با آغاز فصل گرما،کم کم باید منتظر نوبرانه میوه ها در بازار بود؛ میوههای رنگارنگ و شیرینی که در کنار مواد مغذی آلی و انواع ویتنامینها سرشار از قند هستند و باید دیابتی ها در مصرف آن احتیاط کنند. موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه میکند که میوهها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوهها و میوههای خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوهها میتواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند. بر اساس مقالهای که در مدیکال نیوز تودی انتشار یافته، ویتامینها، فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای ضروری در بسیاری از میوهها میتوانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد. نتایج یک مطالعه نشان میدهد که خوردن میوه میتواند به پیشگیری از دیابت کمک کند.ب ا این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید. میزان قند موجود در همه میوهها یکسان نیست و برخی از آنها به طور قابلتوجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.
میوه های پر قند عبارتند از:
هندوانه، موز بیش از حد رسیده و آناناس.
خوردن این میوه ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آنها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آنها آگاه باشید و بر اساس آن برنامهریزی کنید.
در حالی که این میوه ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه ها به عنوان منبع کربوهیدرات می تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.
منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان میکند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش میدهد. برخلاف خوردن میوههای تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که میتواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.
یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان داد که مصرف میوههای تازه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوههای تازه میخورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.
ترکیب میوه های خشک با آجیل نیز می تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می کنند و می توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.
در مطالعهای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوههای خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوههای خشک از نظر حجم نسبت به میوههای تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تایید میکند که خوردن میوه های خشک در حد متعادل میتواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
این میوه های خشک قند بالایی دارند:
زردآلو، آناناس و کشمش.
نتایج مطالعات نشان میدهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدراتها از رژیم غذایی خود باشند و میوه ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.
نگرانی از حریم خصوصی دادهها بعد از مرگ
دسترسی شرکت های بزرگ فناوری به دادههای افراد متوفی در رسانههای اجتماعی، موجب بروز نگرانی از سوی برخی کارشناسان در خصوص سوءاستفاده شرکت ها از این دادهها شده به طوری که خواهان نابود کردن همیشگی این دادهها شده اند. در سال ۲۰۱۲ یک دختر ۱۵ ساله در برلین بر اثر تصادف با قطار مترو جان باخت. والدین او از شرکت فیسبوک خواستند که پیام های محرمانه او را در اختیار آنها بگذارد تا شاید بفهمند مرگ او واقعا سانحه بوده یا ممکن است خودکشی باشد. فیسبوک از این کار خودداری کرد. مرگ او به فیسبوک گزارش شد و حساب کاربردی او به یک حساب «یادبودی» تغییر کرد و دیگر کسی حتی با داشتن رمز عبور هم نمی تواند وارد آن بشود. پس از سال ها پیگیری قضایی، دادگاه عالی آلمان در سال ۲۰۱۸ دستور داد که فیسبوک پروفایل را تحویل بدهد. «کارل اومان» استادیار علوم سیاسی در دانشگاه «اوپسالا» سوئد در کتاب «زندگی پس از مرگ دادهها» به این مساله پرداخته است که آیا شرکت «متا» (فیسبوک) و شرکت هایی مانند آلفابت و اپل باید این قدرت را داشته باشند که تصمیم بگیرند پس از مرگ کاربران چه بر سر دادههای آنها میآید. اومان استدلال می کند که دادههایی که ما بعد از مرگ از خود به جا میگذاریم در واقع یک جسد اطلاعاتی است.