برای اولین بار محمود احمدی نژاد در یکی از سخنرانی هایش درباره مداخله خارجی در حوزه آب و هوا صحبت کرد. امروز از پدیده هارپ به عنوان تکنولوژی برای ایجاد تغییرات اقلیمی صحبت می شود. هارپ چیست و چه نقشی در کاهش بارش ها دارد؟
من روی پروژه هارپ کار کرده ام ولی تا کنون اسناد و مدارکی در این مورد که این پروژه در جایی از دنیا کار شده باشد به دست نیاورده ام.
هارپ در عمل در هیچ جایی تاثیر گذار نبوده است. چه در تغییرات آب و هوایی و چه در میزان بارش تاثیری از این پدیده مشاهده نشده است.
عدم مدیریت صحیح را نباید بر گردنش دشمن خارجی انداخت. این شیوه تکراری و بی نتیجه ای است که هر معضلی را به دشمن فرضی حواله می دهند. بی کفایتی مدیریتی هارپ ایران است. فردی که برای اولین بار در سخنرانی هایش شایعاتی در خصوص تخلیه ابرها را در ایران منتشر کرد خود منشا نابود شدن محیط زیست ایران بود. ایشان خود در مسیر خلاف توسعه پایدار حرکت کرد چون از توسعه، پیشرفت و سربلندی کشور چیزی سر در نمی آورد. حفر چاه های عمیق در هر سوی ایران و مصرف بی رویه آب و خشک کردن دریاچه ارومیه محصول دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد است. مسئولین کدام دولت آب های منتهی به دریاچه ارومیه را به باغ های سیب رساندند تا آمار های حوزه کشاورزی بالا برود؟! بی تدبیری در حوزه آب وضعیت فعلی را به وجود آورده است.
مبنای کم بارشی در کشور چیست؟ آیا ایران با بحران آب روبرو است یا خیر؟
اتفاقاتی که افتاده است از جمله کم بارشی قابل پیش بینی بود. کم بارشی در نقاط مختلف ایران متفاوت است و الگو یکسان نیست. در برخی نقاط کشور حتی نسبت به ۳۰ سال گذشته افزایش بارش داشتیم. ولی در برخی نقاط خشکسالی بود و این وضعیت قابل پیش بینی است. ماهواره های ناسا وضعیت آب و هوایی را برای نقاط مختلف جهان پیش بینی می کند و می توان بر اساس این پیش بینی ها برنامه ریزی کرد و مدیریتی صحیح داشت. مدیریت منابع آب ضعیف و عملی نیست.ما سه عنصر حیاتی آب و هوا و خاک داریم. مصرف آب در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است. استاندارد های رایج در جهان و آموزش های لازم در مورد مدیریت آب در ایران جایگاهی ندارد. اندک آموزشی که در این حوزه وجود دارد، آموزش هایی است که از صدا و سیما پخش می شود و بخش مصرف خانگی را هدف قرار داده که تنها ۱۰ درصد مصرف آب را به خود اختصاص داده اند. ۹۰ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی صرف می شود که این بخش رها شده زیرا بخش بیشتر آب سفره های زیر زمینی را مصرف می کند. بیشتر محصولات مورد نیاز کشور با استفاده از آب های زیر زمینی کشت می شود. درحالیکه با آبیاری قطره ای می توان کشت بیشتری داشت. کشاورزی در ایران هنوز به شیوه سنتی کشت را آبیاری می کند. آبیاری سنتی با حفر چاه های عمیق ذخایر آبی با ارزش کشور را نابود می کند. مدیریت آب از طریق بخش کشاورزی امکانپذیر است.
عکس های منتشر شده از مناطق مرزی نشان می دهد کشورهای همسایه از جمله ترکیه بارش های فصلی را تجربه کرده اند. چرا این سوی مرز بارش ندارد؟
اگر ارتفاعات البرز را با دقت ببینید بخش هایی پر برف است ولی با فاصله اندکی از این قله ها بقیه مناطق رشته کوه بارش نداشته است. عکس هایی که از ارتفاعات مناطق مرزی منتشر می کنند غیر طبیعی نیست. الگوی بارش در ارتفاعات به همین صورت است. بارش در مناطقی زیاد است و در مناطقی شاهد کم بارشی هستیم