر اقتصاد:
اجازه ویژه خواری نخواهیم داد
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در واکنش به این نامه در توییتی نوشت:«پس از نامه سازمان بازرسی در مورد وام قرضالحسنه دریافتی توسط رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس، موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به مرکز بازرسی وزارتخانه ارجاع دادهام. در دولت چهاردهم برای حذف رانتها آمدهایم و اجازه ویژه خواری به هیچکس نخواهیم داد.»
رئیس جبهه اصلاحات:
بوروکراسی فاسد و رانتی است
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات در واکنش به دریافت وام میلیاردی توسط رئیس سازمان بورس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وام عشقی فقط یک نمونه از بوروکراسی پیچیده، غیرشفاف و فاسد و رانتی است. این اجزاء مدام در حال بازتولید رانت و فسار در کشورند و از قضا اگر قرار است وفاقی شکل گیرد، گام اول پذیرش و پاسخگویی سهم همه عوامل حقیقی و حقوقی این پدیده و تمکین به به لوازم حل این بحران در حکمرانی است.
یک جدید عضو شورای عالی بورس:
وام با سود 4 درصد تخلف است
هادی محمدپور، عضو جدید شورای عالی بورس و نماینده مجلس با بیان اینکه اخذ این وام از سوی رییس سازمان بورس دولت سیزدهم در شرایطی که دولت به پایان رسیده و در دوره جابجایی دولتها قرار دارند و ناظران جدید بورس در شورای عالی حضور پیدا نکردهاند بی سلیقگی است به ایلنا گفت: وام با سود 4 درصد وام اشتغالزایی نیست و تخلف است. بورس در 3 الی 4 سال گذشته با مشکلات مهمی برخورد کرده است. سه شنبه هفته آینده اولین جلسه شورای عالی بورس را با حضور وزیر اقتصاد برگزار میکنیم و یکی از موضوعات جلسه، بررسی اعطای وام میلیاردی به مدیران بورسی است. وی گفت: از خلا و فاصله دو دولت استفاده شده و در این شرایط رییس سازمان بورس و اعضای هیات مدیره حتی اگر این وام قانونی بوده نباید از آن استفاده میکردند.
ضامن وام میلیاردی، یک برگ چک!
محمد پور درباره شرایط این وامهای میلیاردی که قرضالحسنه بوده و گویا به عنوان ضمانت تنها یک فقره چک معادل تسهیلات صادر شده، اظهار داشت: این موضوع ایراد دارد چراکه وام و مبالغ آن مشخص است و یک چک نباید به تنهایی به عنوان ضمانت مورد پذیرش باشد. وام با سود 4 درصد شامل وام اشتغالزایی نیست و تخلف است. همچنین علیرضا سلیمی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در واکنش به وام میلیاردی مدیر بورس نوشت: «عشقی بورس را عشقی اداره میکند.»
عشقی: وام برای کل کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار است
مجید عشقی، رییس سازمان بورس دانش آموخته دانشگاه امام صادق در واکنش به وام ۲.۷ میلیاردی انتقادات خود مدعی شده که به دلیل محدودیتهای مدیران سازمان بورس، لازم است بر اساس ماده ۴ قانون بازار این تسهیلات برای کل کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار است.» او نگفت چرا نخست خود و اعضای هیت مدیره وام میلیاردی گرفته اندو دیگر اعضای بورس از آن استفاده نکرده اند! این یک رانت و فساد است که لازم است دستگاه قضایی به آن ورود پیدا کند و متخلفان را مجازات کند.