اسلامی سازی، بومیسازی، کاربردی کردن و روزآمدی
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در کشور ما دانشآموختگان رشتههای علوم انسانی بالاترین ضریب اشتغال را با ضریب ۵۲ درصد به خود اختصاص دادهاند. عبدالله معتمدی در گفتوگو با ایلنا در مورد تحول علوم انسانی و حرکت از علوم نقلی به عقلی اظهار کرد: شورای تحول، چهار شاخص را برای تحول در علوم انسانی مطرح کرده است؛ اسلامی سازی، بومیسازی، کاربردی کردن و روزآمدی. وقتی تمام دروس و برنامههای درسی دانشگاهها به سمت بومیسازی، کاربردی شدن و روزآمدی و اسلامی سازی برود، حتماً یکی از ابعاد تحول در علوم انسانی را در خود دارد. غایت تحول در علوم انسانی از نظر ما بحث اسلامی سازی و بومیسازی است. معتمدی یادآوری کرد: رسیدن به علوم انسانی بومی و اسلامی کار امروز و دیروز نیست، بلکه بسیار زمانبر است و باید با جهتگیری منظم فکری و آمادگی نظری کافی بتوانیم این جهت را ادامه دهیم.
تفاوت در تعریف انسان
معتمدی گفت: زمانی که در خصوص علوم انسانی و انسان صحبت میکنیم، انسانی که غرب بر اساس دیدگاههای اومانیستی و مادی گرایانه خود تعریف میکند با انسانی که اسلام معرفی میکند متفاوت است. وقتی تعریف انسان تفاوت پیدا میکند، خودبهخود دانش مرتبط با آن نیز تغییر مییابد. در وجه سادهتر؛ فردی که در ایران زندگی میکند، با فردی که در اروپا زندگی میکند، در فرهنگهای مختلفی زیست میکنند، اقتضائات روانشناختی، بحث تحول در علوم انسانی پشتوانه عقلی، پژوهشی و نظری دارد. بنابراین هدف اصلی دانشگاه علامه طباطبایی و محوریترین جهتگیری ما در برنامه راهبردی، تحول در علوم انسانی است.
منابع تولیدی و نظریه میخواهیم
معتمدی در پاسخ به این سؤال که آیا برای تحقق این تحول قرار است منابع تازهای درزمینه علوم انسانی بومی و اسلامی تألیف شود؟ اظهار کرد: هم منابع تولیدی لازم است، هم نظریه میخواهیم و فعالیتهای پژوهشی نیز اهمیت دارد که این کارها زمانبر است. به عنوان نمونه روانشناس ایرانی باید درزمینه کودک و نوجوان، سالمند یا جوان ایرانی مطالعه کند تا متناسب با اقتضائات آنها تحقیقات صورت بگیرد و خروجی آن کتاب و نظریات بومی میشود که به عنوان منبع منتشر میشود. وی گفت: البته توجه داشته باشید که این اقدامات در مقابل دانش جهانی نیست؛ نهتنها در مقابل آن نیست بلکه موجب غنیسازی دانش جهانی نیز خواهد شد. ما به نسبتی که بتوانیم دامنه مطالعات کنونی خودمان را گسترش دهیم، دانش جهانی را نیز غنی میکنیم.
ضریب اشتغال بالای علوم انسانی
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه در مورد وضعیت اشتغال دانشجویان و دانشآموختگان رشتههای علوم انسانی نیز توضیح داد: وضعیت اشتغال دانشآموختگان علوم انسانی بالاتری ضریب اشتغال را دارد یعنی درحالیکه انتظار میرود رشتههایی مانند فنی و مهندسی و کشاورزی ضریب اشتغال بالایی داشته باشند، رشتههای علوم انسانی بالاترین ضریب اشتغال رادارند. البته اینکه ضریب اشتغال رشتههای فنی و مهندسی بالا نباشد باعث خوشحالی نیست. در کشور ما دانشآموختگان رشتههای علوم انسانی بالاترین ضریب اشتغال را با ضریب ۵۲ درصد به خود اختصاص دادهاند.
پیشبینی بارشهایی بیشتر از نرمال
بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به جز هفته آینده که بارش کشور کمتر از نرمال است، تا پایان اردیبهشت ماه بارش کشور در محدوده نرمال با گرایش به بیشتر از نرمال می باشد. دمای هوای کشور (به جز شمال غرب) در دو هفته آینده کمتر از نرمال است. پس از آن تا هفته پایانی اردیبهشت بیشتر از نرمال خواهد بود. به گزارش ایسنا میانگین بارش در هفته اول (۱۳ تا ۱۹ فروردین) کمتر از نرمال است. در بخشهایی از شمال غرب، شمال شرق و مناطقی از استان کرمان نرمال پیشبینی شده است همچنین بارش هفته دوم در سطح کشور بیشتر از نرمال است. در امتداد زاگرس از شمال غرب تا جنوب غرب با احتمال بین ۵۰ تا ۷۵ درصد بارش انباشته بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می شود.
بارش هفته سوم در سطح کشور در حدود نرمال پیشبینی میشود. بارش هفته چهارم در شمال شرق کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال با گرایش به کمتر از نرمال خواهد بود. بارش هفته پنجم در شمال شرق نرمال با گرایش به کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال خواهد بود. بارش هفته ششم در سطح کشور نرمال با گرایش به بیشتر از نرمال برآورد میشود.