فصل تابستان یکی از فصولی است که بسیاری از نوجوانان پا به پای پدر ها و در کنار فرزندان فامیل، دوستان، همسایه ها، همکلاسی ها و ... کسب و کار و مغازه داری می شوند و علاوه بر کسب درآمد، با محیط بازار و اقتصاد و سختی های مشاغل مختلف آشنا می شوند.
ستاره صبح آنلاین- محمد حاج سعیدی که امسال دانشآموز پایه هشتم بود، نیز یکی از این نوجوانان است که تصمیم گرفته به جای کار در بازار، اقتصاد را در فضای مجازی دنبال کند. او با کسب مجوز های لازم از نهاد های مرتبط اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی «چای لاهیجان» و فروش چای اصیل ایرانی نموده است. به منظور آشنایی بیشتر با این نوجوان گلستانی با او همکلام شدیم.
ایده تأسیس فروشگاه چای اینترنتی چگونه به ذهن تان رسید؟
در سال های اخیر استفاده از فضای مجازی در بسیاری از کارها به ویژه در اقتصاد و کسب درآمد توسعه زیادی پیدا کرده است. من هم تصمیم گرفتم از این ظرفیت برای راه اندازی کسب و کار بهره ببرم. به همین خاطر بعد از فوت پدربزرگم که فروشنده محصولات چای بود، تصمیم گرفتم هم برای زنده نگه داشتن یاد و خاطرش و هم برای کسب درآمد، فروشگاه اینترنتی چای راه اندازی کنم. در حال حاضر انواع چای با کیفیت بالا در فروشگاه ما به فروش میرسد.
چرا در در فروشگاه شما فقط چای ایرانی به فروش میرسد؟
چای یکی از نوشیدنی های مورد علاقه ایرانیها است که در تمام فصول سال مصرف میشود و سرانه مصرف چای ایرانیها خیلی بالا است. با این حال در سال های گذشته به دلیل واردات انواع چای خارجی، ذائقه مردم نسبت به طعم و رنگ چای ایرانی تغییر پیدا کرد و بسیاری ترجیح میدهند، چای خارجی که دارای رنگ و اسانس است، مصرف کنند. در صورتی که خواص چای ایرانی بی نظیر است. خواصی مانند عطر و طعم بسیار دلنشین، تلخی بسیار کم و ملایم، ماندگاری بالا و رنگ دهی خوب پس از دم کردن مناسب که کمتر در مورد چای خارجی صدق میکند. در ضمن خیلی از مشتری های ما افرادی هستند که دارای بیماری گوارشی هستند. چون این افراد بعد از خوردن چای خارجی دچار درد معده یا سوزش سر دل میشوند، همیشه از چای ایرانی استفاده میکنند که عوارض ندارد. در ضمن چای خارجی بعد از مدتی به دلیل وجود اسانس و رنگ تلخ میشود و استفاده مجدد از آن میسر نیست.
نحوه صحیح دم کردن چای ایرانی چگونه است؟
دم کردن چای ایرانی با چای خارجی که با آب سرد هم رنگ میدهد، متفاوت است. چای ایرانی موقع دم کشیدن باید مانند برنج خیس بخورد. یعنی شما بعد از اینکه مقداری چای در قوری ریختید، آن را آب بکشید و قوری را با چای خیس خورده روی کتری در حال جوش آمدن بگذارید. این چند دقیقهای که منتظر هستید آب جوش بیاید، چای درون قوری روی کتری یا سماور کاملاً خیس میخورد. بعد آب جوش را داخل قوری بریزید تا چای بعد از 10 الی 15 دم بکشد. گذاشتن یک تکه پارچه تمیز روی قوری هم در دم کشیدن بهتر چای کمک میکند.
آیا فقط چای ایرانی را باید به خاطر خواصش بخریم؟
کسانی که با فرایند تولید چای آشنایی دارند، خوب میدانند که تولید چای با چه مشکلاتی انجام میشود و کشاورزان ما برای تولید این محصول چه سختیهایی را متحمل میشوند. خرید محصولات ایرانی علاوه بر اطمینان از کیفیت، تقویت اقتصاد کشاورزی کشور هم محسوب میشود. بنابراین توصیه میکنم، افرادی که سالها به خوردن چای خارجی عادت کردهاند، یک بار چای اصیل و خوشرنگ ایرانی یا همان چای لاهیجان را تجربه کنند. حتماً نظرشان در مورد طعم و کیفیت چای ایرانی عوض خواهد شد!