مواجهه فضایی که از کنار گوش بشریت گذشت
به تازگی یک گلوله مداری با فاصلهای کمتر از آنچه تصور میکردیم از کنار گوش بشریت عبور کرده است. در ساعات پایانی روز ۲۸ فوریه، ماهواره جاسوسی روسی خاموشی به نام Cosmos ۲۲۲۱ و فضاپیمای تایمد (TIMED) ناسا که از سال ۲۰۰۱ جو زمین را مطالعه میکند، به طرز ناخوشایندی نزدیک به هم در مدار قرار گرفتند و از فاصله ناباورانه نزدیکی از کنار هم گذشتند. ملروی، معاون ناسا گفت: این به شخصه برای من و همچنین برای همه ما در ناسا بسیار تکان دهنده بود. این مواجهه واقعا همه ما را ترساند. اگر این دو ماهواره با هم برخورد میکردند، شاهد تولید زبالههای قابل توجهی بودیم.
تغییرات ساختاری مغز در طول قاعدگی
دانشمندان برای اولین بار به شواهدی از تغییرات ساختاری مغز در طول قاعدگی دست یافتند. تغییرات مداوم هورمونهایی که چرخه قاعدگی را هدایت میکنند، فقط بر آناتومی تولید مثل تأثیر نمیگذارد، بلکه همچنین مغز را تغییر میدهند.پژوهشگران خاطرنشان کردند: نوسانات چرخهای در هورمونهای محور HPG اثرات رفتاری، ساختاری و عملکردی قدرتمندی را از طریق اعمال بر روی سیستم عصبی مرکزی پستانداران اعمال میکند. ریزساختار ماده سفید(شبکه چربی فیبرهای عصبی که اطلاعات را بین مناطق ماده خاکستری منتقل میکند) با تغییرات هورمونی از جمله بلوغ، استفاده از داروی خوراکی پیشگیری از بارداری، هورمون درمانی تأیید کننده جنسیت و استروژن درمانی پس از یائسگی تغییر میکند.
هوش مصنوعی پیشگو میشود
مطالعهای از موسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک مدل هوش مصنوعی را نشان میدهد که میتواند اقدامات آینده انسانها را پیشبینی کند. این مدل هوش مصنوعی محدودیتهای یک عامل را تحلیل میکند. به این ترتیب میتواند متوجه شود که انسانها یا سایر مدلهای هوش مصنوعی قرار است چه کاری انجام دهند.یک مطالعه جدید توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه واشنگتن یک مدل هوش مصنوعی را توسعه دادهاند که میتواند به طور دقیق اقدامات آینده یک فرد یا یک ماشین را پیشبینی کند. محققان گفتند: نتایج ما نشان میدهد که تصمیمگیری انسانی غیربهینه را میتوان به طور مؤثر با نسخههای محدود محاسباتی الگوریتمهای جستجوی استاندارد مدلسازی کرد.