اعدام چند مقام نظام شاهنشاهی
نيمه شب ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ (۱۴ فوریه ۱۹۷۹)، سه روز پس از پيروزي انقلاب و يك روز بعد از تشكيل كابينه دولت موقت (کابینه مهدی بازرگان)، نخستين دسته افسران و مقامهاي نظام سلطنتي تيرباران شدند. ارتشبد نعمت الله نصيري رئيس پيشين ساواك، سپهبد مهدي رحيمي رئيس شهرباني كل و فرماندار نظامي سابق پایتخت، سرلشكر رضا ناجي فرماندار نظامي سابق اصفهان و سرلشكر منوچهر خسروداد فرمانده سابق هوانيروز نخستين دسته اعدامي ها بودند كه محاكمه آنان همان روز در محل دبيرستان شماره ۲ علوي در دادگاه انقلاب انجام و مفسد في الارض شناخته شده و نيمه شب در پشت بام همان مدرسه تيرباران شده بودند و اين، در حالي بود كه محاكمه ۲۲ تن ديگر در همان محل ادامه داشت. شيخ صادق خلخالي قاضي دادگاه انقلاب بود و احكام اعدام پس از تاييد امام خميني (ره) به اجرا درآمد.
صدور حكم امام خميني
درباره ارتداد سلمان رشدي
سلمان رشدي نويسنده مرتد هندي الاصلِ انگليسي در رمان خود با نام آيات شيطاني، به اسلام، قرآن و پيامبر اكرم (ص) و بسياري ديگر از مقدسات مسلمانان به روشي جاهلانه و نابخردانه اهانت كرده است. تأليف و انتشار كتاب آيات شيطاني در سطح گسترده كه با نظر مثبت و مساعد دولتهاي غربي انجام شد، حاكي از توطئه فرهنگي جديد غرب عليه مسلمانان، تحت پوشش آزادي بود. اما فتواي صريح امام خميني عليه نويسنده اين كتاب، باعث بيداري مردم جهان به ويژه مسلمانان شد و در واقع از تكرار چنين اهانتهايي به اسلام جلوگيري كرد. پس از صدور اين فتوا، اكثريت علماي جهان اسلام و بسياري از آزادانديشان از آن حمايت كردند.
اظهارات صدام در دادگاه
بامداد دوشنبه (۱۴ فوريه ۲۰۰۶) مشاوران قضايي، صدام حسين و شركاء اتهام وارده به او در كشتار ۱۴۰ شيعه در سال ۱۹۸۲ (۲۱سال پيش از اشغال نظامي عراق)در دجيل، از شركت در جلسه دادگاه خودداري كرده بودند و خليل الدوليمي صدر مشاوران قضايي او گفته بود كه تا رئوف عبدالرحمن رئيس دادگاه باشد در جلسه حاضر نخواهند شد زيرا كه عبدالرحمن در زمان اقتدار صدام غيابا به حبس ابد محكوم شده و به دليل كينه شخصي نمي تواند منصفانه قضاوت كند. به علاوه، ازآنجاکه اين محاكمه مورد توجه جهانيان است و غير علني هم اعلام نشده است؛ چون همه نمي توانند تماشاگر مستقيم آن باشند لذا ضرورت دارد كه پخش مستقيم تلويزيوني شود تا عراقي ها و جهانيان در جريان آن قرار داشته باشند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
25 بهمن سال 1377: آقاى [محمدرضا] عارف، وزير پُست و مخابرات آمد. گزارشى از پيشرفت كار هم داد و قدردانى كرد، از زمينه خوبى كه در زمان دولت من به وجود آمده است و از كمبود ارز در سال جارى شكايت داشت. ازگرفتن بخشى از درآمدهايش توسط دولت نيز ناراضى است؛ هنوز هر خط تلفن، حدود 250 دلار هزينه ارزى دارد. شب میهمان رهبرى بودم. دربارة وزارت اطلاعات صحبتكرديم. به ايشان گفتهاند كه آقاى [علی] يونسى بر آقاى [احمد] شفيعى كه مورد قبول بخشى از پرسنل وزارت است، ترجيح دارد. از شانتاژهاى تبليغاتي و اخلال بعضى از روزنامهها و افراد جناح چپ،. به خصوص روزنامه سلام و ... ناراضىاند. دربارة اظهارات جديد اميرعبدالله، [ولیعهد عربستان سعودی]، در مورد انفجار الخُبر صحبتكرديم؛ ناراحتاند، ولى مهم نمىدانند؛ برخلاف نظر منكه مهم مىدانم. دربارة اجلاس آتى [مجلس] خبرگان و مشكلات سفر عراقىها از ايران و كتك خوردن آسيدهادى [خامنهای] هم صحبت كرديم. گفتند، سر او به در خورده و مجروح شده است. از خطبههاى جمعه من، تعريف و تمجيدكردند و من هم از پيام ايشان [به مناسبت بیستمین سالگرد انقلاب اسلامی].