ایلام - چراغیان: مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام از افتتاح و کلنگ زنی ۲۵ طرح و پروژه عمرانی و گازرسانی در دهه مبارک فجر امسال خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۱ طرح و پروژه عمرانی و گازرسانی افتتاح و ۴ طرح دیگر نیز کلنگ زنی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان ایلام؛ محمود کشاورز افزود: اجرای مجموعه خط انتقال، خط تغذیه و ایستگاه تقلیل فشار CGS دوم شهرستانهای سیروان و چرداول، افتتاح گازرسانی به ۱۲ روستا در شهرستانهای هلیلان و مهران و ایوان، افتتاح ساختمان اداری ناحیه دهلران و سیروان، افتتاح گازرسانی به ۶ صنایع تولیدی در سطح استان در دهه فجر امسال با حضور مسئولان استانی افتتاح و به بهرهبرداری میرسند.
وی به طرحها و پروژههای عمرانی قابل کلنگ زنی در دهه فجر امسال اشاره کرد و اظهار داشت: این طرحها شامل اجرای مجموعه خط انتقال،خط تغذیه و ایستگاه تقلیل فشار CGS دوم شهرستان ایلام، توسعه پایدار زیرساختهای گازرسانی روستاهای شهرستان چوار، توسعه زیرساختهای گازرسانی به شهرستانهای ایلام و بدره شامل ایستگاه و لوپ کردن شبکه و احداث ساختمان اداری گاز ناحیه ایوان است که در دهه فجر امسال نیز توسط مسئولان استانی کلنگ زنی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ۴ طرح و پروژه عمرانی در دهه فجر امسال نیز کلنگ زنی میشود، گفت: برای اجرای این طرحها مبلغ ۱۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات داخلی شرکت ملی گاز هزینه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به اینکه برای اجرای طرحها و پروژههای عمرانی و گازرسانی افتتاحی ۷۰۶ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، تأکید کرد: برای اجرای مجموعه خط انتقال، خط تغذیه و ایستگاه تقلیل فشار CGS دوم شهرستانهای سیروان و چرداول ۲ کیلومتر خط انتقال، یک ایستگاه نصب و راهاندازی و ۵ هزار مترمکعب خاکبرداری انجام که برای اجرای این پروژه ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
کشاورز از افتتاح گازرسانی به ۱۲ روستا در شهرستانهای هلیلان، مهران و ایوان در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۰ روستا در زر دلان سردسیر هلیلان، یک روستا در مهران و یک روستا در ایوان است که برای گازرسانی به این روستاها بیش از ۷۳ کیلومتر شبکه توزیع اجرا و مبلغ ۳۶۳ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شرکت ملی گاز ایران هزینه شده است.
وی به افتتاح ۱۲ روستا در سه شهرستان استان اشاره و ادامه داد: این روستاها شامل گلدره، میدر علیا، میدر سفلی، چال خشک علیا، چاله خشک سفلی، باغ، چنار آباد، پاتخت، سیرکانه و شاران در زر دلان سردسیر هلیلان، سرتنگ زعفرانی مهران و روستای روان در ایوان هستند که توسط مسئولان استانی در ایام اله دهه فجر افتتاح خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه ساختمان اداری گاز ناحیه دهلران و سیروان با اعتباری بالغ بر ۱۰۵ میلیارد ریال در این ایام افتتاح خواهند شد، افزود: در این ایام ۶ صنایع تولیدی و صنعتی شامل ذرت خشککنی همت آفرینان فردا دهلران، شرکت آسفالت راه و باند ماندگار غرب دهلران، شرکت ربیع سفال آبدانان، شرکت آجر کسری آبدانان، شرکت رهکوش ایلام و کارخانه آسفالت بازیار مهران با اعتبار ۱۱۸ میلیارد ریال و با اجرای ۸ هزارو ۹۲۴ متر شبکه توزیع و ۶ ایستگاه تقلیل فشار نیز افتتاح و به بهرهبرداری میرسند.
زایمان نیمی از زنان ایرانی با روش غیرطبیعی
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی که به تازگی منتشر کرده به آمار زایمان غیرطبیعی در ایران پرداخته و نوشته است که باید این آمار در کشور کاهش یابد. در این گزارش آمده که سازمان بهداشت جهانی نرخ مطلوب زایمان غیرطبیعی در کشورها را 10 تا 15 درصد از کل زایمانهای انجام شده طی یک سال پیشنهاد کرده است. در کشور ما بیش از نیمی از زنان، نوزادان خود را به روش زایمان غیرطبیعی به دنیا میآورند. در این گزارش آمده که افزایش میزان زایمان غیرطبیعی میتواند دلایل پزشکی و غیرپزشکی داشته باشد. عوامل فرهنگی-اجتماعی، نابرابری در دسترسی به خدمات بهداشتی، نگرانی از عوارض زایمان طبیعی بهویژه عوارض جنینی و ترس از زایمان طبیعی از جمله مهمترین افزایش زایمان غیرطبیعی در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران است.
بر اساس مطالعات انجامگرفته، نرخ زایمان غیرطبیعی در سطح جهان از حدود 7 درصد در سال 1990 به 21 درصد در سال 2021 افزایش یافته است؛ یعنی به طور متوسط بیش از یک پنجم از کل زایمانها.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده که با ادامه این روند، تا سال 2030 این شاخص به حدود 29 درصد (حدود یک سوم از کل زایمانها) خواهد رسید.
بازوی پژوهشی مجلس نوشته است که میزان شاخص زایمان غیرطبیعی در ایران مانند سایر کشورهای دیگر طی سالهای گذشته افزایش داشته است. به نحوی که از 35 درصد در سال 1379 به حدود 56 درصد در سال 1401 رسیده است. ایران در رده کشورهای دارای آمار بالای زایمان غیرطبیعی در جهان قرار دارد. با توجه به آماری که مرکز پژوهشهای مجلس داده، میتوان گفت میزان زایمان غیرطبیعی (به روش جراحی/ سزارین) در ایران طی 22 سال، 21 درصد بیشتر شده است.