روز ارتش جمهوري اسلامي ايران
همزمان با به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي، ارتش رژيم شاهنشاهي كه پيكره اصلي آن را جوانان برومند خانوادههاي مسلمان و اغلب مستضعف ايراني تشكيل ميداد به نداي رهاييبخش رهبر كبير انقلاب اسلامي لبيك گفت و در نتيجه، هم صدا و همراه با امت بعد از براندازي نهايي رژيم ستمشاهي، به ستيز بيامان با دشمنان داخلي و خارجي انقلاب برخاست. ارتش به عنوان نخستين بازوي توانمند نظامي انقلاب در جهت تحقق اهداف جمهوري اسلامي ايران، تلاشهاي خستگيناپذير و مستمري را با فداكاري و ايثار و در ابعاد مختلف آغاز كرد. امام خميني(ره) روز پيوستن ارتش به مردم را با عبارت حكيمانه "لحظه شادي بندگان خدا و يأس ستمگران" نقطه عطف درخشان و افتخارآميز قلمداد فرمود. در اين حال و در شرايطي كه عدهاي از ناآگاهان و غرض ورزان در همان دوران خواهان انحلال ارتش بودند امام امت به عنوان بزرگترين حامي ارتش، پاي به ميدان نهاد و طي پيامي در 27 فروردين 1358 ضرورت حفظ ارتش را اعلام و در جهت انسجام و يكپارچگي ارتش، فرمان تاريخي و مهمي را صادر و روز 29 فروردين را روز ارتش نامگذاري كردند.
درياسالار «ياماموتو» كشته شد
هجدهم اپريل سال 1943 درياسالار ژاپني «ياماموتو» طراح حمله به ناوگان آمريكا در «پرل هاربور» كه خود تحصيلكرده آمريكا بود در جريان سركشي به پايگاههاي ژاپن در منطقه جزاير سليمان Solomon Island بر اثر سقوط هواپيما كشته شد. طبق اعلاميه نيروهاي مسلح آمريکا، هواپيماي حامل او هدف حمله يک جنگنده آمريکايي قرار گرفته بود.مرگ «ايسروكو ياماموتو» روحيه ژاپني ها را تضعيف كرد و طولي نكشيد كه برتري دريايي ژاپن در اقيانوس آرام به پايان رسيد. ياماموتو فارغ التحصيل دانشگاه هاروارد آمريكا بود و بر ضعف ها و قوت هاي آمريكاييان کاملا واقف.
خودکشی نخست وزیر یونان
الكساندروس كوریزیس Alexandros Koryzis نخست يونان 18 اپریل 1941 درآستانه افتادن شهر آتن به دست نیروهای هیتلر خودكشي كرد. ارتش آلمان ششم آوریل از دو سوی ـ بلغارستان و یوگوسلاوی ـ یونان را مورد حمله قرارداده بود. یوگوسلاوی به تصرف آلمان درآمده بود و بلغارستان متحد هیتلر بود. قبلا ایتالیا ـ متحد آلمان ـ پس از تصرف آلبانی، قلمرو یونان را مورد تعرض قرارداده بود تا امپراتوری روم باستان را احیاء کند که با مقاومت سخت یونانیان رو به رو شده بود.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
29 فروردین سال 1377: آقاى [عبدالمجید] معاديخواه، [رییس بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی] آمد. براى شروع تدوين تاريخ انقلاب مذاكره كرديم. به محسن تأكيد كردم، براى ساختن زمينى كه بنياد دارد، پيگيرى كند. آقاى معاديخواه، از تضعيف رهبرى در مسايل اخير، اظهارنگرانىكرد.عصر آقاى [محسن] رضايى، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام]، براى برنامههاى شورا و كميسيونهاى مجمع آمد و از اختلافات و تضعيف رهبرى و نظام دينى اظهار نگرانىكرد و گفت، جمعى از استادان دانشگاهها را به جبههها و سپس به ديدار سدكرخه و طرح نيشكر بُرده، سخت تحتتأثير وسعت سازندگى در دولت من قرار گرفتهاند.گفت، سيل، فرازبند سد ايذه را با چند پُل برده است.آقاى [عباس] آخوندى، [قائم مقام سازمان صداوسیما] آمد. از ادامه تنازعات با فرض ادامه محاكمه، اظهار نگرانى كرد و پيشنهاد داشت كه شهردارتهران، براى كم شدن بحران، مأمور مسئوليتديگرى بشود و گفت، وقت وسيعى را در اختيار ریيسجمهور در شبكه اول سيما قراردادهاند كه برنامههاي اقتصادى را براى كم كردن نارضايتي مردم از گرانىها و بى سامانىها، توضيح بدهند، ولى حاضر نيست بيايد توضيح بدهد و ناراحت است از كمبودن برنامههايى از اين نوع در صداوسيما كه در زمان دولت من زياد بود.