محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، رئیس پیشین شورای شهر تهران و فرزند آیت الله هاشمی بر این باور است انتخابات آزاد لازمه مشروعیت نظام است، میگوید اگر افرادی نظیر احمدینژاد و لاریجانی تایید صلاحیت میشدند میزان مشارکت به ۸۰ درصد میرسید. البته با موج جدیدی که پزشکیان ایجاد کرده انتخابات به سمت انتخابات بالای ۵۰ درصد میرود.
اگر همه آنها کنار بروند و شرایط رقابت بین جبهه اصلاحات و جبهه اصولگرایی باشد، واقعاً دوم خرداد دیگری شکل میگیرد اما با چیدمان فعلی و ردصلاحیت افرادی نظیر لاریجانی، جهانگیری، همتی، آخوندی و تایید تنها یک نفر از جبهه اصلاحطلبی و از آن طرف تایید صلاحیت چهرههای شاخص قالیباف، جلیلی، پورمحمدی و البته ردصلاحیت احمدینژاد، حاکی از آن است که شرایط شبیه دوم خرداد نیست. البته قاضیزاده هاشمی و زاکانی کاندیداهای پوششی هستند، هر چند زاکانی سفت میگوید کنار نمیروم اما باید دید چه اتفاقی میافتد.
بعد از انتخابات ۹۸ مجلس و ۱۴۰۰ ریاست جمهوری که هر دو انتخابات با مشارکت بسیار پایین بوده، الان ۴۰درصد کشور و ۲۰ درصد تهران فرصت جدیدی ایجاد کردند، یعنی این انتخابات با این نوع چیدمان و با تصمیم جبهه اصلاحات برای شرکت در انتخابات، میتوان گفت فرصت جدیدی برای حاکمیت و نظام ایجاد شده که از خود انتخابات مهمتر است. اگر کسی به صراحت اعلام کند که با فیلترینگ مخالف هستم و یا بگوید با این نحوه برخورد با بیحجابی مخالفت دارم، برای اشتغال جوانان این برنامهها را دارم، توجه نسل z را جلب میکند. موج جدیدی که با حضور پزشکیان در انتخابات صورت گرفت، حدود ۵۰ درصد مردم تصمیم گرفتند. باید اجازه دهند فعالیتها و رقابت به نحوی شکل گیرد، که شاهد انتخابات نزدیک به ۶۰ درصد باشیم. آخرین انتخاباتی که شاهد چنین مشارکتی در آن بودیم مربوط به سال ۹۶ بود که ۷۳ درصد در آن شرکت کردند. اگر لاریجانی، جهانگیری و احمدی نژاد تایید صلاحیت می شدند مشارکت به ۷۰ درصد می رسید.
حجاب و فیلترینگ نسل Z را دچار بحران کرده است
رفتار نسل z را نمیتوان فقط در اعتراضات مربوط به مهسا امینی ارزیابی کرد در حال حاضر روشهای غلطی درباره ترویج حجاب و مبارزه با بدحجابی در پیش گرفته شده که نسل z را دچار بحران کرده یا محدودیت اینترنت، فیلترینگ و استفاده از vpn و ... نسل جدید را دچار بحران کرده است. همه در حال استفاده از vpn هستند و هزینه اضافی پرداخت میکنند و شرایط بدتر شده است. یعنی نسلz دسترسی به سایتهای بد را هم پیدا کرده، در صورتی که اگر vpn نباشد و به صورت عادی نتوانند از تلگرام و اینستاگرام استفاده کنند، مسیر غلط را نمیروند چراکه vpn ندارند. روشهای مدیریت فشار غلط هستند که متاسفانه اصولگرایان تندرو در کشور بر روی آن پافشاری میکنند و فکر میکنند با این پافشاریها در انتخابات بدون حضور مردم و با مشارکت پایین از طرفداران خود رأی میگیرند.
تندروها با نسل Z لجبازی می کنند
تندروها خودشان vpn و فیلتر شکن دارند، لجبازی میکنند تا نسلی را کنار بگذارند و گروهی که طرفدار خودشان هستند را در صحنه حفظ کنند و از آن طریق با گفتمان ویژه کاندیداهای خود را به تایید و تصویب برسانند با انتخاباتی که میزان مشارکت آن در تهران ۱۵، ۱۶ درصد است، تندرو ها با ۶ درصد آرای مردم کاندید خود را وارد مجلس کنند.
کاندید حزب کارگزاران سازندگی، جهانگیری بود اما ما عضو جبهه اصلاحات هستیم و جبهه او را به عنوان داوطلب انتخاب کرده بود و بعد از اینکه پزشکیان تایید صلاحیت شد، همگی پشت او قرار گرفتیم. حزب کارگزاران و خانواده مرحوم هاشمی رفسنجانی از پزشکیان حمایت میکند. هر تصمیمی در هر جایی حداقل دادگاه تجدیدنظر دارد، یعنی جای بالاتری باید رسیدگی کند اما درباره شورای نگهبان وضعیت به این ترتیب نیست و اجازه اعتراض نمیدهند. نمیدانم در آن دنیا چگونه میخواهند پاسخگو باشند.