اشاره: مدیر مسئول ستاره صبح روز شنبه در سرمقاله این روزنامه یادداشتی با عنوان: «قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت اقتصادی، قدرت اجتماعی» نوشت و تاکید کرد که عده ای در کشور هستند که درک درستی از قدرت در دنیای مدرن ندارند و گفتمانشان مشابه گفتمان دهه 70 و 80 میلادی است. علی خندقآبادی با ارسال یادداشتی به روزنامه این تحلیل را نقد کرده که در ادامه می آید.
در یادداشت جناب صالحآبادی وضعیت جهان در نقش انواع قدرت در بدستآوردن توان کنشگری بینالمللی نکات جالب و قابل استفادهای وجود دارد. اما نکتهای که باعث تعجب این حقیر گردید اشاره ایشان به وجود عدهای نامشخص و بدون ذکر مشخصات میباشد که این عده اعتقاد به تفکرات دوران جنگ سرد و... دارند. من صرفا چند سئوال مطرح میکنم و عرض دیگری ندارم. اگر چالشهای منطقه ای و بین المللی ج.ا.ایران را بخواهیم نام ببریم، میتوانیم آنها را در موضوع معارضه جهانی با جبهه مقاومت، تقابل ایران و غرب، اعم از اروپا و آمریکا خلاصه کرد، موارد دیگری هم وجود دارد که در ذیل همین عناوین میتوان با تسامح جایگذاری کرد.
۱، مناقشات و تهاجمات منطقهای بر علیه ج.ا.ایران ایا منشا آن ایران بوده و یا دشمنان ایران؟
اقدام چندین مرتبه به کودتا که ارتباط آنها با غربیها غیر قابل انکار است. مناقشات قومیتهای ترکمن، آذریها، کرد ها و ...
جنگ تحمیلی هشت ساله.
تهاجم، شبیخون و جنگ فرهنگی از طریق ایجاد صدها شبکه ماهوارهای، اینترنتی و وب ۱،۲،۳ و....
دشمنی رژیم صهیونیستی با فلسطینیان، مسلمانان، ج.ا.ایران و. در شکل کشتارهای وحشیانه. رژیم صدام حسین،داعش و....
ایا رویکرد ج.ا.ایران نگاه به تئوریهای جنگ سرد و نظریات رئالیستی قدرت دارد، یا اینکه دشمن حتی در استفاده از حربه جنگ نرم نیز بدنبال ایجاد تشنجهای سخت و ایجاد نافرمانیهای مسلحانه است؟
آیا مذاکره با آمریکا، از مذاکرات الجزائر تا مک فارلین، تا بن در موضوع افغانستان، تا آزادی اسرای آمریکایی در لبنان تا..... برجام برای ج.ا.ایران منافعی داشته است؟ با تمام این احوالات آیا شما شواهدی بر این فرمایشتان دارید که عدهای بدنبال جنگ سرد هستند؟ آیا تحریمهای حداکثری بینظیر در طول تاریخ چیست؟ قدرت نرم است؟ آیا ایجاد توانایی علمی و نگاه به ظرفیتهای داخلی رویکرد جنگ سرد است؟ در کدامین زمان ما ابتدا کننده تشنج و تنش چه منطقهای و چه بینالمللی بودهایم؟