حمله به بیمارستان اندونزی
اشرف قدره، سخنگوی وزارت بهداشت حماس گفت که در حمله اسرائیل به بیمارستان اندونزی در شمال شهر غزه، «دستکم ۱۲ بیمار و بستگان آنها کشته و دهها نفر زخمی» شدند.
دکتر قدره افزود: «ارتش اسرائیل بیمارستان اندونزی را محاصره کرده است و ما می ترسیم که همان اتفاقی که در الشفا روی داد، اینجا هم تکرار شود.»
ورود چین به ماجرا
وانگ یی، وزیر خارجه چین در جریان دیدار با دیپلماتهای کشورهای عرب و کشورهای دارای جمعیتی با اکثریت مسلمان گفت: «جامعه بینالملل باید فوراً برای پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه اقدام کند. بیایید با هم کار کنیم تا سریعا اوضاع غزه را آرام کنیم و صلح را به خاورمیانه برگردانیم.»
او افزود: «وضعیت غزه، همه کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و مفهوم حق و باطل و اصول اساسی بشریت را زیر سؤال میبرد. جامعه بینالمللی باید فوراً وارد عمل شود و اقدامات مؤثری برای جلوگیری از گسترش این فاجعه انجام دهد.»
وانگ یی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت که پکن «دوست و برادر خوب کشورهای عربی و مسلمان است». وزرای کشورهای عرب و مسلمان حاضر در نشست پکن، خواستار آتشبس فوری در غزه شدند.
این نشست با هدف پایان دادن به خصومتها و فراهم آوردن امکان فرستادن کمکهای بشردوستانۀ بیشتر به غزه برگزار شده است و شرکت کنندگان اعلام کردند که قصد دارند با مقامات هر یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل ملاقات کند و بر غرب فشار بیاورند تا توجیهات اسرائیل که اقداماتش علیه فلسطینیان را «دفاع از خود» مینامد، رد کند.
در این نشست مقاماتی از عربستان سعودی، اردن، مصر، اندونزی، فلسطین و سازمان همکاری اسلامی با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کردند.
ادعای اسرائیل:گروگان ها در بیمارستان شفا هستند
ارتش اسرائیل فیلمی را منتشر و بر اساس آن مدعی شد که گروگانهای اسرائیلی، پس از حملات مرگبار ۷ اکتبر(15 مهر) به بیمارستان شفا در غزه منتقل شده بودند.
سخنگوی ارتش اسرائیل مدعی کشته شدن یکی از گروگانهای زن که یک سرباز ۱۹ ساله بود، در همین بیمارستان شد.
او گفت که نوآ مارسیانو، ۱۹ ساله، پس از انتقال به بیمارستان «الشفا» و در حالی که جراحات جزئی داشته، به قتل رسیده است.
اسرائیل همچنین اعلام کرد که تونلی در این مکان یافته و مدعی شد که مرکز فرماندهی حماس بوده است؛ ادعایی که از سوی حماس رد شده و منابع خبری بین المللی نیز آن را تایید نکرده اند.
ترکیه سکوت نخواهد کرد
«هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که کشورش در برابر هدف قرار دادن همهجانبه نوار غزه و بمباران مدارس و مساجد سکوت نخواهد کرد.
فیدان گفت: «ما نمیتوانیم در مقابل تخریب بیمارستانها، مدارس و تمامی زیرساختها و نابودی کامل غزه سکوت کنیم.»
وی تاکید کرد: «در آینده نیز مانند گذشته به حمایت خود از مردم فلسطین به قویترین شکل ممکن ادامه خواهیم داد و به ابتکارات خود برای صلح دائمی در راستای راهحل دوکشوری ادامه خواهیم داد. ما تا امروز عملیات تخلیه حدود ۱۷۰ شهروند ترکیه و بستگان آنها از نوار غزه را تکمیل کردهایم.»
بی تفاوتی جهان
«جوزپ بورل»، کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که جهان در بیست سال گذشته هیچ کاری برای حل و فصل درگیری فلسطین و اسرائیل انجام نداده است.
بورل گفت: «تنها چیزی که میدانم این است که جامعه بینالملل مسئولیت اخلاقی و سیاسی این واقعیت را بر عهده دارد که ۲۰ سال راهکار دو کشوری را تکرار کرد اما در عمل هیچ کاری برای تشکیل آن انجام نداد. این یک واقعیت است». وی افزود: «نه اروپاییها، نه اعراب و نه آمریکا به تنهایی قادر به حل این مشکل نیستند».
آزادی گروگان ها
معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که مذاکرات برای آزادی اسرای صهیونیست در حال نتیجهدهی بوده و اختلاف نظرات میان طرفها کاهش پیدا کرده است.
«جان فینر» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید عنوان کرد: «به نظرم ما در مذاکرات آزادی اسرا نزدیکتر از آنچه که بودهایم، هستیم. این مذاکرات چندی پیش آغاز شده و اختلاف نظراتی در برخی حوزهها وجود دارند که کاهش پیدا کردهاند.»
مقامات دائما در حال بررسی هستند و همچنان این مسئله برای رئیسجمهوری آمریکا یک اولویت محسوب میشود.