عمادالدین باقی – پژوهشگر دینی
دیدن فیلم سیلی زدن یک مامور به زنی بدون روسری که به اینسو و آنسو پرتاب می شد، حالم را خراب کرد. (به همین خاطر در کانال تلگرام از بازنشر این ویدئوی ناراحت کننده، خودداری میکنم). این سیلی انگار بر صورت همه زنان و مردان است.
مسئولان تصور کنند اگر همسر و دختر و خواهر خودشان چنین بیشرمانه مورد ضرب و شتم قرار میگرفت باز هم بیغیرتی به خرج میدادند؟
آیت الله خمینی در چند سخنرانی این مطلب را تکرار کرد که از نظر دینی کسی که مرتکب قتل شده و حکم اعدام برایش صادر شده باشد، در مسیر اجرا اگر به او فقط توهین لفظی هم کردند باید اجرای حکم متوقف شود و توهین کننده قصاص شود. وقتی در فقه سنتی چنین رفتاری با یک قاتل و محکوم به قصاص، جرم است، چطور به یک شهروند چنین اهانتی روا میشود؟ یک مرد نامحرم، زنی را اینگونه وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار میدهد؟
این گشت ارشاد است یا گشت...؟ مطمئنم که از نظر بخشی از خود ماموران این مجموعه هم این رفتارها نفرت انگیز است. مسئولان خودشان میدانند که این تصویر، جزو حوادثی است که فقط به صورت اتفاقی شکار میشوند و در طول این سالها چندین مورد از همین اتفاقات شکار شده، نشان دهنده ابعاد آن است.
آیا عمق فاجعه را بیان نمیکند؟ اگر با موارد قبلی برخورد قاطع میشد آیا باز هم شاهد تکرارش در این حد بودیم؟ آیا میتوان این عدم برخورد قاطع را با مسامحه توجیه کرد؟ شماره پلاک ماشین مشخص است و به کمتر از مجازات این شخص در ملا عام نمیتوان رضایت داد.
ماجرای جورج فلوید در آمریکا را یادتان هست؟ اگر چنین اتفاقی در آمریکا بیفتد یک هفته تلویزیون و بعد خطبای جمعه موضوع را رها نمیکنند، اما برای این رفتار با یک هموطن کک شان هم نمیگزد. اگر در شبکههای اجتماعی پیچید یک واکنش نشان می دهند و اگر نبودند این شبکه های اجتماعی همین واکنش هم احتمالا رخ نمی داد.
اگر چند کلمه در فضای مجازی، مصداق تبلیغ علیه نظام و مستوجب دادگاه و بازداشت است، چرا بر این اعمالی که میلیونها برابر تبلیغ علیه نظام بودنش موثرتر و عریانتر است چشم پوشی میشود؟ چرا همین تسامح را با آنان که به خاطر سخنانشان در زندان هستند به کار نمیبندید؟
اگر به حقوق، قانون و حقوق بشر اعتقاد ندارید لااقل به خاطر ضربهای که به آبرو و حیثیت دین و نظام وارد میشود بیتفاوت نباشید.