یون فوسه نویسنده و نمایشنامه نویس نروژی نویسنده پیام روز جهانی تئاتر ۲۰۲۴ است. بخشی از پیام یون فوسه برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۳ در روز جهانی تئاتر چنین است:
هر فردی منحصر به فرد و در عین حال مانند هر فرد دیگری است. ظاهر بیرونی قابل مشاهده ما با هر کس دیگری فرق دارد، البته که خوب است، اما یک چیز دیگر هم هست که درون هر یک از ماست و به تنهایی متعلق به خود شخص به تنهایی است. ممکن است ما این را روح آنها بنامیم. یا ممکن است به این نتیجه برسیم که به آن برچسب نزنیم و آن را به حال خود رها کنیم.
اما در حالی که همه ما شبیه هم نیستیم، شبیه هم نیز هستیم. مردم هر نقطه از جهان اساساً شبیه هم هستند، مهم نیست به چه زبانی صحبت میکنیم، چه رنگ پوستی داریم و رنگ موی ما چیست. این ممکن است به نوعی یک پارادوکس باشد: اینکه ما کاملاً شبیه هم و در عین حال کاملاً متفاوت هستیم. شاید هر فردی ذاتاً در پیوند جسم و روح خود متناقض باشد، ما شامل زمینیترین و محسوسترین وجود و چیزی هستیم که از محدودیتهای مادی و زمینی فراتر می رود. هنر، هنر خوب، به روش شگفتانگیز خود موفق میشود چیزهای کاملاً منحصربهفرد را به شکلی جهانشمول ترکیب کند. این به ما امکان میدهد بفهمیم که چه چیزی متفاوت است - ممکن است بگویید چه چیزی خارجی است - در حالی که جهانی است. با انجام این کار، هنر مرزهای بین زبانها، مناطق جغرافیایی و کشورها را درهم میشکند و با این کار نه تنها ویژگیهای فردی هر شخص، بلکه به معنای دیگر، ویژگیهای فردی هر گروه از مردم، برای مثال هر ملتی را گرد هم میآورد.
آلخاندرو آمنابار سروانتس را به سینما میآورد
کارگردان اسپانیایی میگوید وقت آن رسیده تا داستان زندگی خودِ داستان سرای بزرگ خالق «دن کیشوت» را بشنویم.به گزارش مهر به نقل از ورایتی، داستان زندگی میگل د سروانتس در قالب فیلمی با نام «اسیر» توسط آلخاندرو آمنابار به سینماها میآید.
فیلمبرداری این فیلم قرار است در آوریل با عنوان «اسیر» شروع شود تا یک فیلم حماسی تاریخی از آلخاندرو آمنابار که با «دریای درون» اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را دریافت کرد، شکل بگیرد. «فیلم کانستلیشن» فروش جهانی این پروژه را با ارایه آن به خریداران در بازار فیلم اروپا آغاز کرده است. این فیلم بر زندگی میگل د سروانتس، نویسنده رمان «دن کیشوت» متمرکز است. سروانتس وقتی ۲۸ ساله بود توسط «مورها» در الجزایر به اسارت درآمد و از همانجا خلاقیت او بروز کرد. خولیو پنیا بازیگر «برلین» و «از ورای پنجره من» در کنار الساندرو بورگی بازیگر «هشت کوه» در این فیلم بازی میکنند و الکس کاتالان فیلمبردار «دوست داشتن پابلو» و «زمانی در جنگ» فیلمبرداری فیلم را بر عهده خواهد داشت. این فیلم با بودجه ۱۵ میلیون دلاری در لوکیشنهایی از اسپانیا از جمله والنسیا، آلیکانته و سویا فیلمبرداری خواهد شد و استودیو موشن پیکچرز والت دیزنی این فیلم را سال آینده در اسپانیا اکران میکند. داستان فیلم در سال ۱۵۷۵ در الجزیره میگذرد. سروانتس که سرباز ۲۸ ساله مجروح نیروی دریایی اسپانیا است، توسط عثمانیها اسیر میشود و اگر هموطنانش نتوانند به زودی باج آزاد شدن او را بپردازند، مرگ بیرحمانهای انتظارش را میکشد. در چنین وضعیتی سروانتس در محدوده سلول خود پناهگاه شگفتانگیزی را کشف میکند: هنر داستان سرایی. در معرفی فیلم آمده است: داستانهای سروانتس که از مقاومت و امید ساخته شده، همبندانش را مجذوب میکند و توجه حسن، شخصیت مرموز و ترسناک الجزیره را به خود جلب و رابطهای پنهانی بین اسیر و اسیرکننده ایجاد میکند. در میان تنشهای فزاینده در شهر، سوءظن افزایش مییابد و سروانتس، متاثر از حس تزلزل ناپذیر خوشبینی درونیاش، طرحی جسورانه برای آزادی میریزد.