کاشت نخستین تراشه مغزی در انسان
ایلان ماسک بنیانگذار میلیاردر شرکت «نورالینک» اعلام کرد که برای اولین بار ایمپلنت تراشه مغزی این شرکت در مغز یک انسان کاشته شده و فرد دریافتکننده به خوبی در حال بهبود است.به گزارش گاردین، اداره غذا و داروی آمریکا سال گذشته به این شرکت استارتاپ تراشه مغزی مجوز داده بود تا اولین آزمایش این ایمپلنت را روی انسان انجام دهد.حال ایلان ماسک با اعلام این خبر گفته است: نتایج اولیه درباره شناسایی اسپایک عصبی امیدوارکننده است. اسپایک برای استفاده سلول ها از سیگنال های الکتریکی و شیمیایی برای ارسال اطلاعات به مغز و بدن کاربرد دارد.
روش جدیدی برای تصفیه آب
پژوهشگران به بررسی اثر عوامل مختلف بر دینامیک نانوحبابهای ارتعاشی پرداختند و تاثیر مواردی نظیر چگالی گاز داخل نانوحباب بر استحکام آنها را مطالعه کردند. این گروه مدلی برای دینامیک نانوحباب ارائه دادند تا در فرآیندهای تصفیه آب و تمیز کردن دقیق وسایل میکروالکترونیکی استفاده شود. نانوحبابهای ارتعاشی کاربردهای زیادی به عنوان عامل کنتراست دهنده سونوگرافی در تشخیص سرطان دارند. آنها همچنین میتوانند منفجر شوند تا از این کار برای تصفیه پسابها استفاده کرد، در واقع انفجار نانوحبابها آلودگیهای میکروسکوپی پیرامون نانوحباب را از بین میبرد. چنین ویژگی در تجهیزات میکروسیالی بسیار ظریف قابل استفاده است.
تصاویر جیمز وب از کهکشانهای دوردست
«تلسکوپ فضایی جیمز وب» ۱۹ ساختار پیچیده کهکشانی را با جزئیات خیرهکننده رصد کرده است. این عکسها الگوهای پیچیدهای از گاز و غبار را در کهکشانهای مارپیچی فراتر از کهکشان راه شیری با جزئیات بیسابقه نشان میدهند.عکسهای «تلسکوپ فضایی جیمز وب» از ۱۹ کهکشان دوردست که به تازگی منتشر شدهاند، اطلاعات جدیدی را از این قلمروهای شگفتانگیز ارائه میدهند. گنجینه پرترههای کیهانی که توسط این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری ثبت شدهاند، نماهای بسیار دقیق و نفسگیری را از مارپیچهایی نشان میدهند که از زاویه دید این تلسکوپ فضایی دیده میشوند. این بدان معناست که تولد ستارگان از قلب کهکشانها آغاز میشود و سپس، آنها از طریق بازوهای مارپیچی به بیرون راه مییابند.