نان تافتون در خوزستان از ۵۰۰ به ۶۵۰ تومان افزایش یافت! صمصامی رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان دزفول اظهار کرد: این میزان در برخی از استانها همچون اصفهان ۴۰ درصد است، اما با توجه به قیمتگذاری منطقهای این نرخ در خوزستان حدود ۳۰ درصد اعلامشده است. (فارس) به گفته وی تمامی مواد جانبی ازجمله خمیرمایه و دستمزد کارگران افزایش چشمگیری داشته و با قیمت قبلی مدیریت واحد نانوایی برای نانوایان سخت و دشوار است. صمصامی ادامه داد: در هر صنف و شغل دیگری سالانه شاهد افزایش قیمتها هستیم و افزایش قیمت نان هم مانند سایر کالاها برای جبران هزینههای تحمیلی به نانوایان منطقی به نظر میرسد. مسعودی یکی از نانوایان میگوید: اکنون سفره مردم را نانهای سنتی تأمین میکنند و نانهای صنعتی نیز تأمینکننده ۵ تا ۳ درصد نان سفره مردم هستند. او بابیان اینکه آردی که به دست نانوا میرسد، تنها ۵ تا ۸ درصد هزینه تولید را شامل میشود، ادامه داد: بر این اساس، بین ۹۲ تا ۹۵ درصد هزینه تولید، شامل کرایه محل، خوراک کارگر، حقوق و دستمزد، حاملهای انرژی، خمیرمایه، کرایه حمل و دیگر مقولات میشود. اکنون، با توجه به تورم نزدیک به ۱۴۰ درصدی که در مجموع این سالها بوده است، دیگر این تولید برای نانوایان اقتصادی نیست. قیمت هر کیسه خمیرمایه در اتحادیهها بین یکمیلیون و ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است اما این میزان کافی نیست و برای تأمین مابقی نیاز باید از بازار آزاد با قیمت بالاتری تهیه شود. (انتخاب)